Thu

24

Jul

2014

3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αρβανιτών Ζαλουφιωτών

Στο Παραλίμνιο Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Αντάμωμα Αρβανιτών Ζαλουφιωτών Ανατολικής Θράκης στις 19 Ιουλίου 2014 στο Παραλίμνιο Σερρών .

Read More 0 Comments

Fri

11

Jul

2014

3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αρβανιτών Ζαλουφιωτών

Στο Παραλίμνιο Σερρών

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια των Αρβανιτών Ζαλουφιωτών καθώς και δρώμενα, όπως η μεταφορά της γαμήλιας προίκας, ενώ σχετική ομιλία θα γίνει από τον Διδ. Κοινωνιολογίας του ΔΠΘ Θεοφάνη Μαλκίδη.

Read More 0 Comments

Mon

25

Nov

2013

Η δημοκρατία του διαδικτύου κινδυνεύει

Σήμα κινδύνου από τον δημιουργό του, Τιμ Μπέρνερς- Λι

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του δείκτη «Web Index 2013» του Ιδρύματος. H χώρα μας βαθμολογείται με 80 μονάδες στην υποκατηγορία «Ελευθερία και Ανοικτότητα» του διαδικτύου, με μία από τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως, γεγονός που της δίνει τη 12η θέση παγκοσμίως σε αυτή την υποκατηγορία.

Read More 0 Comments

Wed

06

Nov

2013

Μαστίζει την Ελλάδα η κατάθλιψη

Τι δείχνει επιδημιολογική μελέτη

Ειδικότερα για την Ελλάδα η επιδημιολογική μελέτη αναφέρει ότι από «μείζονα καταθλιπτική διαταραχή» πάσχει κατ’ εκτίμηση -στοιχεία για το 2010- περίπου το 4,9% του πληθυσμού (από τουλάχιστον 3,6% έως 6,6% του ελληνικού πληθυσμού το πολύ).

Read More 0 Comments

Wed

06

Nov

2013

StartupBootCamp High TechXL

Διεθνής διάκριση για το Εργαστήρι Αναλυτικής Χημείας του ΑΠΘ

Η επιτυχία στο διαγωνισμό δίνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα σε μέλη του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του Α.Π.Θ. να μετακομίσουν για 3-6 μήνες στις εγκαταστάσεις του Startupbootcamp HighTechXL στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου startup accelerator στην επιχειρηματική οργάνωση-δικτύωση και την εύρεση επενδυτών.

Read More 0 Comments

Thu

24

Oct

2013

Παν - Αναπηρικό συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 11 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας

Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, που πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Read More 0 Comments

Fri

18

Oct

2013

Η Ελληνική κοινωνία σήμερα

Πως επιλέγουν τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες

Με το αίσθημα της οργής να κυριαρχεί στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού γίνεται πλέον η επιλογή των πολιτικών και των κυβερνήσεων που θα αναδειχθούν στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα!

Read More 0 Comments

Sun

13

Oct

2013

Αντισυλληπτικά Yaz και Yazmin

Η ώρα της δικαιοσύνης

Η χρήση αντισυλληπτικών αποτελεί δικαίωμα κάθε γυναίκας. Και κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στη ζωή. Όταν όμως το δικαίωμα στη ζωή συγκρούεται με το δικαίωμα επιλογής της μητρότητας τότε υπάρχει και ο δρόμος της δικαιοσύνης. Και ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος, όταν μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες παίζουν με την ζωή μας!

Read More 1 Comments

Tue

08

Oct

2013

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέτασε 620 παιδιά

Στη Φλώρινα, στα Άγραφα και στην Κεφαλονιά!

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στη Φλώρινα από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιώντας προληπτικό Ιατρικό κι Οδοντιατρικό έλεγχο σε 218 παιδιά του Δήμου.

Read More 0 Comments

Mon

07

Oct

2013

Προστατέψτε τα μάτια σας

Η συνεχής χρήση του υπολογιστή έχει και συνέπειες

Οι ειδικοί αποδίδουν τα προβλήματα, που υπάρχουν στην όραση,  στον τρόπο που δουλεύει ο ίδιος ο υπολογιστής, αλλά και στον τρόπο που δουλεύουμε εμείς με τον υπολογιστή.

Read More 0 Comments

Sat

05

Oct

2013

Διεθνής πρωτιά στο Διαβαλκανικό

Τεχνική θεραπείας για συγγενή καρδιοπάθεια

Η χρησιμοποίηση της απεικονιστικής αυτής τεχνικής στο συγκεκριμένο τύπο «παραθύρου» διενεργήθηκε από τους ιατρούς Βασίλη Θανόπουλο και Γιώργο Γιανακούλα. Η τεχνική έγινε με τη διαδερμική μέθοδο με πρόσβαση από φλέβα του κάτω άκρου.

Read More 0 Comments

Tue

01

Oct

2013

Εμπρός προς τα πίσω;

Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ζητά λοχαγός του ΚΕΝ Μεσολογγίου από νεοσύλλεκτους

«Ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι συγκεκριμένοι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί –και όχι όλοι- είναι δέσμιοι ακραίων αυταρχικών αντιλήψεων, τις οποίες αναπαράγουν  και επιχειρούν να επιβάλλουν αυθαίρετα στους υφισταμένους τους» σημειώνει το Δίκτυο.

Read More 0 Comments

Tue

01

Oct

2013

Stop στη διαθεσιμότητα

Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για εκπαιδευτικούς – Δημοτικού Αστυνομικούς

Δεν είναι η πρώτη απόφαση που λαμβάνεται από τη Δικαιοσύνη σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Πρόσφατα  το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Read More 0 Comments

Tue

01

Oct

2013

Ποιο είναι το πιο δυνατό μέσο διαφήμισης;

Ενδιαφέρουσα έρευνα της Nielsen

Η σύσταση παραμένει και η διαφήμιση «στόμα με στόμα» παραμένει το πιο δυνατό μέσο διαφήμισης ωστόσο η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις διαφημίσεις μέσω διαδικτύου, καθώς και μέσω των κινητών τηλεφώνων φανερώνει την ανερχόμενη σημασία αυτών των μέσων.

Read More 0 Comments

Mon

30

Sep

2013

Χρήματα από το Ίντερνετ

Οδηγίες για άμεσα αποτελέσματα

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τις οικογένειες τους, και τις ζουν καλά, δουλεύοντας από το σπίτι όσες ώρες αυτοί θέλουν, χωρίς ωράριο και  χωρίς τα αφεντικά πάνω από το κεφάλι τους να μετρούν τις αποδόσεις τους.

Read More 0 Comments

Sat

28

Sep

2013

Οι επιθυμίες των διαδικτυακών καταναλωτών

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι Καταναλωτές

Βάσει των αποτελεσμάτων, οι καταναλωτές επιθυμούν περισσότερες επιλογές στις διαδικτυακές αγορές τους, αυξημένο έλεγχο στο χρόνο παράδοσης των προϊόντων τους, και εύκολους τρόπους επιστροφής.

Read More 0 Comments

Wed

25

Sep

2013

Κλείνει το Μουσείο της Νεμέας;

Ανοικτή επιστολή του καθηγητή Στέφανου Μίλερ

Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην Ελλάδα και την ανάδειξη της Νεμέας. Δώρισε όλα όσα αγόρασε και δημιούργησε στο ελληνικό δημόσιο και τώρα κινδυνεύει να πετάξει στα σκουπίδια όλη του τη ζωή.

Read More 0 Comments

Wed

25

Sep

2013

Διαδικτυακά Μαθήματα

Επιδοτούμενο πρόγραμμα

Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα μαθημάτων Γυμνασίου-Λυκείου για νησιωτικές, παραμεθόριες περιοχές και οικονομικά ασθενείς ομάδες και γίνονται σε συνεργασία με το iekpaideysi.net.

Read More 0 Comments

Sun

22

Sep

2013

Η ισχύς εν τη ενώση

Επιχείρηση «συνένωση» των ασφαλισμένων – ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ

Καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, συσσωρεύονται  αποφασίστηκε η δημιουργία συνδετικών ιστών ώστε να δημιουργηθεί «κοινό μέτωπο» από αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Read More 0 Comments

Sun

22

Sep

2013

Συνεχίζονται οι απεργίες της ΑΔΕΔΥ

Ενόψει και των διαβουλεύσεων Τρόικας - Κυβέρνησης

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης Απεργίας την Τρίτη και την Τέταρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013. Διευκρινίζεται ότι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιείται Γενική Απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Read More 0 Comments

Sat

21

Sep

2013

Η ειδική αγωγή στον Καιάδα

Λόγω οικονομικής κρίσης

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει την Ειδική Αγωγή που ήταν και παραμένει ο Μέγας Ασθενής της Εκπαίδευσης. Φέτος τα πράγματα είναι χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά αφού δεν υπάρχουν προς το παρόν πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Read More 0 Comments

Sat

21

Sep

2013

Ένα στα τρία παιδιά είναι παχύσαρκα

Άμεση ενημέρωση των γονέων συστήνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των παχύσαρκων και υπέρβαρων παιδιών και  εφήβων θα φτάνει στην Ελλάδα το 1.800.000(!), αφού  καταγράφονται περίπου 100.000 γεννήσεις το χρόνο.

Read More 0 Comments

Wed

18

Sep

2013

DoctorAnytime Patient

Βρείτε γιατρό και κλείστε ραντεβού οnline …anytime!

Read More 0 Comments

Tue

17

Sep

2013

Έρχονται μαζικές απολύσεις

Αλ. Μητρόπουλος: «Ολοκληρώθηκε το έγκλημα»

Αλ. Μητρόπουλος: «Καταργήθηκαν και επίσημα Κοινωνικές Υπηρεσίες με πολύτιμη συμβολή στην εξυπηρέτηση των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων του ελληνικού πληθυσμού».

Read More 0 Comments

Mon

16

Sep

2013

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για τους σχολάρχες

«Έντρομοι «μηδενίζουν» το ποσοστό της απεργίας οι σχολάρχες και προαναγγέλλουν εκδικητικές απολύσεις για τους απεργούς!!!» αναφέρει σε ανακοίνωση – καταγγελία η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Read More 0 Comments

Fri

19

Oct

2012

Κινητοποίηση σε κάθε ΚΕΠΑ της χώρας

Από την Ε.Σ.Α.μεΑ.

Η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ, η μακροχρόνια αναμονή  «φυλακισμένων» ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και η αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους προετοιμάζει την κοινωνική ευθανασία τους.

Read More 0 Comments

Fri

19

Oct

2012

«Αντάρτης, κλέφτης, παλλικάρι πάντα ο ίδιος ο λαός»

Εκδήλωση της ΚΝΕ στις Σέρρες

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ) την Κυριακή 21 Οκτώβρη και ώρα 8:30 μμ με τίτλο:  «Αντάρτης, κλέφτης, παλλικάρι πάντα ο ίδιος ο λαός»,  με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και την αντιστασιακή τους δράση κατά του φασισμού και ναζισμού.

Read More 0 Comments

Wed

10

Oct

2012

Προσφορά ρούχων και ιατρικού εξοπλισμού για ΑμΕΑ

Από την ΠΚΜ και το Μ.Α.Ζ.Ι – Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) αναλαμβάνουν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Α.Ζ.Ι-Κοινωνικό Παντοπωλείο, που διοργανώνουν ημέρα προσφοράς ρουχισμού και ιατρικού εξοπλισμού για ΑμΕΑ και άτομα με ορθοπεδικά προβλήματα αύριο Πέμπτη.

Read More 0 Comments

Wed

10

Oct

2012

Ευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών 2012

«Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου εκδήλωση στη λίμνη Κερκίνη και συγκεκριμένα στο ανατολικό ανάχωμα, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Συντονιστής της εκδήλωσης στην περιοχή ήταν ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Read More 0 Comments

Wed

10

Oct

2012

«Χορεύοντας για τα 100»

Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση

Η 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 από 16:30 έως 23:00 διοργανώνει παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο ‘‘χορεύοντας για τα εκατό’’.

Read More 0 Comments

Thu

20

Sep

2012

Εθνική κατάθλιψη

Επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η κρίση θα διαρκέσει και μετά το 2013!

Η κρίση, δεν έχει επηρεάσει τους Έλληνες μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε συναισθηματικό, κάτι το οποίο παραδέχονται οι εννέα στους δέκα εκ των ερωτηθέντων, ενώ οι έξι στους δέκα αναφέρουν ότι αισθάνονται πολύ ή αρκετά «αγχωμένοι» με τις εξελίξεις. Την απαισιοδοξία της πλειοψηφίας των Ελλήνων σχετικά με την οικονομική κρίση καταγράφει online έρευνα της Focus Bari.

Read More 0 Comments

Thu

20

Sep

2012

Προκλήσεις και από τους «Μακεδονοαρμάνους»

Η Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία κρούει τον κώδωνα

Πρωτόγνωρη επίδειξη θράσους αποτελεί η δήθεν διακήρυξη των φερέφωνων της πάλαι ποτέ προπαγάνδας και αυτοαποκαλούμενων «Μακεδονοαρμάνων» στο Κρούσεβο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 5 Αυγούστου 2012, στην οποία τονίζεται ότι οι Αρωμούνοι αποτελούν τάχαμου αυτόχθονα λαό των Βαλκανίων με διακριτή συνείδηση, κουλτούρα και γλώσσα.

Read More 0 Comments

Thu

20

Sep

2012

Οι μαθητές προωθούν το ποδήλατο

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Η πρώτη ποδαλατοπορεία θα ξεκινήσει από το 15ο-21ο δημ. Σχολείο Σερρών με κατάληξη στο Δημαρχείο, όπου οι μαθητές θα παραδώσουν προς έκθεση τις εργασίες τους (αφίσες, ζωγραφιές και με κεντρικό θέμα την προώθηση του ποδήλατου)και θα επιδώσουν τις προτάσεις τους για βιώσιμη μετακίνηση στο Δήμαρχο Σερραίων, Πέτρο Αγγελίδη.

Read More 0 Comments

Thu

20

Sep

2012

«Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι»

Μουσικοθεατρική παράσταση Μνήμης και Τιμής

Η μουσικοθεατρική παράσταση ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟ ΓΙΑΝΓΚΙΝΙ  ανιχνεύει, ανασκαλεύει, με διάθεση επικαιροποίησης μέσα από ποίηση και λόγο βασισμένο σε ζωντανές μαρτυρίες ,μουσική , φωνές ,εικόνες και μνήμες συναντιόνται όλα στη σκηνή να μας συνδέσουν με την ιστορία μας ..να θυμόμαστε διότι όποιος ξεχνάει, ξαναπερνάει το μονοπάτι του πόνου…..

Read More 0 Comments

Tue

18

Sep

2012

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών αναλαμβάνει πρωτοβουλίες

Σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο μέσα στους πρώτους επτά μήνες λειτουργίας του καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό πλέον τις ανάγκες των δικαιούχων συνδημοτών μας, καθώς και συνδράμει με τακτικές αποστολές φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα ιδρύματα ολόκληρου του Νομού που ασκούν κλειστού τύπου περίθαλψη.

Read More 1 Comments

Wed

12

Sep

2012

Νέο ξεκίνημα της σχολής γονέων στα Σέρρας

Για τη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 2012-Δεκεμβριος 2012

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Read More 0 Comments

Fri

07

Sep

2012

Νέες αφίξεις μεταναστών

Oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εκτιμούν την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σημαντικές ελλείψεις όσον αφορά στις υποδομές και τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους που επισκεφτήκαμε, προκαλούν προβληματισμό. Η πρόσβαση σε βασικά είδη όπως πόσιμο νερό και σε ορισμένες περιπτώσεις σε φαγητό, είναι περιορισμένη ενώ δεν διατίθενται είδη προσωπικής υγιεινής. Ακόμη, άνδρες, γυναίκες και οικογένειες αναγκάζονται να διαμένουν στους ίδιους χώρους.

Read More 0 Comments

Wed

05

Sep

2012

Νέα γενιά μεταναστών

Γιατροί και μηχανικοί πρώτοι στη λίστα των Ελλήνων που μεταναστεύουν

Σύμφωνα με τη γερμανική Στατιστική Υπηρεσία φέτος ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 90%, αγγίζοντας τους 23.800. Κάθε μέρα δύο γιατροί εγκαταλείπουν την Ελλάδα και κατευθύνονται σε Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία  και Μεγάλη Βρετανία.

Read More 0 Comments

Mon

06

Aug

2012

Νέο χτύπημα στην υγεία

Καταργούν την ελληνική εταιρία Νόσου Αλτσχαϊμερ

Η Alzheimer Ελλάς επιτελεί πολύ σημαντικό έργο στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς με άνοια και στις οικογένειές τους, με μια πολυσχιδή και αξιέπαινη δράση βασισμένη στον εθελοντισμό. Αναρωτιέται κανείς με ποια λογική μπορεί να αποφασιστεί η κατ’ ουσίαν διάλυση ενός υγιούς φορέα που η δράση του έχει αναγνωριστεί και χρησιμοποιείται ως παράδειγμα καλής πρακτικής από την Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer. 

Read More 0 Comments

Thu

02

Aug

2012

Απογραφή 2011

«Απώλειες» για ΟΤΑ σε πληθυσμό, ΚΑΠ

O πληθυσμός της χώρας σύμφωνα με την Απογραφή 2011 ανέρχεται σε 9.903.268 κατοίκους έναντι 10.964.020 της Απογραφής 2001 (μείον 1.060.752 κατοίκους). Η μείωση του πληθυσμού είναι εμφανής και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπως η πρωτεύουσα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έσοδά τους, με δεδομένο ότι οι ΚΑΠ καταβάλλονται με βάση τον πληθυσμό μιας πόλης. 

Read More 0 Comments

Mon

30

Jul

2012

Το κοινωνικό πρόσωπο της Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.

Ενίσχυσαν ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στην Κρήτη

Η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών προβλημάτων που βιώνουμε στη χώρα μας, αναδείχτηκαν με μεγαλοπρέπεια ως τα μεγαλύτερα προτερήματα του Κυπριακού Λαού, που έχει μάθει να δείχνει τα αισθήματά του στην πράξη και με ουσία, αλλά ταυτόχρονα και με βαθύτατο συμβολισμό που αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες που στις μέρες μας έχουμε την αίσθηση ότι έχουν χαθεί.

Read More 0 Comments

Wed

18

Jul

2012

Κλιματιζόμενη αίθουσα για τους Σερραίους

Από το Εμπορικό Επιμελητήριο

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών,  συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του καύσωνα,  διαθέτει μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουλίου σε όλους τους πολίτες του Νομού Σερρών - και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες - την κλιματιζόμενη αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηριακού μεγάρου, από τις 12:00 πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα.

0 Comments

Wed

18

Jul

2012

Ριο+20 UNRioplus και MyCity+20

Συμμετείχαν οι νέοι του Club Νέων των Σερρών για UNESCO

Και οι 4 συμμετέχοντες ζήτησαν να  δημιουργηθούν πολιτικές για τους νέους σ όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της σκληρής πραγματικότητας που έχει παγκοσμίως βεβαιωθεί και από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ.Ban Ki-moon, και την πρόσκληση ,πρόκληση, να υποστηριχθούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα. 

Read More 0 Comments

Tue

17

Jul

2012

«Σουσάμι, άνοιξε!» είπαν στο Κιλκίς και έγιναν όλοι (;) Κροίσσοι!

Σε ανεξάντλητες ποσότητες και το κουτόχορτο, στην Ελλάδα

Το μόνο που μας χρειάζεται είναι το παράγγελμα «άνοιξε σουσάμι» και όλος αυτός ο πλούτος θα γίνει δικός μας. Το παράγγελμα αυτό θα το δώσει, έτσι πρέπει, ο νέος υπουργός ΥΠΕΚΑ, υποστηριζόμενος από (ή υποστηρίζοντας τον) αρμόδιο πρώην υφυπουργό ΥΠΕΚΑ , με τη ένθερμη επίσης υποστήριξη του νέου τσάρου της οικονομίας και εκείνου της ανάπτυξης. Όλα άλλαξαν και όλα έμειναν τα ίδια.

Read More 0 Comments

Wed

11

Jul

2012

Κλιματιζόμενοι χώροι στο Νομό Σερρών

Για αντιμετώπιση του καύσωνα

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι κλιματιζόμενες αίθουσες που είναι στη διάθεση του κοινού σε όλο το Νομό Σερρών για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Read More 2 Comments

Tue

10

Jul

2012

Εργαστήρι παραγωγής ιδεών

Η δημιουργική Ελλάδα γοητεύει

«Οι τελευταίοι αισιόδοξοι της Αθήνας» είναι ο τίτλος των Financial Times Deutschland, η οποία σημειώνει «η κρίση έσπρωξε πολλούς Έλληνες στην ανέχεια. Παίρνουν οι ίδιοι την τύχη τους στα χέρια τους. Ο δρόμος που επιλέγουν είναι πρωτότυπος και συχνά λίγο περίεργος».

Read More 0 Comments

Mon

09

Jul

2012

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Οδηγίες αντιμετώπισης της θερμοπληξίας

Όσον αφορά στα ηλικιωμένα άτομα θα πρέπει να αποφεύγουν το ζεστό και υγρό περιβάλλον και να μεταφέρονται σε δροσερές περιοχές αν υπάρχει δυνατότητα. Το δωμάτιο ή το σπίτι κατά τη διάρκεια της μέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό αφού προηγουμένως έχει μείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν δεν υπάρχει κλιματιστικός μηχανισμός.

Read More 0 Comments

Mon

09

Jul

2012

Γερασμένοι οι ελληνικοί δήμοι

Υποτονικός έως προβληματικός ο δημογραφικός δυναμισμός του πληθυσμού

 Ο πληθυσμός της Ελλάδας  τις τελευταίες δεκαετίες έχει περιορίσει την γονιμότητα του και έχει αυξήσει το μέσο προσδόκιμο χρόνο ζωής του. Οι εξελίξεις αυτές είχαν αφενός ως αποτέλεσμα μια σημαντική αλλαγή των πληθυσμιακών του πυραμίδων  και ταυτόχρονα τη συρρίκνωση του δημογραφικού δυναμισμού του, καθώς η πτώση της γεννητικότητας και η αύξηση της θνησιμότητας περιόρισαν σημαντικά τα φυσικά του ισοζύγια.

Read More 0 Comments

Mon

25

Jun

2012

Πρόγραμμα Λουτροθεραπείας ηλικιωμένων

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Από το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ανακοινώνεται ότι άρχισαν οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Λουτροθεραπείας ηλικιωμένων για το Σιδηρόκαστρο από 10 Ιουλίου 2012 μέχρι 20 Ιουλίου 2012.

Read More 0 Comments

Mon

25

Jun

2012

Νέα δράση από τους Σερρεαλίστας

Κάλεσμα συμμετοχής

Την Τετάρτη 27/6 και ώρα 8:00 μ.μ. προσκαλούνε τους Σερραίους στο παραπάνω γήπεδο, όπου θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα των Πελαργών και την ομάδα της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών. Θα υπάρχει μουσική, αναψυκτικά και μετά το τέλος του αγώνα θα επισκεφθεί το χώρο η καθιερωμένη Ποδηλατάδα της Τετάρτης. 

Read More 0 Comments

Tue

19

Jun

2012

Προκήρυξη κενών θέσεων στη λαϊκή αγορά των Σερρών

Αιτήσεις έως 2 Ιουλίου

51 θέσεις για παραγωγούς και 41 θέσεις για επαγγελματίες προκηρύχθηκαν για τη λαϊκή αγορά των Σερρών. Όπως διευκρινίζεται από το τμήμα εμπορίου η ανακοίνωση αφορά μόνον επαγγελματίες προϊόντων γης (περιλαμβάνονται και τα άνθη) , αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.

Read More 0 Comments

Tue

19

Jun

2012

Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος

Van Creations στο καφέ μπαρ Μπρίκι

Δημιουργός των κοσμημάτων Van  Creations είναι η  Καπετάνου Μαρία, με καταγωγή από τις Σέρρες, η οποία ζει μόνιμα στην Ξάνθη. Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ασήμι, ατσάλι, σύρμα, αλπακά, υγρό γυαλί, ύφασμα, πηλός και ημιπολύτιμοι λίθοι όπως αστρόλιθος, αιματίτης, αχάτης, αμέθυστος, φεγγαρόπετρα, χαλαζίας και πολλοί άλλοι. 

Read More 0 Comments

Fri

15

Jun

2012

Βοήθεια στο σπίτι

Παράταση του προγράμματος μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Η έκδοση ΠΝΠ για την παράταση του εν λόγω προγράμματος, που λήγει 30.6.2012, κρίθηκε απαραίτητη για να μη διακοπεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και δημιουργηθούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Για το σκοπό αυτό οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Ρουπακιώτης και Εσωτερικών Α. Μανιτάκης έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.

Read More 0 Comments

Wed

13

Jun

2012

Διάθεση ελαιολάδου με χαμηλή τιμή

Από την ΚΕΔΗ Σερρών

Οι παραγγελίες του ελαιολάδου και της ελιάς θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012. Η παράδοση θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 στο στρατόπεδο Παπαλουκά. Από τις 08.30 έως τις 11.30 θα παραλαμβάνουν όσοι το αρχικό γράμμα τους ξεκινά από  Α  έως το Κ., και από τις 11.30 έως 14.30 όσοι το αρχικό γράμμα είναι από το Λ έως το Ω.

Read More 0 Comments

Wed

13

Jun

2012

Εθελοντική αιμοδοσία

14 Ιουνίου : παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Η ΤΕΡΠΝΗ» μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), εδώ και 32 χρόνια από την ίδρυσή του έχει σταθερό κοινωνικό προσανατολισμό και στηριζόμενος στους συνειδητοποιημένους τερπνιώτες αιμοδότες, διατηρεί δύο Τράπεζες Αίματος στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Σερρών. 

Read More 0 Comments

Tue

12

Jun

2012

Βρεφοδόχοι στην Ευρώπη

Επιστρέφουν λόγω κρίσης

Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα επανήλθαν και οι χώρες –με πρώτη τη Γερμανία το 2000- να εισάγουν και πάλι βρεφοδόχους ώστε, αν μη τι άλλο, τα βρέφη να μην κινδυνεύουν από την έκθεση τους. Την ακολούθησαν άλλες δέκα χώρες, όπως η Ιταλία και η Πολωνία· στη Γαλλία από το 2000 εγκαταλείφτηκαν περίπου 400 παιδιά.

Read More 0 Comments

Mon

11

Jun

2012

«Δωρεάν φάρμακα για όλο το λαό»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Σερρών

«Το φάρμακο και η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους ώστε να παρέχεται στους ασθενείς χωρίς δυσκολίες και εμπόδια. Αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο ένας αποκλειστικά δημόσιος φορέας που θα λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία του λαού και όχι οι ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν με βάση το κέρδος». 

Read More 0 Comments

Mon

11

Jun

2012

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

14η Ιουνίου

Η 14η Ιουνίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε διότι είναι ημέρα γενεθλίων του Karl Landsteiner που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος.

Read More 0 Comments

Thu

07

Jun

2012

Σερραίες Μανούλες

Επέλεξαν το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο

Οι Σερραιες Μανούλες, συναντηθήκαν πρώτη φορά 4 Δεκεμβρίου 2011 που υπέγραψαν το καταστατικό και το κατέθεσαν. Στο διάστημα της κατάθεσης του καταστατικού μέχρι την πρώτη γενική συνέλευση, με εκπροσώπους το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, πραγματοποίησαν πολλές δράσεις, ομιλίες, συμμετοχές, και άλλα...

Read More 0 Comments

Wed

06

Jun

2012

Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Συμμετείχε το Χαμόγελο του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετείχε στις 30 Μαΐου 2012 στο 2ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά.

Read More 1 Comments

Wed

06

Jun

2012

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2012

Από το Επιμελητήριο Σερρών

Το Επιμελητήριο Σερρών ενημερώνει τα μέλη του, ότι για άλλη μία χρονιά προωθεί το ΄΄Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2012΄΄, σύμφωνα με το οποίο όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών, μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση έχοντας κάποια έκπτωση.

Read More 1 Comments

Fri

01

Jun

2012

Προστασία της ζωής χιλιάδων ατόμων με αναπηρία & χρόνιες παθήσεις

Η Συνομοσπονδία είχε επισημάνει και πάλι στις 23 Μαΐου τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο χρόνος όμως περνάει ο χρόνος, δεν ανευρίσκεται λύση και η κατάσταση γίνεται απειλητική.

Read More 0 Comments

Fri

01

Jun

2012

Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Το πρόγραμμα του κ.κ. Θεολόγου

Την Κυριακή της Αγίας Πεντηκοστής,  3 Ιουνίου, ημέρα της καθόδου του Παναγίου Πνεύματος στους θεοφόρους  Αποστόλους και της επί γης ιδρύσεως της  αγίας μας Εκκλησίας, ο κ.κ. Θεολόγος  θα ιερουργήσει στην Θεία Λειτουργία και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της γονυκλισίας πού θά τελεσθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών.

Read More 0 Comments

Fri

01

Jun

2012

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Σκούταρι Σερρών

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην δημοτική κοινότητα Σκουτάρεως για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Σε αυτές συμμετέχουν το ΚΔΑΠ Σκουτάρεως και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών.

Read More 0 Comments

Wed

30

May

2012

15η AGA

Ι. Βαρδακαστάνης : «Να ακουστεί η φωνή των ΑμεΑ»

Το αναπηρικό κίνημα υιοθέτησε ένα ισχυρό ψήφισμα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον τρόπο εξόδου από την κρίση πέντε εβδομάδες πριν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ που εστιάζει στην ανάπτυξη. Στόχος του ψηφίσματος είναι να διασφαλιστεί ότι οι φορείς λήψης αποφάσεων της ΕΕ θα συμπεριλάβουν τα 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρίες στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης.

Read More 0 Comments

Fri

25

May

2012

Ξανά στις πλατείες

Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση

Σήμερα το απόγευμα στις 6  ένα χρόνο μετά, το κίνημα της πλατείας επιστρέφει ξανά στους δρόμους και διαδηλώνει κατά του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, τα όποια μας επιβάλλουν μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση και φυσικά προεξοφλούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Read More 0 Comments

Fri

25

May

2012

«Η τιμωρία των τριτέκνων δεν έχει τέλος»

«Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα άδικα και σκληρότατα μέτρα των τελευταίων Κυβερνήσεων κατά της οικογένειας και ιδιαιτέρως της οικογένειας με τρία παιδιά και άνω» τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Πολυτέκνων Οικογενειών με τρία τέκνα.

Read More 0 Comments

Tue

15

May

2012

Αφιέρωμα μνήμης

Στις ψυχές που χάθηκαν από τους τσέτες του Μουσταφά Κεμάλ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού και όχι μόνο Ελληνισμού 19ης  Μαΐου 2012, οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού Σερρών κατόπιν κοινής απόφασης σας ενημερώνουν ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις. Ώρα έναρξης 20:00 από την πλατεία δικαστηρίων, όπου θα ξεκινήσει πορεία που θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας για την εναρξη των εκδηλώσεων.

0 Comments

Mon

14

May

2012

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Δήμο Βισαλτίας

Α. Μήκα: «Αδιαφορούν για την δημόσια υγεία»

Α. Μήκα:  «Το γεγονός ότι ενώ έχει εντοπιστεί το πρόβλημα από το Σεπτέμβριο, το οποίο μάλιστα αντιμετωπίζεται με μικρό κόστος αφού το μόνο που απαιτείται είναι η τοποθέτηση οργάνων μέτρησης χλωρίου και η σωστή χλωρίωση του νερού, η δημοτική αρχή δεν έπραξε απολύτως τίποτα, δείχνει ολιγωρία και αδιαφορία για τη δημόσια υγεία». 

Read More 0 Comments

Sat

12

May

2012

Το 3ο Δημ. Σχ. Σερρών πρεσβευτής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Συμμετοχή στη κατάρριψη Ρεκόρ Guinness

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών είναι ένα από τα Έξι Σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με τη συνεργασία τού Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Βρετανικού Συμβουλίου και της Unesco, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο και το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τις Σέρρες την Τρίτη 15 Μαΐου.

Read More 0 Comments

Fri

11

May

2012

Εκπαιδευτικό ταξίδι του Μουσικού Σχολείου Σερρών

Στην πόλη Huescar της Ισπανίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στα σπίτια Ισπανών μαθητών και έμειναν ενθουσιασμένοι από την θερμή φιλοξενία που τους επεφύλαξαν γονείς και μαθητές. Ο Δήμαρχος της πόλης  δέχτηκε τις αποστολές των πέντε σχολείων στο Δημαρχιακό μέγαρο και, αφού  τόνισε την οικονομική και πολιτιστική αξία της επίσκεψής τους στο Huescar, χάρισε στον συντονιστή του κάθε σχολείου  ένα αναμνηστικό της πόλης.

Read More 0 Comments

Fri

11

May

2012

Η γιορτή της μητέρας

Τότε και τώρα

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών : «Στη Ελλάδα του 21ου αιώνα αντί της προστασίας της μητρότητας περικόπτονται οι κρατικές δαπάνες στους τομείς της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας, προβάλλονται οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας σαν λύση, φορτώνουν με ενοχές τις γυναίκες για την υπογεννητικότητα ενώ συγχρόνως οι έγκυες γυναίκες δεν έχουν πλέον καμιά ουσιαστική κάλυψη».

Read More 0 Comments

Fri

11

May

2012

Ο Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων για να επιβιώσει έχει την ανάγκη μας

Δεύτερη Κυριακή δράσεων

Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς σε συνεργασία με την Οικοκοινωνική Δράση και την συντονιστική Επιτροπή του Μετώπου ενάντια στα Μεταλλεία, καλεί για εθελοντική εργασία περιποίησης του Βοτανικού Κήπου τις Κυριακές 13/5 και 20/5 στον Βοτανικό Κήπο (Ποντοκερασιά Κιλκίς).

 

Read More 0 Comments

Fri

11

May

2012

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Του Συλλόγου Βλάχων Ν. Σερρών ΄΄Γεωργάκης Ολύμπιος΄΄

Στα πλαίσια διεύρυνσης των  πολιτιστικών σχέσεων και δραστηριοτήτων  του Συλλόγου Βλάχων Ν. Σερρών ΄΄Γεωργάκης Ολύμπιος΄΄ το Σάββατο  12 Μαΐου 2012, ο Σύλλογός  υποδέχεται το  Σύλλογο Βλάχων Βόλου  προκειμένου να  ξεναγήσει τα μέλη του στις ομορφιές της πόλης και  του Νομού Σερρών.

Read More 0 Comments

Wed

09

May

2012

«Δεν μας τρομάζουν τα ...λεβεντόπαιδα με τα μαύρα»

Ο δημοσιογραφικός κόσμος προειδοποιεί...

ΠΟΕΣΥ: «Η απόπειρα της «Χρυσής Αυγής» να επιβάλει στους δημοσιογράφους στρατιωτική συμπεριφορά για «σεβασμό στον αρχηγό» της, με παραγγέλματα … δεκανέα («εγέρθητω, κλπ), αν στιγμιαία αιφνιδίασε δύο-τρεις νέους συναδέλφους, αμέσως μετά όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεχώρησαν από το χώρο του επινίκιου μαύρου παραληρήματος του Ν. Μιχαλολιάκου».

Read More 0 Comments

Sat

05

May

2012

Τα αποδημητικά πουλιά και οι άνθρωποι

Μαζί μέσα στο χρόνο.!

Τα αποδημητικά πουλιά με τα απίστευτα  ετήσια ταξίδια τους, προκαλούν ιδιαίτερη έμπνευση στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αγνοούν εντελώς τα εθνικά σύνορα κατά μήκος της  μεταναστευτικής τους πορείας , όταν διασχίζουν ολόκληρες χώρες, ακόμη και ηπείρους. Το φαινόμενο της μετανάστευσης  συναρπάζει τους ανθρώπους για αιώνες, και εξακολουθεί ακόμα να τους εμπνέει.

Read More 0 Comments

Fri

04

May

2012

Εκλογές 2012

Οι τρίτεκνοι παίρνουν θέση

ΠΕΣΠΟ3Τ: «Στα ερωτήματά-επιστολές μας απάντησαν(συνημμένες απαντήσεις) μέχρι και σήμερα που γράφεται το παρόν Δελτίο Τύπου εκ των πολιτικών παρατάξεων που συμμετέχουν στις παρούσες εκλογές, οι ακόλουθες με την σειρά που λήφθηκαν: ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ,ΚΚΕ,ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και τις οποίες ευχαριστούμε για την στήριξή τους».

Read More 0 Comments

Tue

01

May

2012

Προσκλητήριο αγώνα για τη νίκη του λαού

Από την Παναγροτική Αγωνιστική Συνεργασία

«Τιμάμε την εργατική  1η ΜΑΗ , που  συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο , με μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Είναι ευκαιρία οι μικρομεσαίοι αγρότες να δώσουν ισχυρό ράπισμα στις πολιτικές που μας καταστρέφουν, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., της τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ., καθώς και στα κόμματα – υμνητές της Ε.Ε. Αγωνιστικά παλεύουμε , αγωνιστικά ψηφίζουμε, ενισχύοντας το μέτωπο ανατροπής αυτών των άγριων πολιτικών» υπογραμμίζει η ΠΑΣΥ

Read More 0 Comments

Sat

28

Apr

2012

Αξιοζήλευτος αθλητικός και πολιτισμικός θεσμό

Η ΕΛΜΕ Σερρών για την Ι΄ Μαθητιάδα

Μαθητιάδα προβάλλει το ιδεώδες του Ολυμπιακού Πνεύματος και ενθαρρύνει τις μαθήτριες και τους μαθητές να συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα με ευγενή άμιλλα, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Παράλληλα προωθεί τη διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος και το σεβασμό της διαφορετικότητας με τη λειτουργία του «Παραολυμπιακού Πάρκου» και τις δράσεις των Παραολυμπιακών Αθλημάτων’’.

Read More 0 Comments

Fri

27

Apr

2012

“ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΛΥΠΗ”

Στις ψηφίδες ψυχολογίας

Από την ελληνική μυθολογία γνωρίζουμε τη θεότητα του πένθους και του θρήνου. Το πένθος (mourning, bereavement) και η θλίψη (grief) που συνδέονται με απώλεια εξετάζονται σε σχέση με τα συναισθήματα της λύπης (sorrow) και της κατήφειας (sadness). Ενώ η κατήφεια συνδέεται με κάτι που δεν έγινε σωστά ή μας απογοήτευσε.

Read More 0 Comments

Thu

26

Apr

2012

Αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Χρυσό

Διευκρινίσεις από τη δημοτική αρχή

Δ. Εμμανουήλ Παππά: ‘’Από τα νέα αυτά αποτελέσματα προκύπτει και πάλι ότι το νερό του δικτύου είναι απαλλαγμένο τόσο από Κολοβακτηρίδια όσο και από κολοβακτηρίδια εντερικής προέλευσης (Ε-coli) τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που ταλαιπώρησαν τους δημότες του Χρυσού’’.

Read More 0 Comments

Wed

25

Apr

2012

Πιλοτική «κοινότητα υδρογόνου»

Διαγωνισμών Ελλήνων και Βούλγαρων μαθητών

Έλληνες & Βούλγαροι μαθητές & φοιτητές διαγωνίστηκαν στην ανάπτυξη οχημάτων που κινούνται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου & στη δημιουργία μίας πιλοτικής “κοινότητας υδρογόνου”, στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου HYDECON.

 

Read More 0 Comments

Wed

25

Apr

2012

‘’Η πρόληψη των ατυχημάτων στα σχολεία είναι εφικτή’’

Επιμορφωτική συνάντηση Διευθυντών, Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Η επιμορφωτική συνάντηση εντάσσεται στις δραστηριότητες ομότιτλου Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος στο 21ο Δ.Σ. Σερρών και στόχο έχει να προσφέρει τεκμηριωμένη και δοκιμασμένη γνώση για την πρόληψη των ατυχημάτων στους μαθητές, άμεσα εφαρμόσιμη στην καθημερινή σχολική και εκπαιδευτική πρακτική.

Read More 0 Comments

Wed

25

Apr

2012

Εθελοντική Αιμοδοσία

Από το ΑΠΘ

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο διεξαγωγής των καθιερωμένων ημερών εαρινής Εθελοντικής Αιμοδοσίας, προβάλλει την ανάγκη αλλά και την επιθυμία για τη δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού περιβάλλοντος κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και προσφοράς.

Read More 0 Comments

Tue

24

Apr

2012

Ανοιξιάτικη εθελοντική αιμοδοσία

Στην Τερπνή Σερρών

Συλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης: ‘’ Πλάι τους και οι νέοι αιμοδότες, ας  μη διστάσουν καθόλου. Αιμοδότες μπορείτε να γίνετε από 18 ετών έως 65.  Όλη η διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 5 λεπτά, το αίμα αναπληρώνεται από τον οργανισμό σε 10 λεπτά, υπάρχει η υποστήριξη υπεύθυνου γιατρού και παρέχεται η δυνατότητα να εξετάσετε το αίμα σας’’.

Read More 0 Comments

Mon

23

Apr

2012

Ο «Καλλικράτης» φέρνει και γαστρεντερίτιδα στο Χρυσό

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Λαϊκή Συσπείρωση:  «Τα πάντα παραχωρούνται στους ιδιώτες ακόμα και τομείς που αφορούν την δημόσια υγεία και ειδικά του λαού. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και τα είχαμε από καιρό επισημάνει. Για μας, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εμπόρευμα σε είδος που αποφέρει κέρδος.

Read More 0 Comments

Mon

23

Apr

2012

Μεταναστευτικό

Συνάντηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Βασικός στόχος της συνάντησης ήταν η εμβάθυνση στην κατανόηση και η περαιτέρω ανάλυση του ζητήματος, στη βάση της ανταλλαγής εμπειρίας και πληροφορίας, όπως επίσης η εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της δράσης στο πεδίο και της άσκησης πίεσης στους ιθύνοντες για την κάλυψη των σοβαρών ιατρικών και ανθρωπιστικών αναγκών που έχουν επιδεινωθεί από την οικονομική κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη ΕΕ.

Read More 0 Comments

Sat

21

Apr

2012

«Σεξουαλική κακοποίηση….

Υπεράνω πάσης υποψίας»

Εκπαιδευτικοί, προπονητές, γονείς, ιερείς, άτομα σε θέση εξουσίας και γενικά άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας φέρονται να είναι οι βασικοί ύποπτοι στις τελευταίες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών: άτομα που τα παιδιά γνωρίζουν, εμπιστεύονται, αγαπάνε και γενικά άτομα που έχουν χρόνο και χώρο με τα παιδιά.

Read More 0 Comments

Fri

20

Apr

2012

Οι Έλληνες θύμωσαν....

5,1 δισ. έχασε η Γερμανία το 2011 από τους έλληνες καταναλωτές

Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. «Κομμένα πια τα δανεικά» λένε οι Γερμανοί, «κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα» λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι «Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα».

Read More 0 Comments

Fri

20

Apr

2012

Δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ

Εξακολουθούν να ισχύουν αυτά του 2011

Από το τμήμα Κοινωνικής αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Σερρών ανακοινώνεται ότι τα δελτία μετακίνησης ΑμεΑ του έτους 2011 εξακολουθούν να ισχύουν και για το έτος 2012 μέχρι νεωτέρων οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  (αρ. εγγράφου Υπουργείου Π3α/Φ.11/Γ.Π.οικ.31140/26-3-2012).

0 Comments

Fri

20

Apr

2012

Ο (νεο)φιλανθρωπισμός της δημοτικής αρχής

Η «Διάβαση Πεζών» καυτηριάζει την τακτική της κας Μπιτζίδου

«Διάβαση Πεζών»: «Από πότε έγινε πολιτικά αποδεκτό να ανάγουμε την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της δημόσιας και δωρεάν –υποτίθεται- εκπαίδευσης στη χώρα μας, ιδιαίτερα δε των Ειδικών Σχολείων, σε  υπόθεση φιλανθρωπίας;

Read More 0 Comments

Thu

19

Apr

2012

Δραματικές αλλαγές στην περίθαλψη των Σερραίων πολιτών

Οι θέσεις των οδοντιάτρων των Κέντρων Υγείας

Η πλήρης κατάργηση της εφημέρευσης των οδοντιάτρων στην μεγαλύτερη της Βόρειας Ελλάδας επικράτεια του Νομού Σερρών, και πρώτης πανελλαδικά σε αριθμό χωριών, οδηγεί στην διακοπή πρόσβασης μεγάλου μέρους του αγροτικού πληθυσμού  σε οδοντιατρικές υπηρεσίες και στη γενικότερη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας  οδοντιατρικής περίθαλψης σε 100.000 φορολογούμενους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Read More 0 Comments

Thu

19

Apr

2012

Η κατάρρευση του ΕΣΥ

Σκληρή κριτική στον Μ. Μπόλαρη από τον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

ΣΥΡΙΖΑ «οι ψυχιατρικές δομές του Δημοσίου κλείνουν από έλλειψη χρηματοδότησης, οι άρρωστοι ξαναγυρίζουν στα ψυχιατρεία και μάλιστα τους ζητούν να πληρώσουν κιόλας χιλιάδες ευρώ για ... ακούσιες νοσηλείες! Φαίνεται ότι το Υπουργείο Υγείας παίρνει μαθήματα από τον Ούγγρο κ. Andor και την ακροδεξιάς απόκλισης κυβέρνησή του, που βάζει πρόστιμα στους άστεγους και τους άνεργους!»

Read More 0 Comments

Wed

18

Apr

2012

Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής

Ενημέρωση της πρωτοβουλίας Δημοτών διευρυμένου Δήμου Ηράκλειας

Στο Νομό Σερρών, έχουν υποβάλει αίτηση ενδιαφέροντος  για την υλοποίηση  του  προγράμματος  τα τοπικά   ΚΕΚ και τα οποία εδρεύουν επί το πλείστον στην πόλη των Σερρών,  Στα Κέντρα αυτά  μπορούν, επίσης, να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησής τους , ή για πληροφορίες όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής του προγράμματος, τα γνωστικά αντικείμενα που θα διδαχτούν  κ.α.

Read More 0 Comments

Thu

12

Apr

2012

Δέκα χρόνια εκστρατείας «Αλκοόλ; Όχι Απόψε, Οδηγώ»

Επετειακές Δράσεις

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια που το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης  (ΕΚΕΤΑ) ανέλαβε το συντονισμό και την υλοποίηση για την Ελλάδα της γνωστής εκστρατείας με τίτλο «Αλκοόλ, Όχι Απόψε, Οδηγώ» και κεντρικό μήνυμα «Μία παρέα, Ένας οδηγός κάθε φορά», που προτείνει την εναλλαγή του οδηγού σε κάθε παρέα, διαφορετικού κάθε φορά, που δε θα πίνει και θα την πηγαίνει με ασφάλεια στο σπίτι. 

0 Comments

Wed

11

Apr

2012

Πρόσκληση στους Ευρωπαίους ανέργους

Για δουλειά στη Γερμανία

Ανάληψη πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αναλαμβάνει το γερμανικό υπουργείο Εργασίας. «Ζητάμε νέους για να μπουν στην αγορά εργασίας, συμβουλευτείτε το Eures», δηλώνει η υπουργός Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει χώρες με μεγάλο ποσοστό νεανικής ανεργίας, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Read More 0 Comments

Wed

11

Apr

2012

Πασχαλινές κατασκευές από τα ΚΔΑΠ Σερρών

Ενισχύστε την προσπάθεια

Από σήμερα Μεγάλη  Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 11.00 στην Πλατεία Ελευθερίας, στο σπιτάκι που στεγάζει τις κατασκευές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, θα λειτουργήσουν εργαστήρια πασχαλινών κατασκευών για παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Ομόνοιας, Σφαγείων και Σκουτάρεως της επιχείρησης.

0 Comments

Tue

10

Apr

2012

Επένδυση ή ... «αρπαχτή»

Η κοινωνία του Δήμου Εμμανουήλ Παππά περιμένει απαντήσεις

Μια μεγάλη επένδυση, στο τομέα της ενέργειας,  ετοιμάζεται –όπως μαθαίνουμε- στον Δήμο του Εμμανουήλ Παππά από την Δημοτική Αρχή του Βαγγέλη Καλαθά γεγονός που προβληματίζει τους κατοίκους, και κυρίως τους αγρότερς καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί για τι ακριβώς πρόκειται... για επένδυση ή για ευκαιρία πλουτισμού των ολίγων σε βάρος των πολλών;

Read More 0 Comments

Tue

10

Apr

2012

«Συμβιώνω με τα ζώα δίπλα μου»

Ο ΦΟΣ στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό της Σκοτούσας

Ο ΦΟΣ ,στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών , πραγματοποίησε παρουσίαση του προγράμματος «Συμβιώνω με τα ζώα δίπλα μου», μετά από πρόσκληση, στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σκοτούσας. Εκατό περίπου  μικροί μαθητές  παρακολούθησαν το πρόγραμμα.

Read More 0 Comments

Mon

09

Apr

2012

«Είμαστε 11 εκατομμύρια ζωντανοί και το όνομα μας είναι αντίσταση»

Συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι αποχαιρέτησαν τον Δ. Χριστούλα

Ο  Λεωνίδας Παπαδόπουλος εκπροσώπησε το κίνημα «Δεν πληρώνω» στην πολιτική κηδεία του 77χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Χρίστουλα που έδωσε τέλος στην ζωή του έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος.Η πολιτική κηδεία του Δ. Χριστουλα έγινε το Σάββατο, ενώ η σωρός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί. 

Read More 0 Comments