Mon

25

Nov

2013

Η παγκόσμια πρόκληση του πλούτου!

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

«Το  0,7% των ενηλίκων του πλανήτη ελέγχει το 41,0% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτά τα στοιχεία δημοσιοποίησε η τράπεζα Credit Suisse για το έτος 2013. Το 0,7% αντιστοιχεί σε 32 εκατομμύρια άτομα, που διαθέτουν πλούτο άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων».

Read More 0 Comments

Sat

02

Nov

2013

Ποιος και γιατί παίζει με τις ζωές μας;

Τι επιδιώκουν;

Οργανώνουν μια δολοφονία και περιμένουν το τσουνάμι των εξελίξεων ευελπιστώντας σε τι;  Σε εκλογές;  Σε ανατροπή του πολιτεύματος;  Στην ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων; Στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης; 

Read More 0 Comments

Sat

26

Oct

2013

Νέος κεφαλικός φόρος

Χαράτσι στις πλάτες των ελλήνων πολιτών - αγροτών

Τι κοροϊδία είναι αυτή, που φτάσαμε, να μας φορολογούν ότι κινείτε σ΄ αυτήν την χώρα, ακόμη και την αναπνοή μας έχουν σκοπό να μας φορολογήσουν.. Τι πολιτική είναι αυτή που το μόνο που κάνουν είναι να επιβάλουν νέους φόρους, φόρους παντού, ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης;

Read More 0 Comments

Tue

22

Oct

2013

«ΔΕΝ ανήκομεν εις της Δύσιν»

Μια άποψη που θα συζητηθεί

"Γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας τώρα" ,προτείνει με άρθρο του ο απόστρατος ταξίαρχος Αντώνης Τσαμπάζης . Οι απόψεις του έχουν ενδιαφέρον αν και είμαστε βέβαιοι ότι σε κάποια σημεία το κείμενό του μπορεί να "ενοχλήσει" ,γιατί θα ενεργοποιήσει "κομματικά ένστικτα" και αντιλήψεις.

Read More 0 Comments

Sat

05

Oct

2013

Δρυός πεσούσης πας ανήρ – πλην ενός– ξυλεύεται!

Ποιος θα πάρει τους ψηφοφόρους της Χ.Α;

«Αν και οι βελτιώσεις του πολιτικού μας συστήματος παραμένουν βαθιά χωμένες στο σεντούκι της δημοκρατίας, κάποιοι στα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, αρχίζουν και χαμογελούν».

Read More 0 Comments

Tue

01

Oct

2013

Ποιοι εξέθρεψαν ακραίες αντιλήψεις;

Οι ηθικοί αυτουργοί των πολιτικών εγκλημάτων

«Για να ορθοποδήσει η Ελλάδα μας, πρέπει να πάψει να είναι ουραγός των Ξένων, μικρών ή μεγάλων. Πρέπει να ξαναγίνει πρωτοπόρος, αδιαφορώντας για το «πολιτικά ορθό» της ξεπεσμένης παγκόσμιας πολιτικής, που καταδυναστεύει επί 200 χρόνια τον Πλανήτη μας!»

Read More 0 Comments

Mon

30

Sep

2013

Η «ειδησεογραφική» κάλυψη των γεγονότων

Βασικά συμπεράσματα από την υπόθεση Χρυσή Αυγή

Τα στοιχεία για τις εγκληματικές πράξεις είναι αυτά που θα πρέπει να κρίνουν την υπόθεση. Δεν μπορεί η απέχθεια για τα πιστεύω των συλληφθέντων, η μανία των ΜΜΕ ή το πολιτικό όφελος της κυβέρνησης, να καθορίσει την ενοχή των κατηγορουμένων.

Read More 0 Comments

Sat

28

Sep

2013

Όταν έγιναν επικίνδυνοι άρχισαν οι συλλήψεις

Πως έφτασε στη Βουλή η Χ.Α.;

Συνελήφθησαν ο Γ.Γ. της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος και οι τρεις βουλευτές της, καθώς στοιχειοθετήθηκαν εντάλματα σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και ανθρωποκτονία.

Read More 0 Comments

Thu

19

Sep

2013

Τα πλούσια μεταλλεύματα της Ελλάδας

Η αξιοποίηση τους ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία

Οι διεθνείς προδιαγραφές υγείας σπανίως τηρούνται και σπανίως υπάρχει έλεγχος το αν και κατά πόσο η κάθε εταιρία που ανέλαβε την εξόρυξη κάποιου μεταλλεύματος τηρεί όλους τους κανονισμούς της δημόσιας υγείας.

Read More 0 Comments

Mon

16

Sep

2013

Και όμως, λεφτά υπάρχουν!

Εκ. Ευρώ ετησίως για το στόλο των κρατικών αυτοκίνητων

Τρία χρόνια περίπου μετά την υποχρέωση με υπουργική απόφαση για τη σταδιακή απόσυρση όλων των οχημάτων πάνω από 1.400 κυβικά εκατοστά που διαθέτει το Δημόσιο, η συντριπτική πλειονότητα συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί!

Read More 0 Comments

Mon

29

Oct

2012

Η αντιστροφή της λογικής

Το δάνειο του 1 εκ. ευρώ και η ΔΕΥΑΣ

«Αντί λοιπόν να έχει ως μοναδικό στόχο να μειώσει τα υπέρογκα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ, αφού ένας καταναλωτής σε λίγο θα χρειάζεται ένα ολόκληρο μισθό για να πληρώσει το νερό, ο Δήμαρχος έχει αποφασίσει αμέτι, μουχαμέτι να αφήσει το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία, φορτώνοντας ακόμα περισσότερα χαράτσια στους ήδη στενάζοντες και μη αντέχοντες συμπολίτες μας και ελπίζει ότι οι Σερραίοι θα τον επιβραβεύσουν κι από πάνω.»

Read More 0 Comments

Fri

19

Oct

2012

Έκκληση του Μανώλη Γλέζου

Προς τους ομογενείς και τους Έλληνες της διασποράς

Μ. Γλέζος: «Η κρισιμότητα των στιγμών με υποχρεώνει να στραφώ στην άλλη Ελλάδα, τη μεγάλη εκτός συνόρων Ελλάδα, τον όπου γης Ελληνισμό και να ζητήσω τη στήριξή τους. Την ουσιαστική στήριξή τους, για να ανατραπεί αυτή η πορεία που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγεί στον όλεθρο».

Read More 0 Comments

Wed

10

Oct

2012

Τσουνάμι made by ΔΝΤ χτυπά τις αγορές

Βουτιά του ευρώ, στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι αγορές προσπαθούν να "χωνέψουν" την έκθεση και να αποτιμήσουν δειλά τις νέες διαπιστώσεις στις τιμές των μετοχών. Σίγουρο είναι ότι η προοπτική που δίνει το ΔΝΤ δεν έχει φως αλλά μεγαλύτερο τούνελ. Η έκθεση μπορεί να ερμηνευτεί ως προσπάθεια ηλεκτροσόκ στις αποχαυνωμένες πολιτικές ηγεσίες.

Read More 0 Comments

Thu

20

Sep

2012

Οδεύοντας προς την 5η Νοεμβρίου

Σύνταγμα της Ελλάδος: Αναθεώρηση ή πλήρης αλλαγή του;

Την ανακοπή της πορείας της χώρας προς την άβυσσο προτείνει στην ελληνική κοινωνία το Πατριωτικό Μέτωπο. Και στις 5 Νοεμβρίου, καλεί όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σε μια ειρηνική λαοθάλασσα, η οποία θα ανατρέψει τη σημερινή αποπνικτική πραγματικότητα και θα δώσει διέξοδο στα πολλαπλά προβλήματα, με πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και χάραξη ενός «νέου δρόμου»

Read More 0 Comments

Wed

12

Sep

2012

Ελλάς

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου…

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, όλο το σκηνικό – όπως συμβαίνει στο έργο του Μάρκες - θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία. Πριν τη δολοφονία, τα πάντα καταρρέουν μέσα σε ένα περιβάλλον υποκρισίας, διαφθοράς, ψυχικής διαταραχής και απίστευτης σκληρότητας. Και να οι «πρωταγωνιστές» στο θέατρο αυτό του παραλόγου, που αποπνέει πτωματίλα, διαφθορά, αίμα και βία.

Read More 0 Comments

Fri

07

Sep

2012

Το «Δόγμα» των ιδιωτικοποιήσεων

....και η πορεία στο χάος

«Το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο και ιδιαιτέρως ο κυβερνητικός σχηματισμός, αγκυλωμένος στις ιδεοληψίες του, αλλά και πειθαρχώντας στις εντολές της Τρόικας, ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει ένα πλήθος Δημοσίων επιχειρήσεων, με στόχο τη μείωση του Δημοσίου χρέους. Προβάλλει δε σαν μονόδρομο την επιλογή αυτή μέσω των ΜΜΕ.»

Read More 0 Comments

Wed

05

Sep

2012

Σύγκρουση και αυτοσυνειδησία

Για να επιβιώσουν Ελλάδα και Έλληνες

«Η σύγκρουσή μας αυτή, όσο πιο ειλικρινής και χωρίς εκπτώσεις είναι τόσο πιο θετικό αποτέλεσμα θα φέρει. Αρκεί να γίνει με την συμμετοχή όλων όσοι μοιραζόμαστε αξίες που υπερβαίνουν την σημερινή συγκυρία και συντασσόμαστε μαζικά σε μια εθνική ομάδα οικονομικού πατριωτισμού και υψηλής αυτοσυνειδησίας».

Read More 0 Comments

Tue

07

Aug

2012

Θα κορυφωθεί το πολιτικο-οικονομικό θέατρο..

Έρχεται η λαϊκή θύελλα

Από τις προτάσεις που έχουν εξεταστεί ή διερευνώνται εξάγεται το συμπέρασμα ότι η κρίση πλησιάζει σε πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς τα σχέδια τα οποία απο την αρχή του <<πειράματος-Ελλάδα>> έχουν εκπονηθεί περιέχουν μεγάλο οικονομικό κοινωνικό και πολιτικό ρίσκο. Τα σχέδια του ΔΝΤ είναι προφανές ότι αναγνωρίζουν και επισημοποιούν το αναμενόμενο οικονομικό αδιέξοδο στην Ελλάδα.

Read More 0 Comments

Thu

02

Aug

2012

Οι «Κασσάνδρες» επιμένουν

Σε πρώτο πλάνο σενάρια χρεοκοπίας και νέας αναδιάρθρωσης

Το μπαράζ των απειλών για έξοδο της Ελλάδας δύσκολα ερμηνεύεται. Η χρονική συγκυρία -λίγο πριν έρθει η τρόικα- είναι ύποπτη. Η UBS αλλά και άλλοι επενδυτικοί κύκλοι τονίζουν πως η ευρωκρίση έχει κλιμακωθεί τόσο που η Grexit δεν είναι πια επιλογή. Ειδικότερα η UBS στην σε έκθεσή της υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι μόνο λόγια.

Read More 0 Comments

Tue

31

Jul

2012

Περί σπισισμού

Τι είναι;

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πλέον ότι τα ηθικά και νόμιμα δικαιώματα πρέπει να επεκταθούν πέραν των συνόρων του είδους μας, σε όλα τα ζωικά είδη και όχι μόνο σε εκείνα που είναι πιο κοντά στον άνθρωπο λόγω νοημοσύνης ή άλλων γνωστικών λειτουργιών, κοινωνικών δομών κ.λπ. (π.χ. χιμπατζήδες, δελφίνια). Η κατακόρυφη ταξινόμηση πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από μια οριζόντια.

Read More 0 Comments

Mon

30

Jul

2012

Σήμερα, είμαι ρατσιστής.

Κατά των Άγγλων

«Η δολοπλοκία, η κακογουστιά, η κουτοπονηριά, το μίσος για κάθε τι αρμονικό και ωραίο, η απανθρωπιά, τα εγκλήματα, η ρηχότητα, η ανοησία, ο υπερφίαλος εγωισμός, η  μικροψυχία, η έλλειψη ταυτότητας, η αμορφωσιά και ότι εν πάση περιπτώσει σκοτεινό και άθλιο μπορεί να κουβαλά η ψυχή του ανθρώπου, είναι χαρακτηριστικό του».

Read More 0 Comments

Mon

23

Jul

2012

Η Ελλάδα οδηγείται στην ολοσχερή καταστροφή

Οι φρούδες ελπίδες των Ελλήνων

«Η πορεία με τη δραχμή δεν θα είναι εύκολη στην αρχή, όμως δίνει σαφή προοπτική ανάπτυξης, διότι η Χώρα αποκτά τον έλεγχο του νομίσματος. Άλλωστε, ο πρωτογενής προϋπολογισμός του 2012 είναι σχεδόν ισοσκελισμένος. Η παραμονή στο Ευρώ, με την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση, είναι ένας αδιέξοδος δρόμος, γιατί η Χώρα πρέπει να καταβάλλει τεράστια ποσά για τόκους δανείων και για τις ζημιές των τραπεζών, σε μια σισύφεια προσπάθεια καταδικασμένη μαθηματικά σε αποτυχία».

Read More 1 Comments

Fri

20

Jul

2012

Από τα δανεικά στη ζητιανιά.

Πόση κατηφόρα έχουμε ακόμη;

«… Ο αγών ματαιούται, η ελευθερία εκπνέει… Αν θέλωμεν να έχωμεν πατρίδα, αν είμεθα άξιοι να ζώμεν άνδρες ελεύθεροι, χρήματα ευρίσκομεν… », είπε στην ιστορική του ομιλία ο δάσκαλος Γεννάδιος, στις 8 Ιουνίου του 1826 στο Ανάπλι. Και τότε συνέβη το θάμα: Η ζητιάνα η Ψωροκώσταινα, έβγαλε από το πουγκί της τα λιγοστά χρήματα που είχε συγκεντρώσει ζητιανεύοντας, τα παρέδωσε στον Δάσκαλο και του είπε περήφανα: «Αυτά έχω, αυτά δίνω».

Read More 1 Comments

Wed

18

Jul

2012

Ρήμαξαν την Ελλάδα, ζητούν και τα ρέστα!

Ένας πολιτικός ηγέτης που να φοράει παντελόνια, δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο;

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της κυβέρνησης Σαμαρά; Μια τρύπα στο νερό και μια κοροϊδία για τον λαό. Ο νέος Πρωθυπουργός, όχι μόνο διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να κάνει αλλά θα υποχρεωθεί, με το σβέρκο πατημένο από την Μέρκελ και τους δανειστές, να πάρει νέα, βάρβαρα μέτρα σε βάρος του ήδη πολύπαθου λαού. Ήδη, οσονούπω ανακοινώνονται τα μέτρα 11,6 δις ευρώ!

Read More 0 Comments

Tue

17

Jul

2012

Ένας χρόνος ΕΠΑΜ...

Ραγδαία ανάπτυξη με οργανώσεις παντού

«Ένας χρόνος ΕΠΑΜ, του χρόνου τέτοια εποχή χάρις στη δρακογενιά των λαϊκών αγωνιστών που γεννιούνται από την φύτρα του Παλλαϊκού Μετώπου, είμαι αισιόδοξος ότι θα την γιορτάσουμε σε μια ελεύθερη Ελλάδα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά αν κάτι δίδαξε η δράση του ΕΠΑΜ όλο αυτόν τον χρόνο είναι ότι τα δύσκολα μας ατσαλώνουν».

Read More 0 Comments

Wed

11

Jul

2012

Η κυβέρνηση «πατάει γκάζι» για είσπραξη χαρατσιών και περικοπές στα ειδικά μισθολόγια!

Η «αναδιαπραγμάτευση» των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πήρε σάρκα και οστά!

Η κυβέρνηση των τριών συνεταίρων θυσιάζει το λαό για να κατευνάσει τους δανειστές! Με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να παρουσιάσει μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ. Η προθεσμία που έχει λάβει είναι μέχρι την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας δηλαδή την 24η Ιουλίου.

Read More 1 Comments

Tue

10

Jul

2012

Αυτοκτονία ή επανάσταση.

Πότε θα περάσουμε από την εποχή των αυτοκτονιών, στην εποχή της απονομής δικαιοσύνης

Η πεποίθηση πως όλοι τούτοι που κατάκλεψαν την ελληνική κοινωνία και την οδήγησαν στην μείωση της αξιοπρέπειάς και της αυτοεκτίμησής των μελών της, είναι κοινοί εγκληματίες, του κοινού μάλιστα ποινικού δικαίου, γιγαντώνεται καθημερινά - ως αίσθηση σε αυτήν την φάση - μέσα στο σώμα του Λαού. 

Read More 0 Comments

Mon

09

Jul

2012

Εξέγερση της Δημοκρατίας…

Σε εξέλιξη ο «άγνωστος πόλεμος»

Αυτήν την στιγμή, χρειαζόμαστε μια εξέγερση. Δημοκρατική, αποφασιστική, κάθετη απέναντι στο σύστημα που έχει καθίσει στο σβέρκο μας, τα τελευταία 40 χρόνια. Εξέγερση η οποία, δεν μπορεί να φορά τον μανδύα κάποιου «μανιφέστο», από αυτά που μας πιπιλίζουν στα αφτιά αυτιστικά και μονότονα, τόσο η παρέα των χατζηαβάτηδων του νεοφιλελευθερισμού όσο και οι διάφορες σχολές μαρξισμού, είτε πρόκειται για τη σταλινική τους μορφή, είτε για την «ροζ», αναθεωρητική τους διάσταση. 

Read More 0 Comments

Mon

25

Jun

2012

Κατά φαντασίαν ασθενής ή ...

Σαμαράς vs Τόμσεν 1-0: Γιατί το συζητάμε μόνο στα κρυφά;;; Ας μιλήσουμε δημόσια για αυτό που όλοι συζητάνε εκτός τ

Λένε ότι η αλήθεια βρίσκεται πάντοτε κάπου στη μέση! Υπάρχει δηλαδή και μια τρίτη περίπτωση! Μια περίπτωση που πλησιάζει και στην δική μου, προσωπική εκτίμηση! Ενα παλιό πρόβλημα υγείας που είχε ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να το λύσει τώρα για να καθυστερήσει την έλευση της Τρόικα και να κερδίσει πολύτιμο γι αυτόν πολιτικό χρόνο! Και απλά η λιποθυμία Ράπανου ήταν μια σύμπτωση! 

Read More 0 Comments

Mon

25

Jun

2012

Η πρόκληση για πολιτική πρωτοπορία

Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στον νέο κύκλο που ανοίγει για τη χώρα

Συντήρηση σημαίνει φόβος στις αλλαγές, σημαίνει εμμονή στην υπάρχουσα κατάσταση. Η συντηρητική επιλογή στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την αρνητική στάση απέναντι σε οποιονδήποτε διαρθρωτική αλλαγή. Είναι η υπεράσπιση των κεκτημένων και η διατήρηση των παθογενειών ακόμα κι αν πρόκειται για καταστάσεις που ενοχοποιούνται για την προ των πυλών χρεοκοπία.

 

Read More 0 Comments

Wed

20

Jun

2012

Επαναδιαπραγμάτευση και προοπτικές

Μπορεί να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;

Αν η νέα κυβέρνηση θεωρήσει ότι επιμηκύνοντας τον χρόνο προσαρμογής τελείωσε με την επαναδιαπραγμάτευση είναι ολοφάνερο ότι εκ των πραγμάτων θα βρει απέναντι της την κοινωνία που περιμένει να υλοποιηθούν αυτά τα οποία τα μνημονιακά κόμματα Νεα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ της υποσχέθηκαν προεκλογικά, τότε η χώρα θα καταρρεύσει όπως και η κυβέρνηση.  Και τότε το λόγο θα έχει ο Λαός που πρέπει να πάρει επιτέλους άμεσα την τύχη του στά χέρια του..

Read More 0 Comments

Tue

19

Jun

2012

Ακτινογραφία των εκλογών!

Τι ψήφισαν οι Έλληνες και τι ... κατάλαβαν τα κόμματα!

Η Ελλάδα είναι μια γιγάντια χώρα, της οποίας ο πολιτισμός επικρατεί σε όλο τον σύγχρονο Δυτικό Κόσμο! Σε αντάλλαγμα γι αυτή την πολιτισμική κληρονομιά, οι Δυτικοί μας έχουν επιβάλει, μας έχουν φορτώσει ένα κάρο «άχρηστους» (κατά την προσωπική μου άποψη) ή διανοητικά ανάπηρους (κατά την άποψη άλλων) πολιτικούς!

Read More 0 Comments

Mon

18

Jun

2012

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Πανηγυρίζουν τα φερέφωνα των ντόπιων και διεθνών οικονομικών εξουσιαστών για τη νίκη των ντόπιων ανδρεικέλων τους.Οι πολίτες έτοιμοι για νέους αγώνες απο κάθε μετερίζι καθώς έρχεται νέα ισοπέδωση των ζωών μας απο τον καθεστωτικό οδοστρωτήρα.

Read More 0 Comments

Fri

15

Jun

2012

ΝΟΜΙΚΟ ή/& ΗΘΙΚΟ?

Σκέψεις και προβληματισμοί

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολλή συζήτηση εάν ότι είναι νόμιμο είναι κατ’ ανάγκη και ηθικό. Δεν είναι έτσι. Τα κριτήρια του νόμιμου υπάρχουν στους νόμους, αλλά την ηθική διάσταση το κρίνει το δικαστήριο. Ηθική είναι το σύνολο των κανόνων για την επιβίωση μιας κοινωνίας. Και η επιβίωση μιας κοινωνίας προσδιορίζεται κάθε φορά τόσο από τις πανανθρώπινες αξίες όσο και από τις συγκεκριμένες καταστάσεις στην περιοχή και τον χρόνο. 

Read More 0 Comments

Wed

13

Jun

2012

O επερχόμενος εφιάλτης

Η Ευρώπη σε κίνδυνο

Δεν υπάρχει καλά μελετημένο σχέδιο για την ομαλή έξοδο χωρών από την ευρωζώνη όμως. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, δεν υπάρχουν σχέδια, δεν υπάρχει οδικός χάρτης - τίποτα. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, όπως και το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν προβλέπουν ένα μηχανισμό εξόδου. Έτσι, αντί του ρεαλισμού και του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, θα έχουμε την άρνηση και τις 'χαρούμενες' σκέψεις όλων. Αλλά, μόνο και μόνο επειδή κάτι είναι αδιανόητο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί.

Read More 0 Comments

Tue

12

Jun

2012

Όλοι, ξανά με πείσμα, για ΚΚΕ όρθιο και δυνατό!

Κάλεσμα για μάχη ψήφο την ψήφο, για να μην καταφέρουν να αποδυναμώσουν το Κόμμα

Το Παράρτημα Σερρών της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας  (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) απευθύνει κάλεσμα στους αγωνιστές και στους φίλους και τους απογόνους τους να δυναμώσουν και να στηρίξουν το με όλες τους τις δυνάμεις τους το ΚΚΕ, το Κόμμα μας, στις εκλογές της 17 Ιούνη 2012.

Read More 0 Comments

Mon

11

Jun

2012

Κινδυνολογίας το ανάγνωσμα...

Να ενημερωθεί άμεσα ο λαός !

ο ΣΥΡΙΖΑ απο την πρώτη ώρα πρέπει να συγκρατήσει κερδοσκοπικές επιθέσεις, να κινητοποιήσει ενωτικά από την πρώτη ώρα όλο το λαό..πάνω σε κοινούς αντιμνημονιακούς στόχους..με αγωνιστικές λαϊκές συνελεύσεις παντού: σε δημόσιες υπηρεσίες και δημόσιες επιχειρήσεις, σε εργοστάσια και υπηρεσίες, σε πλατείες, γειτονιές, δήμους και πόλεις.

Read More 0 Comments

Mon

11

Jun

2012

Κάντε τον εμφύλιο σας, χωρίς εμάς.

Σκηνικό παραλόγου και διολίσθησης της ελληνικής κοινωνίας

Το Πατριωτικό Μέτωπο, το Δημοκρατικότερο Κίνημα της Ελλάδας, από την πρώτη στιγμή στηρίζει και υποστηρίζει την επιλογή της Άμεσης Δημοκρατίας. Μιας πολιτειακής πραγματικότητας που εφάρμοσαν πριν μόλις μερικά χρόνια οι Ισλανδοί νοικοκυρεύοντας τη χώρα τους και μοιράζοντας δίκαια το ψωμί, αλλά επίσης ισχύει εδώ και 200 χρόνια στην Ελβετία, τη χώρα που υλοποίησε το όραμα του Μέγιστου Ιωάννη Καποδίστρια και είναι σήμερα η πιο ευνομούμενη κοινωνία στον κόσμο, με το ψωμί επίσης δικαιότερα κατανεμημένο.

Read More 0 Comments

Fri

08

Jun

2012

(Νέα) Διάσωση των τραπεζών...

...ή διάσωση των λαών;

Η  ουσία της νέας επιδείνωσης δεν οφείλεται στους τυχόν «ερασιτεχνισμούς» των πολιτικών, αλλά η επιμονή να διασωθεί ένα σύστημα το οποίο είναι αδύνατο να διασωθεί. Το τραπεζικό σύστημα του ευρώ. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες και το νόμισμά τους, το ευρώ, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση όσο ποτέ πριν.

Read More 0 Comments

Thu

07

Jun

2012

31 χρόνια σε ΕΟΚ-ΕΕ

Καταστροφή της φτωχής αγροτιάς!

Τα ώριμα και δίκαια αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών δεν μπορούν να ικανοποιηθούν εντός των πλαισίων της ΚΑΠ, του «Δημοσιονομικού Συμφώνου» (δεύτερο, χειρότερο Μάαστριχτ), εντός του €υρώ και της Ε.Ε., με ξεπούλημα της ΑΤΕ και με τεχνοκρατικές τραπεζικές «καλλιεργητικές κάρτες» αγοράς εφοδίων από τις πολυεθνικές, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε, φυσικά, με την άρνηση της κοινής δράσης στο μαζικό λαϊκό κίνημα και με την παραπομπή της εξόδου από €υρώ - Ε.Ε. στις ελληνικές καλένδες της «λαϊκής εξουσίας», όπως προτείνει το ΚΚΕ.

Read More 0 Comments

Thu

07

Jun

2012

Πολιτικό αφήγημα απ’ το παρόν και το …μέλλον (5)

(συνέχεια από το προηγούμενο)

Οι ψήφοι του Αλέξη, του Φώτη και της Αλέκας επαρκούν οριακά για το σχηματισμό κυβέρνησης. Έτσι την Τετάρτη πρωί πρωί ο Αλέξης ορκίζεται ως ο νεότερος σε ηλικία και πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Προηγήθηκε βέβαια ο Μάρκος, αλλά αυτός ήταν πρωθυπουργός μόνο «του βουνού», ενώ ο Αλέξης είναι και «του βουνού και του κάμπου». Ακολουθεί η ορκωμοσία της Κυβέρνησης.

Read More 0 Comments

Wed

06

Jun

2012

Άλλοτε και τώρα…

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι επίγονοι του

Παρότι η αφεντιά μας στάθηκε πάντοτε απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο, σήμερα πρέπει ευθαρσώς να ομολογήσουμε – κι αν δεν το κάνουμε άλλωστε εμείς το έχει κάνει ήδη η Ιστορία, η οποία ισοπεδώνει σαν οδοστρωτήρας τις μικρότητές μας – ότι εκείνος.

Read More 1 Comments

Wed

06

Jun

2012

Καμία ανοχή σε αριστερόστροφη κυβέρνηση;

«Η ηγεσία του ΚΚΕ κόβει το κλαδί που πάνω του κάθετε»

Πιστεύουνε ότι μετά από την αποτυχία της «ροζ αριστεράς» ο λαός που τώρα στράφηκε στον ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει προς το ΚΚΕ. Αλλά όπως γνωρίζουμε σε συνθήκες κρίσης δεν υπάρχει εγγύηση για το τι είδους στροφή θα γίνει, και αν αυτή δεν θα είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση, κάπως έτσι ανέβηκε και ο Χίτλερ (και όχι μονο…..) στην εξουσία.

Read More 1 Comments

Wed

06

Jun

2012

ΟΡΕΙΝΗ : Συνέλευση με τους κατοίκους θεατές

«Ο κ.Αγγελίδης δεν έχει αντιληφθεί ότι οι εκλογές τελείωσαν και οφείλει κάπου – κάπου να ακούει και τους «υπη

Ο κ.Δήμαρχος και η δημοτική αρχή απέδειξαν για μια ακόμα φορά, ότι φοβούνται τους πολίτες. Δεν τους θέλουν συμμέτοχους και ενεργούς, αλλά παθητικούς θεατές, οι οποίοι ως μοναδικό «καθήκον» έχουν να ακούν την εξουσία, ωσάν να πρόκειται για μία διαρκή προεκλογική περίοδο. Ο κ.Αγγελίδης δεν έχει αντιληφθεί ότι οι εκλογές τελείωσαν και οφείλει κάπου – κάπου να ακούει και τους «υπηκόους» του.

Read More 1 Comments

Fri

01

Jun

2012

Σκηνικό ανατροπής στην Ευρωζώνη

Επί τάπητος παράταση, νέο κούρεμα και ευρωομόλογα.

Μια δυνατή παρτίδα πόκερ βρίσκεται σε εξέλιξη  στην ΕΕ για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης χρέους, η οποία κλιμακώνεται και επεκτείνεται, απειλώντας την υπόσταση  της ευρωζώνης.  Το ισπανικό πρόβλημα υπερβαίνει το ελληνικό και δημιουργεί δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης κεντρικών ευρωπαϊκών πολιτικών, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ύφεση και τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Read More 0 Comments

Thu

31

May

2012

Η Γερμανική βλακεία είναι άνευ ορίων;

Παιχνίδια της Μπίλντ με το ευρω

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, το νέο νόμισμα θα έπρεπε να δοθεί στους πολίτες εν μία νυκτί, ενώ το παλιό ευρώ θα διατηρούσε την αξία του. Κάτι τέτοιο, όμως, θα αποτελούσε «δηλητήριο για την ελληνική οικονομία» καθώς «ήδη οι Έλληνες λεηλατούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ζητώντας ευρώ σε μετρητά».

Read More 0 Comments

Wed

30

May

2012

Το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και των άλλων πολιτικών δυνάμεων.

«Απέναντι στην γενικολογία, στην αοριστολογία, στις αντιφάσεις,  στην έλλειψη αυτοκριτικής,  στον δογματισμό και  στην πολυφωνία, ο Πρόεδρος Ε. Βενιζέλος κατ ΄αρχήν αλλά και τα στελέχη , τα μέλη ,  οι φίλοι  του κόμματος ,    αυτοκριτικά,   λέμε στους πολίτες  ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να αναλάβει μόνη της τη διαχείριση του πολύ μεγάλου χρέους».

Read More 0 Comments

Wed

30

May

2012

Πέτρος Αγγελίδης, ο «δήμαρχος των δανείων»

«Θέλει να παρουσιάσει έργο με χρήματα των επόμενων δημοτικών αρχών»

«Ο κ.Δήμαρχος θέλει να παρουσιάσει έργο με χρήματα των επόμενων δημοτικών αρχών. Τέτοια διαχείριση με δανεικά ξέρει ο καθένας να κάνει, αλλά φοβάμαι μήπως στο μέλλον ο δήμος Σερρών μεταβληθεί σε μία μικρογραφία της Ελλάδας του μνημονίου και της φτώχειας».

Read More 0 Comments

Wed

30

May

2012

Πολιτικό αφήγημα απ’ το παρόν και το …μέλλον (4)

(συνέχεια από το προηγούμενο)

«Με αυτά και με αυτά φθάνουμε στις εκλογές. Οι οποίες δημιουργούν νέα, ανυπέρβλητα αδιέξοδα. Καθόσον τα κόμματα της «Πέρα Κεντροδεξιάς» και της «Σύγχρονης λίγο Μαρξιστικής Αριστεράς» ισοψηφούν, παίρνοντας τον ίδιο ακριβώς αριθμό ψήφων. Τώρα; Τι γίνεται τώρα; Ο νομοθέτης, δυστυχώς, δεν πρόβλεψε τι γίνεται με το bonus 50 εδρών που δίνονται στο πρώτο κόμμα. Ακολουθεί κομφούζιο».

Read More 0 Comments

Fri

25

May

2012

«Και στις 17 Ιούνη ψηφίζουμε κίνημα δεν πληρώνω»

Κάλεσμα – ανακοίνωση του κινήματος

Το ελληνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω ενέπνευσε τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων στην Ισπανία, στη Σουηδία στη Νότιο Αφρική και σε άλλες χώρες του κόσμου. Η παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κρίση και το παγκοσμιοποιημένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα απαιτούν ανατρεπτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο.

Read More 0 Comments

Fri

25

May

2012

Λίγες σκέψεις πριν την κάλπη

ΕΕ ή χάος, ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο ή χρεοκοπία θα είναι λίγα από τα διλήμματα που θα πασάρουν στο λαό ώστε να μη

«Η ψεύτικη ουσία του διλήμματος, της επιλογής δηλαδή ανάμεσα στο δίπολο «ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» είναι προφανής. Κανείς τους δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου, κανείς τους δεν αμφισβητεί την ΕΕ και το Ευρώ, κανείς τους δεν αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική. Έχουν κοινή στρατηγική επιλογή τη στήριξη του συστήματος, των μονοπωλίων, του κεφαλαίου».

Read More 0 Comments

Tue

22

May

2012

Πολιτικό αφήγημα απ’ το παρόν και το …μέλλον (2)

(συνέχεια από το προηγούμενο)

Παράλληλα, στο φίλιο πλέον έδαφος της νήσου Σάμου, συνεδριάζει και η Κεντρική Επιτροπή της Παραδοσιακής Μαρξιστικής Αριστεράς σε μια αίθουσα–πραγματικό ντουμάνι. Κι αυτό γιατί το κόμμα, στα πλαίσια της υλοποίησης της πολιτικής της ανυπακοής, αποφάσισε να μην εφαρμόζει πια το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος (που έτσι κι αλλιώς κανείς δεν τον εφαρμόζει).

Read More 0 Comments

Fri

18

May

2012

«Πάρτε την τύχη στα χέρια σας»

Γιατί κάποιοι είναι τυχεροί και κάποιοι άλλοι όχι;

Οι σκέψεις και οι συμπεριφορές μας επηρεάζουν την καλή και την κακή τύχη που μας προκύπτει. Οι πιο ασύλληπτοι στόχοι – ένας αποτελεσματικός τρόπος να χρησιμοποιούμε τη δύναμη της τύχης – είναι στην πραγματικότητα στη διάθεση του καθενός μας.

Read More 0 Comments

Tue

15

May

2012

Αν παίρναμε την «εντολή»…

Η γελοιότητα του πολιτικού προσωπικού, αρχίζει να έχει πια και σημειολογικά χαρακτηριστικά: Έτσι, ο Πατριωτισμός, τον οποίο για δεκαετίες το σύστημα αριστερά-δεξιά, χρέωνε στους νεοναζί, σήμερα έγινε της… μοδός. Τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα, να μιλά πια ο Σαμαράς για «Πατριωτικό Μέτωπο», ο Βενιζέλος για «Νέο Πατριωτισμό» αλλά και (ω του θαύματος) ο Τσίπρας, για «ελληνικό Πατριωτισμό».

Read More 0 Comments

Mon

14

May

2012

Πολιτικό αφήγημα...

... απ’ το παρόν και το …μέλλον

Σε μια δύσμοιρη χώρα, κάπου εκεί στο νότο (όπου των ανθρώπων απ’ την πείνα βρώμαγε το χνώτο), διεξήχθησαν πρόωρες εκλογές. Επί δυόμισι χρόνια μια στυγνή κυβέρνηση έπαιρνε μέτρα, μέτρα, μέτρα, – «ως να μου γίνεις, Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα», που θα έλεγε κι ο ποιητής – μέχρι που ο λαός και ο Αντώνης (που βιαζόταν) απαίτησαν και πέτυχαν τελικά να πάνε στην κάλπη.

Read More 0 Comments

Mon

14

May

2012

Το θερμό καλοκαίρι του 2012

...και η αναγέννηση της πολιτικής

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαίου 2012 μπορεί να τα δεί ο καθένας μας από διαφορετική σκοπιά. Μιά προσέγγιση στην οποία, μέχρι στιγμής, έχω καταλήξει είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια ειρηνική επανάσταση απέναντι στην καθοδική πορεία του επιπέδου της δημοκρατικής-αξιοκρατικής-κοινωνικά ευαίσθητης  διακυβέρνησης. 

Read More 0 Comments

Mon

14

May

2012

Η τρόικα κάνει το παν για Κυβέρνηση με Σαμαρά και Βενιζέλο

Τώρα προτείνουν αλλαγές στο Μνημόνιο αρκεί να σχηματίσουν Κυβέρνηση

Ειδικά ο κ. Μπαρόζο με τις τελευταίες δηλώσεις του περί εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ, αυτοπαγιδεύθηκε σε αυτές, μιας και αντιλήφθηκε ότι αποτελούν μπούμερανγκ για τον ίδιο αλλά και για την Γερμανική πολιτική της Μέρκελ, που προδιαγράφει το ίδιο μέλλον, για την χώρα του την Πορτογαλία!

Read More 0 Comments

Sat

12

May

2012

«Η κρίση και οι μισές αλήθειες»

Η «αχίλλειος πτέρνα» της Ευρώπης στο μικροσκόπιο του Economist

Το γνωστό για τις ευρωσκεπτικιστικές απόψεις του βρετανικό περιοδικό προειδοποιεί ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχουν μόνο ένα μήνα στη διάθεσή τους για να προετοιμάσουν την Ευρώπη και να την προστατεύσουν από τις παρενέργειες της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Read More 0 Comments

Fri

11

May

2012

Παιχνίδι πιέσεων-εκβιασμών με τις δόσεις του δανείου

Το EFSF μας δίνει "έναντι". Υπό αίρεση οι επόμενες

Πολιτικοί παράγοντες εκφράζουν φόβους ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με τις αντιρρήσεις κυβερνήσεων χωρών της ευρωζώνης, που ζητούσαν να αναβληθεί η χορήγηση της δόσης του Μαϊου, προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τα ελληνικά κόμματα για να βρούν άμεσα λύση στο πρόβλημα διακυβέρνησης και να μην "παρασυρθούν" στην ιδέα ότι η χώρα μπορεί να μην τηρήσει τους όρους της δανειακής συμφωνίας.

Read More 0 Comments

Wed

09

May

2012

Η Κυβέρνηση της Αριστεράς και η άρνηση του ΚΚΕ

Δεν αντέχει η χώρα νέα «Βάρκιζα»

Ένα μέτωπο της Αριστεράς βασισμένο πάνω σε μία προγραμματική πλατφόρμα κοινής αποδοχής που θα αποτελούσε τη συνισταμένη των προγραμμάτων τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΚΕ, αλλά και άλλων μη κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης και με στόχο την κυβέρνηση, θα μπορούσε να αλλάξει αποφασιστικά το συσχετισμό δυνάμεων ταχύτατα.

Read More 0 Comments

Wed

09

May

2012

H ακροδεξιά απειλεί να μολύνει όλη την Ευρώπη

Ενδιαφέρουσα ανάλυση του Ιndependent

«Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ένας ξεκάθαρος οπαδός του Αδόλφου Χίτλερ, τον οποίο έχει αποκαλέσει ως «μια μεγάλη προσωπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας», ενώ υιοθετεί τον ναζιστικό χαιρετισμό και μια παραλλαγμένη εκδοχή της σβάστικας ως το έμβλημα του κόμματος του», γράφει ο Πόπαμ.

Read More 0 Comments

Sat

05

May

2012

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας καμηλιέρης…

Η παραβολή που επιβεβαιώνει τη ζωή

Μια μέρα ο Αλφαράζ αποφάσισε να στείλει στην έρημο την καμήλα του που τη μεγάλωνε από μικρή. Ήθελε αυτή τουλάχιστον, αυτή να κάνει ό,τι εκείνος δεν μπόρεσε να κάνει σε όλη του τη ζωή: να διασχίσει την έρημο. Δεν μπορούσε όμως να βρει καραβάνι για να τη βάλει, διότι, ως γνωστόν, η έρημος διασχίζεται από καραβάνια. Κανένα τσούρμο καμηλιέρηδων δεν την ήθελε.

Read More 0 Comments

Fri

04

May

2012

Το Μνημόνιο θα αλλάξει

Μετεκλογικές συνεργασίες στη βάση νέας πολιτικής

Μονόδρομος είναι πλέον για τα ελληνικά κόμματα η αναδιαπραγμάτευση των όρων και κατευθύνσεων του Μνημονίου την επομένη των εκλογών. Η μεγάλη άνοδος των αντιμνημονιακών δυνάμεων σε συνδυασμό με την επιδείνωση της κρίσης περιορίζουν το πεδίο σύγκλισης για την επίτευξη κυβερνητικών συνεργασιών. Τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα έχουν αντιληφθεί στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, ενώ μόνο το Βερολίνο εθελοτυφλεί ακόμα. 

Read More 0 Comments

Tue

01

May

2012

Δεν φταίει μόνο η φτώχεια

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την επάνοδο της Ακροδεξιάς και του φασισμού

Τα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα σίγουρα επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, σύμφωνα με τον Δρ Μάθιου Φέλτνμαν, διευθυντή ερευνητικής ομάδας για τον ριζοσπαστισμό και τα νέα μέσα του Πανεπιστήμιου του Νορθάμπτον, αλλά τα μέτρα λιτότητας λόγω της κρίσης είναι μόνο ένα μέρος της μεγάλης εικόνας.

Read More 0 Comments

Sat

28

Apr

2012

Ολάντ και Τσίπρας απειλούν την Ευρώπη

Το ΜΜΕ αναλαμβάνουν επιθετικό ρόλο πριν τις εκλογές

Στην πολιτική η επιτυχία και η αποτυχία μετρώνται, πολλές φορές, από τις αντιδράσεις των αντιπάλων και την αναστάτωση που προκαλείται στο σκηνικό. Υπό αυτό το πρίσμα ο Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία κατάφερε να προκαλέσει παρέμβαση του Economist εναντίων του, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε να παλεύει με το Mega και «Τα Νέα». 

Read More 0 Comments

Fri

27

Apr

2012

«Δουλέψτε τζάμπα για να ... μειωθεί η ανεργία»!

Φοβερές συμβουλές Προβόπουλου

Μέσα από την υπηρεσιακή έκθεση της ΤτΕ που κοινοποιήθηκε προχθες το βράδυ, ισχυρίζεται ο κ. Προβόπουλος, μόνο εάν φτάσουμε στο σημείο να δουλεύουμε χωρίς χρήματα, χωρίς κόστος, θα προσελκύσουμε επενδυτές από το εξωτερικό και θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις στην χώρα μας και θα μειωθεί στο μακρινό μέλλον η ανεργία στην χώρα μας.

Read More 0 Comments

Thu

26

Apr

2012

Η Γερμανία ωθείται σε απομόνωση

Κερδίζουν έδαφος τα ακραία κόμματα, ανατρέπεται το status quo

Ευρώπη τα τελευταία νέα και ειδήσεις σήμερα

Την πολιτική απομόνωση της Γερμανίας περιγράφει σε δημοσίευμά το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι η παρατεταμένη λιτότητα οδηγεί σε κοινωνικές ανταρραχές και πολιτικές ανακατάξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αρχής γενομένης με την ανατροπή της κυβέρνησης της Ολανδίας από το ακροδεξιό κόμμα, λόγω της προωθούμενης οικονομικής πολιτικής και μέχρι τη διαφαινόμενη ήττα του Σαρκοζί από το σοσιαλιστή Ολάντ η Ευρώπη αλλάζει. 

Read More 0 Comments

Wed

25

Apr

2012

Προτάσεις αγροτικής πολιτικής

Με αφορμή το "Κίνημα της Πατάτας"

«Το ζήτημα της οργάνωσης της παραγωγής και της διαχείρισής της, μ' αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών μηχανισμών μπαίνει πιο επιτακτικά σήμερα, αφού έτσι απαντάμε στο "δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα εισάγουμε", "είμαστε μη ανταγωνιστικοί". Με την οργάνωση της διαχείρισης διάθεσης των προϊόντων, οι αγρότες θα έχουν καλύτερο εισόδημα...»

Read More 0 Comments

Tue

24

Apr

2012

Εκλογές 2012

Σενάρια νοθείας, Τσίπρας, Καμμένος και… παγίδες

Σύμφωνα με αποκλειστικές και εξακριβωμένες πληροφορίες , οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν λάβει «αξιόπιστες πληροφορίες» οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «Στις εκλογές της 6ης Μάη θα επιχειρηθεί μια «επιστημονική» νόθευση των αποτελεσμάτων, με ενίσχυση των δύο κομμάτων εξουσίας ώστε να φτάσουν το «μαγικό» νούμερο του 50%.

Read More 1 Comments

Tue

24

Apr

2012

Ιδού η πραγματική χαμηλοταβανία…

‘’Χαμηλά την μπάλα Αθανάσιε’’

‘’ Ως εκ τούτου, μήπως πρέπει κι εμείς ως πολίτες να στείλουμε στις εκλογές που έρχονται το μήνυμα ότι δεν είμαστε χαχόλοι και ανόητοι; Ότι δεν ανεχόμαστε να στραπατσάρεται τόσο άγαρμπα και τόσο άκομψα η νοημοσύνη μας, ότι δεν ανεχόμαστε να διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας εντός και πέριξ των ιερών ναών;

Read More 0 Comments

Tue

24

Apr

2012

Ευρωζώνη: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…

Κοσκινίζει, μετράει, ζυγίζει, αλλά ΔΕΝ ζυμώνει

Η ευρωπαϊκή οικονομία μπήκε φέτος στη δεύτερη ύφεση σε διάστημα μόλις τριών ετών. Οικονομικοί κύκλοι σε μια απευθείας κριτική των γερμανικών επιλογών και χειρισμών της κρίσης, προειδοποιούν για το προφανές, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικών στόχων και δημοσιονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Read More 0 Comments

Mon

23

Apr

2012

Εθνικός εφιάλτης

Στο δρόμο με τις κάλπες

Οι ψηφοφόροι εμφανίζονται -ίσως και με αυτοχειριαστική διάθεση- αποφασισμένοι να εκτονώσουν την «οργή» τους στις κάλπες και να υποχρεώσουν τα πολιτικά κόμματα σε συνεργασίες. Γενικώς και αορίστως. Χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν ούτε τη δυνατότητα ούτε την κατεύθυνση της συνεργασίας.

Read More 0 Comments

Sat

21

Apr

2012

‘’Δεν είμαστε όλοι ίδιοι’’

Η κρίση και η παρακμή στη σημερινή ελληνική κοινωνία δεν είναι μόνο οικονομική

H διαφθορά υπονομεύει τη χώρα,  την αξιοπιστία της, και τη δανειοληπτική της ικανότητα. Εμποδίζει και αποθαρρύνει τις σοβαρές επενδύσεις. Ακυρώνει τον υγιή ανταγωνισμό. Εκτροχιάζει και σπαταλά το αναπτυξιακό μας απόθεμα. Σε μια περίοδο, μάλιστα, εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική οικονομία.  

Read More 0 Comments

Fri

20

Apr

2012

Οι εκλογές της υπέρβασης

Μόνο ο λαός μπορεί να ρίξει την "αυλαία" της μεταπολίτευσης

Γιατί δεν πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα ο γερμανοτραφής Δήμου;  Γιατί δεν καταγγέλλει τη γερμανική Siemens ο θαυμαστής του "Ράιχ"; Γιατί δεν βγαίνει να καταγγείλει τη "στραβομάρα" των γερμανικών υποβρυχίων, τα οποία μας "φόρτωσαν" οι "τίμιοι" και "ηθικοί" Τεύτονες; Η Διαφθορά δεν είναι ένας χορός "σόλο" ...Είναι ένα "ταγκό", που θέλει δύο για να χορευτεί. Είναι "υπάνθρωποι" οι Έλληνες που τα "έπαιρναν" και είναι "άγιοι" αυτοί που τους διέφθειραν; 

Read More 0 Comments

Thu

19

Apr

2012

Κομπίνες και τιμωρία...

Η προετοιμασία κοινής γνώμης;

ΔΕΝ θα πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί ούτε όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια, ούτε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ή οι πολίτες.  Τους τελευταίους μάλιστα θα πρέπει να τους μεμφθούμε ΜΟΝΟ για την ανοχή που επέδειξαν, τα τελευταία χρόνια, σε τέτοιου είδους φαινόμενα και για τις επαναλαμβανόμενες επιλογές τους σε πολιτικά πρόσωπα που τα αναδείκνυαν στην εξουσία..

Read More 0 Comments

Thu

19

Apr

2012

Διαφθορά

Τιμητές οι Γερμανοί, αλλά και συναυτουργοί

Η ιστορία δείχνει ότι οι μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν κατά κανόνα  τη μέθοδο της δωροδοκίας και της εξαγοράς για να αποσπάσουν συμβάσεις κρατικών προμηθειών. Κέρδισαν δισεκατομμύρια εκμαυλίζοντας  πολιτικούς,  διαχειριστές δημοσίου χρήματος σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, στρατιωτικούς, ανθρώπους των ΔΕΚΟ κλπ.

Read More 0 Comments

Wed

18

Apr

2012

Περί «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης

Τι πρέπει να κατανοήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ Σερρών

Οι ειδήσεις σήμερα

Η «διάβαση πεζών» είναι μία ανατρεπτική δημοτική κίνηση, η οποία είναι κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του, έχει μία κινηματική αντίληψη προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ενεργοποιήσει τους πολίτες, και το σπουδαιότερο, δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος όντας όχι δημοτική αρχή, αλλά αντιπολίτευση.

Read More 0 Comments

Tue

17

Apr

2012

Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και με ... «ωραίο Μπρούμελ»!!!

Η ψήφος μας, είναι η ευκαιρία μας, άς είναι η τιμωρία τους !!!

Ελληνικές εκλογές τελευταία νέα και ειδήσεις σήμερα

Η  κυβέρνηση αποφασίζει να μεταλλαχθεί σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεχίζοντας και το νομοθετικό της έργο, παράλληλα δηλώνει δια στόματος πρωθυπουργού ότι, “υπάρχουν θέματα επείγοντος χαρακτήρα που πρέπει να διευθετηθούν πριν την ημερομηνία των εκλογών”.

Read More 0 Comments

Thu

12

Apr

2012

Το «θαύμα» με το PSI...

... και η «ανάσταση» των τραπεζών

Τα τελευταία νέα και ειδήσεις σήμερα στην Ελλάδα

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, αναφέρει ότι μεγάλη ελληνική τράπεζα αγόρασε, πληρώνοντας υψηλές τιμές, όσα ομόλογα χρειάζονταν για να περάσει από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων (με πλειοψηφία δύο τρίτων ή τριών τετάρτων των πιστωτών) η απόφαση για υποχρεωτικό «κούρεμα» των «απρόθυμων», δηλαδή για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης.

Read More 0 Comments

Wed

11

Apr

2012

Εκτός ανησυχούν για τις εκλογές...

Εντός ανησυχούν για στελέχωση και αποτέλεσμα

«Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα» αποκαλούν τα διεθνή φερέφωνα τη βούληση του λαού στις εκλογές. Τα δύο μεγάλα κόμματα δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους. Διάχυτη αίσθηση της κατακόρυφης ανόδου της εκλογικής δύναμης των κομμάτων της Αριστεράς συνωστισμός παρατηρείται στις λίστες υποψηφίων σε αυτά. Νέα μέτρα 11 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο βάσει του δεύτερου μνημονίου..Σε περίπτωση αντίθετα μετεκλογικής σύμπραξης αντιμνημονιακών κομμάτων η πορεία της χώρας αναμένεται να διαφοροποιηθεί..

Read More 0 Comments

Wed

11

Apr

2012

Το αδιανόητο

Η διάλυση του ευρώ

Η ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη σε νέες κρίσεις. Οι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον κίνδυνο πτωχεύσεων και της μερικής ή ολικής κατάρρευσης του ευρώ. Σύμφωνα με την κοινή λογική,  οι ηγέτες θα πρέπει να σκεφτούν πώς να διαχειριστούν μία ενδεχομένη διάσπαση. Κάποιοι μπορούν να το πράξουν, ωστόσο εφόσον περιέγραψαν τη διάσπαση ως «οικονομικό Αρμαγεδδών», σίγουρα δεν τολμούν σκεφτούν καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Read More 0 Comments

Tue

10

Apr

2012

Το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα...

...Φέρνει θύελλα στην ΕΕ

Με δεδομένο  ότι σύντομα ανοίγει ο φάκελος «πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ΑΟΖ» στην Ελλάδα,  το ερώτημα ή το δίλλημα στο οποίο καλούνται να αποφασίσουν οι Έλληνες είναι αν θα εμπιστευτούν το ίδιο πολιτικό προσωπικό να διαχειριστεί το θέμα  «ορυκτός πλούτος»  με την ίδια «επιτυχία» (!!!)  που χειρίστηκαν την οικονομική κατάσταση της χώρας!

Read More 0 Comments

Tue

10

Apr

2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΑΝΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΑΝΙΑΣ 10 - 62100 ΣΕΡΡΕΣ

Ο νεοσυσταθείς «Σύλλογος Χαμηλοτάβανων Σερρών» προσκαλεί τα μέλη του και όλους εν γένει τους χαμηλοτάβανους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που θα γίνει στο κινηματοθέατρο της πόλης μας «ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΑΝΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ». Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβληθεί και να στηριχθεί η υποψηφιότητα της κ. Φωτεινής Αραμπατζή, προκειμένου να εκλεγεί Βουλευτής και να εκπροσωπηθούμε επιτέλους κι εμείς οι χαμηλοτάβανοι στην επόμενη Βουλή.

Read More 0 Comments

Mon

09

Apr

2012

Η μεγάλη ληστεία του καταναλωτή

Με την προστασία των υπουργών ανάπτυξης

Τελευταία νέα και ειδήσεις σήμερα στην Ελλαδα

Από τα χρήματα που πληρώσαμε για να κάνουμε εισαγωγές, υπολογίζω ένα 30% ότι αφορούσε εργατικό κόστος των προϊόντων. Δηλαδή με τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν οι ντόπιοι εργαζόμενοι. Το νούμερο είναι συγκλονιστικό. Οι Έλληνες πλήρωσαν για μισθούς των ξένων εργαζομένων το ποσό των 157.000.000.000€ σε μια δεκαετία. Αν υπολογίσουμε ένα μέσο μισθό 40.000€, συμπεραίνουμε ότι πληρώσαμε 3.930.000 μεροκάματα στους ξένους εργαζόμενους. Τα 525.000 μεροκάματα στην Γερμανία.

Read More 0 Comments

Mon

09

Apr

2012

Δημοκρατία και ενημέρωση

Έρχεται νέο δημοκρατικό μοντέλο;

Τελευταία νέα και ειδήσεις σήμερα στην Ελλαδα

Κατά τους συντάκτες της έρευνας, οι πραγματικά ικανοί υποψήφιοι, οι οποίοι διακρίνονται για την ορθότητα και ρεαλιστικότητα των ιδεών τους, δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να εκλεγούν – επειδή το μεγαλύτερο μέρος των εκλογέων δεν έχει τις πνευματικές ικανότητες, οι οποίες απαιτούνται για να αναγνωρίσουν μία καλή ιδέα ως τέτοια, πόσο μάλλον να την κατανοήσουν.

Read More 0 Comments

Sat

07

Apr

2012

Η θυσία που συγκλονίζει όλο τον κόσμο

Γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα...’ αναφέρει σε επιστολή της η κόρη του Δημήτρη Χρίστουλα.

Read More 0 Comments

Fri

06

Apr

2012

Μείωση 45% μισθώματος καφετέριας

Στην πλατεία Συντάγματος

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το σκεπτικό του Δικαστηρίου, όπου επισημαίνεται ότι ο μισθωτής εμπορικής μίσθωσης, έχει δικαίωμα να ζητήσει αναπροσαρμογή του μισθώματος, εφόσον εξαιτίας προβλεπτών ή απρόβλεπτων περιστάσεων, επήλθε αδιαμφισβήτητα τόσο ουσιώδης μείωση της μισθωτικής αξίας του μισθίου, ώστε με βάση τις συγκεκριμένες συνθήκες, η εμμονή του εκμισθωτή στην καταβολή του ίδιου μισθώματος να είναι αντίθετη προς την ευθύτητα και την εντιμότητα που απαιτούνται στις συναλλαγές.

Read More 0 Comments

Thu

05

Apr

2012

Νέα... χρεοκοπία για την Ελλάδα στις 15 Μαϊου

Μετά το φιάσκο του PSI

Ελληνική οικονομία τα τελευταία νέα και οι ειδήσεις σήμερα

Για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας στις 15 Μαϊου, όσον αφορά τα ομόλογα ξένου δικαίου τα οποία λήγουν τότε, κάνουν λόγο οι αναλυτές. Το ναυάγιο του PSI για τα εν λόγω ομόλογα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αν και δεν είναιν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν αναμενόμενη αυτή την εξέλιξη.

Read More 0 Comments

Wed

04

Apr

2012

Λαθρομετανάστευση

Όταν η ανικανότητα γίνεται εθνικό πρόβλημα

Τα στρατόπεδα που ρημάζουν, και τα θυμήθηκαν τώρα, ρημάζουν  εδώ και χρόνια, τόσα χρόνια όσα  φουντώνει και  η λαθρομετανάστευση.  Υποδομές δεν έχουν για να φιλοξενήσουν ανθρώπους και μέχρι να δημιουργηθούν αυτές και χρήμα- που δεν έχουμε ως χώρα-  θα ξοδευτεί και χρόνος θα περάσει. Εκτός και αν έχουν σκοπό να τους «μαντρώσουν εκεί» και να μεταφέρουν το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες. 

Read More 0 Comments

Wed

04

Apr

2012

Υπογραφές που δεσμεύουν

Είτε θέλουμε, είτε όχι θα ακολουθήσουμε το μνημόνιο

Το κείμενο του νέου Μνημονίου, το οποίο υπέγραψαν ο διορισμένος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και ο τέως υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος, δεσμεύει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες καταστροφικές παρεμβάσεις στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών..Τι πρέπει να γνωρίζει ο λαός περιμένοντας τις ..εκλογές.

Read More 0 Comments

Tue

03

Apr

2012

Να συλληφθεί ο Πολ Τόμσεν

Να δικαστεί για τα εγκλήματά του κατά του Ελληνικού λαού!

Ο υπαλληλάκος του ΔΝΤ, σε καμία άλλη χώρα δεν είχε αποκτήσει τόση «δύναμη»!  Μόνο στην Ελλάδα κι αυτό γιατί «κρατάει» με χαρτιά, αρκετούς πολιτικούς «αστέρες» που συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα μας! ... Αφού «έδεσε λοιπόν τη χώρα, τώρα εμφανίζεται να θέλει να αρπάξει τόσο την Δημόσια όσο και την ιδιωτική περιουσία, και να δώσει την μεν πρώτη σε μεγάλα funds που εκπροσωπεί και την δεύτερη στις Τράπεζες που τον υπέδειξαν γι αυτή τη θέση!

Read More 0 Comments

Tue

03

Apr

2012

ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ

Το παράδειγμα άλλων χωρών

“Ο Ισολογισμός της Ελλάδας, όπου στη μία πλευρά του (Παθητικό) είναι το δημόσιο χρέος, ενώ στην άλλη (Ενεργητικό) η τεράστια ακίνητη περιουσία του δημοσίου, οι κρατικές επιχειρήσεις, ο υπόγειος πλούτος και οι γερμανικές επανορθώσεις, είναι πολύ περισσότερο «πλεονασματικός», από όλες τις άλλες χώρες – αρκεί φυσικά να υπάρξει μία υπερήφανη πολιτική ηγεσία, η οποία να έχει την ικανότητα και την επάρκεια να τον απεικονίσει σωστά, διαπραγματευόμενη θαρραλέα και ορθολογικά με τους δανειστές της.

Read More 0 Comments

Mon

02

Apr

2012

«Εγώ είμαι εγώ και ό,τι γουστάρω κάνω…»

Η Δημοκρατία σήμερα, στη χώρα που τη γέννησε...

Αυτή  η αντίληψη και αυτή η νοοτροπία αναντίρρητα προσβάλλουν βάναυσα όλους αυτούς που υπέβαλαν αίτηση να είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ. και περιμένουν στο ακουστικό τους. Οι οποίοι παρά ταύτα, δυστυχώς, δεν εξεγείρονται, δεν εξανίστανται. Απλώς σιωπούν.  ...Δε διαμαρτύρονται, γιατί φοβούνται ότι, αν το κάνουν, θα αποκλειστούν εντελώς από τον αγώνα για αντικανονική εκκίνηση... 

Read More 0 Comments

Mon

02

Apr

2012

Τρέμουν την απόγνωση και οργή του λαού

Οι διεθνείς απατεώνες

Με ακραίους, οπως τους αποκαλούν, πολιτικούς σχηματισμούς έχουν αρχίσει να φλερτάρουν οι Έλληνες ψηφοφόροι..για τα μίσθαρνα όργανα της διεθνούς εξουσιαστικής ελίτ οι διαφορετικές αντικαθεστωτικές πολιτικές προσεγγίσεις αποτελούν στοιχείο διχασμού,ξεχνώντας ότι ο μόνος διχασμός που μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα είναι μεταξύ του 99% του λαού και του..1% των βολεμένων του συστήματος το οποίο πιστά υπηρετούν.

Read More 0 Comments

Fri

30

Mar

2012

Εκλογές δημοψήφισμα

Όλοι στις ΚΑΛΠΕΣ, για να διώξουμε την ΤΡΟΙΚΑ από την πατρίδα μας.

Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γίνει οδηγός για όλα τα κράτη της Ευρώπης που αυτήν τη στιγμή πέφτουν θύματα ενός δολοφονικού ιμπεριαλισμού. Οι οικονομικοί "δολοφόνοι", που κυβερνάνε αυτήν τη στιγμή την Ευρώπη, θα πρέπει να το καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν. Τους έχουν καταλάβει οι λαοί και είναι θέμα χρόνου ν' αντιδράσουν. Είναι θέμα χρόνου ν' αντιδράσουν στην εξουσία των "τεχνοκρατών" υπαλλήλων τους, οι οποίοι καταλύουν κάθε έννοια Δημοκρατίας. 

 

Read More 0 Comments

Fri

30

Mar

2012

Οι σωτήρες μας φέσωσαν 247 δισ. ευρώ!

Σε παταγώδη αποτυχία εξελίχθηκε η πολυδιαφημισμένη ως επιτυχία συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους

Ο πρώτος άθλος επομένως του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είναι ότι για να σβήσει ένα χρέος 105 δισ. ευρώ μας φόρτωσε ένα χρέος 174 δισ. ευρώ. Αν δε αθροίσουμε σε αυτά τα χρήματα και τα 73 δισ. που πήραμε από το πρώτο δάνειο της Τρόικας, βγάζουμε ένα σύνολο 247 δισ. ευρώ που έχουμε μέχρι στιγμής αναλάβει για να σωθούμε. Κι έρχονται κι άλλα…

Read More 0 Comments

Thu

29

Mar

2012

H δεύτερη ανοιξιάτικη χρεοκοπία της Ελλάδας

Δεν μπήκαν ακόμη στο «κούρεμα» όλα τα ομόλογα

Οι ομολογιούχοι που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο PSI θα δώσουν ραντεβού στις αίθουσες των δικαστηρίων με την ελληνική κυβέρνηση. Ομάδες επενδυτών, με πρώτη αυτή που απαρτίζεται από 200 ετοιμοπόλεμους Γερμανούς, δεν έχασαν καθόλου χρόνο. Έχουν ήδη οργανωθεί και ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές. Όπως όλα δείχνουν, η Ελλάδα θα βρεθεί πολύ σύντομα μπλεγμένη σε μια σκληρή δικαστική μάχη. 

Read More 0 Comments

Wed

28

Mar

2012

Φρενοκομείον «Η ΕΛΛΑΣ» !!!

ΌΧΙ οι Έλληνες τα έχουν ακόμη 400, οι πολιτικοί τους όμως;

Είναι δυστυχώς σε όλους μας γνωστό, ότι ζούμε σε μια χώρα «απέραντο φρενοκομείο». Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας, οι κυβερνώντες φροντίζουν να επαληθεύουν την ρήση του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή, με τις αλλοπρόσαλλες κάθε τόσο αποφάσεις τους, που επηρεάζουν και δυσκολεύουν την ζωή μας. Όμως δυστυχώς έρχονται τώρα και οι ιατρικές μελέτες, τα ιατρικά συμπεράσματα, να επιβεβαιώσουν την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι αυτής της χώρας. 

Read More 0 Comments

Wed

28

Mar

2012

Τι νέοι ή παλιοί;

Αρκεί να είναι μέσα η Φωτεινή…

«Εμείς, λοιπόν, ως μέλη της προσωρινής διοίκησης της νεοσυσταθείσας οργάνωσης «Πρωτοβουλία καθηγητών», θα καλέσουμε οσονούπω επισήμως και δημοσίως την κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε όχι τα προβλήματα του κλάδου μας, αλλά τις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας αμέσως μετά την επιστροφή μας στη δραχμή, την οποία άλλωστε διακαώς επιθυμεί, διατυμπανίζει και βροντοφωνάζει καθημερινά στεντορεία τη φωνή ο πατήρ Αθανάσιος Αραμπατζής».

Read More 0 Comments

Tue

27

Mar

2012

Βαρύς ο πέλεκυς στις τράπεζες από το PSI

Τι κερδίσαμε τελικά;

Βαρύς θα είναι τελικά ο λογαριασμός για τις τράπεζες από το «κούρεμα» των ομολόγων. Μετά την ολοκλήρωση του PSI το ποσό αυξάνεται σημαντικά. Τα τραπεζικά ιδρύματα συμμετείχαν στο PSI με ελληνικά κρατικά ομόλογα 43 δισ. ευρώ και ομολογιακά δάνεια σε ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΕΑΣ 6,5 δισ. ευρώ. Συνεπώς η οικονομική ζημία από τη σωρευτική απομείωση θα ανέλθει στα 35 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 75% της καθαρής παρούσας αξίας.

Read More 0 Comments