Mon

25

Nov

2013

«Εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση»

O Joseph Daul, Πρόεδρος της K.O. του ΕΛΚ, για την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ

"Η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη. Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες και το θετικό όραμα του  πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του θα οδηγήσουν την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα και θα προωθήσουν σημαντικά νομοθετικά ζητήματα της Ένωσης».  

Read More 0 Comments

Mon

25

Nov

2013

Υπαναχώρηση δανειστών

Δεν επιστρέφουν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα

Για κραυγαλέα υπαναχώρηση των δανειστών, από την υποχρέωσή τους να επιστρέψουν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς Κομισιόν, Συμβούλιο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Read More 0 Comments

Mon

25

Nov

2013

Νέο Μνημόνιο στον ορίζοντα

Πως θα βγούμε από την κρίση με μειωμένο προϋπολογισμό;

Μ. Κόλλια – Τσαρουχά: «Όταν το κράτος επιστρατεύει την εξουσία του – και με κάθε τρόπο - για να εισπράξει, είναι προφανές , ότι ο φορολογούμενος κατά κανόνα υποχρεώνεται να θέσει σε προτεραιότητα την πληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο. Για πόσο όμως θα μπορεί να το κάνει;»

Read More 0 Comments

Wed

06

Nov

2013

Επικίνδυνο για την υγεία

Το συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη που χύθηκε στην Ρεντίνα από την «Ελληνικός Χρυσός»

Επικίνδυνο λόγω τοξικότητας χαρακτήρισε το Χημείο του Κράτους το συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη που χύθηκε στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, στα μέσα Σεπτεμβρίου, από φορτηγό το οποίο μετέφερε απόβλητα της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”.

Read More 0 Comments

Wed

06

Nov

2013

Επιτρέπεται η διακίνηση ληγμένων προϊόντων

Οι εταιρίες υπεύθυνες για την ασφάλεια των τροφίμων, λέει η ΕΕ!

Οι επιχειρήσεις τροφίμων μπορούν να διακινούν ελεύθερα εντός της ΕΕ ή ενδοομιλικά, τα ληγμένα τρόφιμα «περασμένης διατηρησιμότητας», ενώ εναπόκειται στις ίδιες τις επιχειρήσεις να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των τροφίμων αυτών!

Read More 0 Comments

Wed

06

Nov

2013

South for growth

Διεθνές συνέδριο της ΕΕ «Ο Νότος για την ανάπτυξη»

Οι προτάσεις Schulz συνοψίζονται στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, στην πιστωτική κατάρρευση και στην ανάγκη επενδύσεων ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις προοπτικές που διανοίγονται για τις Μεσογειακές χώρες σε σχέση με τις γειτονικές τους αφρικανικές χώρες και σε βήματα για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Read More 0 Comments

Sat

02

Nov

2013

Στυγερή δολοφονία

Η αντιτρομοκρατική ανέλαβε να βρει τους δράστες

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, οι δράστες αφού έριξαν δύο φορές σε κάθε θύμα, στη συνέχεια πυροβόλησαν τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές τον καθένα. Το ίδιο επιχείρησαν και με τον τρίτο που διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο «Γ. Γεννηματάς».

Read More 0 Comments

Tue

29

Oct

2013

Ο νότος για την ανάπτυξη

Διεθνές συνέδριο για τον ευρωπαϊκό νότο στην Αθήνα

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα "Ο Νότος για την Ανάπτυξη" (South for Growth).

Read More 0 Comments

Tue

29

Oct

2013

Το έργο των Ελλήνων του εξωτερικού

Έκθεση εντύπωση στο ΑΠΘ

Από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, τη Νότιο Αμερική, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο αλλά και χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχει συλλεχθεί σημαντικό υλικό που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση.

Read More 0 Comments

Sat

26

Oct

2013

Όλο και πιο φτωχοί οι Έλληνες

Το αποδεικνύουν και οι μελέτες

Όλο και πιο δύσκολα τα βγάζει πέρα το μέσο ελληνικό νοικοκυριό. Αυτό που βιώνει η πλειοψηφία του λαού, παρά το successstoryτης κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό και σαφή τρόπο, με τους αριθμούς και τις εκθέσεις ευρωπαϊκών και ελληνικών οργανισμών.

Read More 0 Comments

Thu

24

Oct

2013

Αυτό-απασχόληση και επιχειρήσεις

Το Freelancer και στην Ελλάδα

Η έναρξη του Freelancer θα βοηθήσει τη δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων και θα ενισχύσει την απασχόληση καθώς όπως προκύπτει από έρευνα όλο και περισσότεροι Έλληνες θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Read More 0 Comments

Thu

24

Oct

2013

Καρτέλ και στα φροντιστήρια;

ΟΙΕΛΕ: Υψηλές τιμές για τους πελάτες, συμβάσεις Μπαγκλαντές για τους εκπαιδευτικούς

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το καθεστώς που επικρατεί στα ελληνικά φροντιστήρια δίνει η ΟΙΕΛΕ η οποία καταγγέλλει σύσταση καρτέλ όσον αφορά τις τιμές που χρεώνουν στους πελάτες – μαθητές τους και μισθούς πείνας για τους εκπαιδευτικούς που προσλαβάνουν!!!

Read More 0 Comments

Tue

22

Oct

2013

Γιατί δεν ελέγχονται οι Off Shore Εταιρείες;

Από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπ. Οικονομικών

Οι χιλιάδες εταιρείες Off Shore που δραστηριοποιούνται ή έχουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα έχουν θησαυρίσει, ενώ την ίδια στιγμή οι ταπεινοί Έλληνες πολίτες  τρέμουν στη θέα του γραμματοκιβωτίου τους, που πιθανόν να κρύβει μέσα του είτε ένα νέο χαράτσι, είτε ένας νέος φουσκωμένος λογαριασμός ΔΕΚΟ.

Read More 0 Comments

Sat

19

Oct

2013

Βοηθήστε αυτό το παιδί να βρει τους γονείς του

Εκστρατεία ενημέρωσης από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η παρουσία του τετράχρονου ξανθού κοριτσιού στον καταυλισμό καθώς και οι αντιφάσεις στην κατάθεση των «φερόμενων» ως γονέων, κέντρισαν το ενδιαφέρον της αστυνομίας η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθεί λήψη βιολογικού δείγματος DNA.

Read More 0 Comments

Fri

18

Oct

2013

Μεταφορά αποβλήτων χρυσού Χαλκιδικής

Γίνετε κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας

«Είναι απαράδεκτη, τόσο η αποφυγή ανάληψης ευθύνης από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης για το αν αποθηκεύονται ή όχι τοξικά υλικά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, όσο και οι ‘ήξεις αφήξεις’ δηλώσεις της Ελληνικός Χρυσός μέσω εκπροσώπου της για την επικινδυνότητα ή μη των υλικών αυτών», δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης.

Read More 0 Comments

Thu

10

Oct

2013

Ευρωβουλευτές: «Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε»

Για να αντιμετωπιστεί ο ακροδεξιός εξτρεμισμός

Οι ευρωβουλευτές πρότειναν στην Επιτροπή να διεξάγει έρευνα για τις δραστηριότητες οργανισμών Νεοναζί στην ΕΕ και να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων και ένα παρατηρητήριο σχετικά με τα εγκλήματα μίσους.

Read More 0 Comments

Thu

10

Oct

2013

Εσωτερική μετεγκατάσταση μεταναστών

Να υποβάλει η Ε.Ε. άμεσα πρόταση για δημιουργία μηχανισμού

Μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία που θα αμβλύνει σημαντικά την πίεση που δέχονται τα ευρωπαϊκά κράτη του νότου από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές ζήτησε παρεμβαίνοντας στο Ε.Κ. ο Γ. Παπανικολάου.

Read More 0 Comments

Mon

07

Oct

2013

Θετικός ο προϋπολογισμός του 2014

Υπόσχονται και έξοδο στις αγορές!

Αν και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, που κατατέθηκε σήμερα, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αναφορά, οι κυβερνώντες μας υπόσχονται ότι το 2014 θα είναι όχι μονο η χρονιά που θα σταματήσει η ύφεση, αλλά και η χρονιά που η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές.

Read More 0 Comments

Mon

07

Oct

2013

Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας

Νέες δράσεις από την Ελληνική Πρωτοβουλία

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν επίσης νέες πρωτοβουλίες με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη, ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες της Ελληνική Ομογένειας, αλλά και των φιλελλήνων ανά τον κόσμο, για να επενδύσουν στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας.

Read More 0 Comments

Sat

05

Oct

2013

ΘΕΣ γάλα;

Πάρε το από μηχάνημα αυτόματης πώλησης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζει την καινοτόμο πρωτοβουλία του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα» για διάθεση φρέσκου γάλακτος ημέρας , μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, απευθείας στον καταναλωτή.

Read More 0 Comments

Tue

01

Oct

2013

Νέα μέτρα με θύματα τους συνταξιούχους

Κρυφές συναντήσεις Τροικανών – Υπ. Οικονομικών;

Μ. Κόλλια – Τσαρουχά: «Όσο κι αν το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα ευφορίας για τις επαφές με την τρόικα, ισχυριζόμενο ότι «έχουμε συμφωνήσει σε όλα», οι αριθμοί και τα γεγονότα έρχονται να το διαλύσουν».

Read More 0 Comments

Tue

01

Oct

2013

Το επιτρέπει ο Επίτροπος Μπόργκ!!!

Φάτε άφοβα σφάγια ζώου που νοσεί από φυματίωση των βοοειδών!

Joe Borg:  «Όταν γίνει διάγνωση της φυματίωσης σε όλο το σφάγιο, τότε πρέπει να απορρίπτεται ολόκληρο και να απομακρύνεται από την τροφική αλυσίδα. Ωστόσο, όταν γίνεται διάγνωση της φυματίωσης σε ένα μόνο μέρος του σφαγίου, τότε απορρίπτεται μόνο το προσβεβλημένο τμήμα».

Read More 0 Comments

Tue

01

Oct

2013

Κάντο όπως το ΔΝΤ;

Εκθέσεις Αξιολόγησης για τις χώρες που έχουν προγράμματα προσαρμογής

Από την αρχή ακόμη της κρίσης και την συμμετοχή –στα χρηματοδοτικά πακέτα- του ΔΝΤ υπήρξαν φωνές που έλεγαν ότι θα πρέπει  να δημιουργηθεί και εντός της Ευρώπης αντίστοιχος οργανισμός στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Read More 0 Comments

Sat

28

Sep

2013

Παιδεία: Ώρα μηδέν

Πολλαπλά προβλήματα, πολλαπλές καταγγελίες

Αν και η ίδια η Ε.Ε εκτιμά ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στις χώρες του νότου με την οικονομική κρίση, ενδέχεται να απομακρύνουν πρόωρα μαθητές από τα σχολεία, εντούτοις ουδείς αντιλαμβάνεται ότι το φαινόμενο αυτό είναι προ των πυλών.

Read More 0 Comments

Thu

26

Sep

2013

Η ρατσιστική βία θέριεψε μαζί με τα ποσοστά της ΧΑ

Αποκαλυπτική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Ιδιαίτερα προβληματίζει  «η καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο από παλιότερες ή νεοπαγείς οργανωμένες ομάδες, με τρόπο δράσης που παραπέμπει σε άτυπες ρατσιστικές πολιτοφυλακές, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές».

Read More 0 Comments

Thu

26

Sep

2013

Αγορά – Απασχόληση

Η Κομισιόν διαβουλεύεται στο Διαδίκτυο

Ο Μήνας Ενιαίας Αγοράς δίνει μια μοναδική ευκαιρία στους Ευρωπαίους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν κριτική και να προτείνουν βελτιώσεις για τις νέες ιδέες πολιτικής που υποβάλλονται μέσω διαδικτύου.

Read More 0 Comments

Thu

26

Sep

2013

«Πλήρης διάλυση» του taxisnet

Κρίση και στην τεχνολογία που πληρώσαμε πανάκριβα;

Οι φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούσαν να υποβληθούν στην ώρα τους, λόγω του ότι το σύστημα «έπεφτε» επί καθημερινής βάσεως, με αποτέλεσμα να δίνονται παρατάσεις. Το ίδιο και οι δηλώσεις Ε9, με τα στοιχεία των ακινήτων.

Read More 0 Comments

Wed

25

Sep

2013

Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Παιδεία

Φόβοι για πρόωρη εγκατάλειψης των σχολείων από μαθητές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν έχουν μειωθεί κατά 24% οι μισθοί των εκπαιδευτικών, μόνο το 2012. 25% είναι οι μειώσεις δαπανών για την Παιδεία. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο κατάργησης των μηχανισμών υποστήριξης φτωχών μαθητών-φοιτητών.

Read More 0 Comments

Wed

25

Sep

2013

Έλλειψη ρευστότητας και φυγή επιχειρήσεων

Γνωστό το πρόβλημα και στην Ευρώπη

Ο κ. Regling τόνισε ότι "η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης των 4 ελληνικών τραπεζών θα είναι ένα βασικό βήμα προς την επιστροφή σε ομαλές συνθήκες χρηματοδότησης στην ελληνική οικονομία.

Read More 0 Comments

Wed

25

Sep

2013

Αύξηση της αξιοποίησης κονδυλίων της ΕΕ

Για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Ο  Ούγγρος Επίτροπος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και για τους επόμενους μήνες, καθώς τόνισε πως το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά έως το τέλος του 2013 χάρη στην προκήρυξη δύο νέων δράσεων.

Read More 0 Comments

Mon

23

Sep

2013

Η πίεση στην Ελλάδα θα συνεχιστεί

Τίποτε δεν αλλάζει διαμηνύει η Α. Μέρκελ

Το θέμα της Ελλάδας  επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο και αν και ειπώθηκαν πολλά η ουσία ουδέποτε ειπώθηκε στον μέσο Γερμανό ψηφοφόρο, που ακόμη και τώρα θεωρεί ότι  φορολογείται για να σώσει την Ελλάδα!

Read More 0 Comments

Mon

23

Sep

2013

Πως να ακυρώσετε τη διαθεσιμότητα

Νομικές οδηγίες στους δημοτικούς αστυνομικούς

Οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορούν να ασκήσουν ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου αίτηση αναστολής εκτελέσεως, ζητώντας την αναστολή ισχύος της πράξεως με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τη χορήγηση προσωρινούς διαταγής για την αναστολή της ισχύος της.

Read More 0 Comments

Mon

23

Sep

2013

Αλλαγές στις αναρρωτικές άδειες

Στο πλαίσιο «νοικοκυρέματος» στο δημόσιο

Δρομολογούνται αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αναρρωτικών αδειών με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επιδιώκει να «σφίξει» το εργασιακό πλαίσιο στην καθημερινότητα του δημόσιου τομέα.

Read More 0 Comments

Mon

23

Sep

2013

Στο ΤΑΙΠΕΔ υγρότοποι και ακτές!

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από 22 πολίτες

Βορά στις ορέξεις όλων όσων θέλουν να «βάλουν χέρι» όχι μόνο στην περιουσία αλλά και τις ομορφιές της Ελλάδας, ρίχνει η κυβέρνηση υγροτόπους και ακτές εκχωρώντας τες στο Ταμείο που εκποιεί εκτάσεις με το πρόσχημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Read More 0 Comments

Sun

22

Sep

2013

Φαντάροι με πληγές στα πόδια

Το ΓΕΣ σταμάτησε να δίνει ακόμη και αθλητικά παπούτσια

Μανάδες στρατιωτών, με καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποσαφηνίζουν ότι οι φαντάροι των Σειρών Κατάταξης 322-323 υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν τέσσερα συγκεκριμένα είδη: ΤΖΑΚΕΤ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ-ΠΕΤΣΕΤΕΣ(3)-ΠΟΥΛΟΒΕΡ!

Read More 0 Comments

Sat

21

Sep

2013

Νέος γύρος συνομιλιών με την τρόικα

Πιεστικά τα θέματα που θέτουν

Στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης των τεσσάρων προαπαιτούμενων για την εκταμίευση τον Οκτώβριο της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Read More 0 Comments

Sat

21

Sep

2013

Επιτέλους, αχτίδα φωτός,

Στο ζήτημα των συντάξεων των ομογενών από την πρ. Ε.Σ.Σ.Δ. και τη Β. Ήπειρο

Ο Διοικητής του Ο.Γ.Α.  θα εισηγηθεί τη λήψη κυβερνητικής απόφασης, για τη μετατροπή της προϋπόθεσης 20ετούς παραμονής στη χώρα, και τη σταδιακή εξίσωση των συντάξεων που θα λαμβάνουν οι ομογενείς, με την κατώτατη εθνική σύνταξη, σε ορίζοντα τετραετίας.

Read More 0 Comments

Thu

19

Sep

2013

Γερμανικές εκλογές

Γ. Σαλαβόπουλος: "Το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να αλλάξει τη γερμανική ατζέντα"

οι εξαγωγές μας από την έναρξη της κρίσης το 2009 μέχρι τώρα αν και καταγράφουν εν γένει μία αυξητική τάση, ωστόσο στη Γερμανία παρουσιάζουν στασιμότητα και το 2012 ελαφρά κάμψη.

Read More 0 Comments

Wed

18

Sep

2013

Φόνος «χαστούκι»

Συναγερμός για τη Χρυσή Αυγή, κλιμακώνεται η ένταση

Ενα ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των δυνάμεων του αποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου και  της φιλοναζιστικής ακροδεξιάς, με διακύβευμα την πολιτική ομαλότητα.

Read More 0 Comments

Wed

18

Sep

2013

Σε αργία ο αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλονίκης

Γ. Τσαμασλής: «Δεν έχω καμία εμπλοκή»

Γ. Τσαμασλής: «Εγώ ψήφισα απλώς για την κατασκευή του δρόμου και δεν είχα απολύτως καμία άλλη εμπλοκή, άμεση ή έμμεση με το έργο, τις συμβάσεις που υπεγράφησαν, τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν».

Read More 0 Comments

Tue

17

Sep

2013

Σε διαθεσιμότητα Γ. Τσαμασλής-Δ.Ψωμιάδης;

Στα χέρια του ΓΓ Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μ.Θ. ο φάκελος δίωξης

Ήταν καθήκον του Γενικού Γραμματέα κ.Καρούντζου, να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα των δύο συγκεκριμένων Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Read More 0 Comments

Mon

16

Sep

2013

Νέοι φόροι

Στα 10 ευρώ το στρέμμα για τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια

Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις, ο φόρος θα κυμαίνεται στα 4-6 ευρώ (θα είναι χαμηλότερος για τους κατ' επάγγελμα αγρότες), ενώ στα παραθαλάσσια "φιλέτα" θα φτάνει και τα 40 ευρώ ανά στρέμμα.

Read More 0 Comments

Mon

16

Sep

2013

Επιδοτήσεις για εξαγωγές παραδοσιακών ποτών

Με χρήματα του ΕΣΠΑ

Δρόμους για τις ξένες αγορές στα παραδοσιακά ελληνικά λικέρ και αποστάγματα, όπως η ρακή, το τσίπουρο και το ρακόμελο, ανοίγει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με επιδοτήσεις από 30% έως και 55%.

Read More 0 Comments

Fri

19

Oct

2012

Επιχείρηση παραπληροφόρησης

Τέσσερις βουλευτές βάζουν τα πράγματα στη θέση τους

Για επιχείρηση παραπληροφόρησης   γεγονός που δημιουργεί εύλογες υποψίες για «κατευθυνόμενη» και «ελεγχόμενη» δημοσιογραφία κάνουν λόγο –σε κοινή δήλωση τους- οι βουλευτές Όλγα Β. Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ, Χρυσούλα - Μαρία Θ. Γιαταγάνα, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Γ. Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Παύλος Γ. Βογιατζής, βουλευτής Λέσβου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Read More 0 Comments

Wed

10

Oct

2012

Η «Αλληλεγγύη» της διασπάθισης στη Βουλή

Με ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας Σπύρου Λυκούδη

Τη σκανδαλώδη διασπάθιση δημοσίου χρήματος εκ μέρους της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και την ιδιοτελή διαχείριση κονδυλίων του ΥπΕξ εκ μέρους των υπευθύνων διαχειριστών της οργάνωσης, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης και ζητά από το ΥπΕξ να εντείνει τις προσπάθειες του, ώστε να επιστραφούν τα οφειλόμενα χρήματα στο Δημόσιο.

Read More 0 Comments

Thu

20

Sep

2012

Το ΕΣΥ καταρρέει λόγω των περικοπών των μνημονίων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών λέει όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων χωρίς διάλογο

Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς υγείας και με μόνο κριτήριο την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης καταντούν αντιεπιστημονικές και ιατρικά επικίνδυνες. Όπως π.χ. στο Γ.Ν.Σερρών η σχεδιαζόμενη συγχώνευση της οφθαλμολογικής κλινικής με την ΩΡΛ κλινική.

Read More 0 Comments

Thu

20

Sep

2012

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Καταργούν το αφορολόγητο των 5.000 αναδρομικά, ενιαίος συντελεστής φόρου

Οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως «φυσικά πρόσωπα», αλλά ως «νομικά πρόσωπα». Αυτό σημαίνει ότι τα καθαρά εισοδήματά τους θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με έναν μόνο συντελεστή φόρου.

Read More 0 Comments

Tue

18

Sep

2012

Βιομηχανική κατασκοπία!

Γιατί η Ελβετία δεν δίνει τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών

Η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τη Γερμανία γα την απόκτηση των cd που φέρονται να περιέχουν ονόματα Ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες, καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, τα cd αυτά έχουν χαρακτηριστεί από την Ελβετία ως προϊόν βιομηχανικής κατασκοπείας!

Read More 0 Comments

Wed

12

Sep

2012

Συστράτευση Π. Καμμένου – Ν. Νικολόπουλου

Για να ριχθεί φως στο πως οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο

Ν. Νικολόπουλος «Ως Βουλευτής εκλεγμένος με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά και, κυρίως, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης, θα υπογράψω την πρόταση σου, η οποία με βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνο, διότι θέλω να πέσει άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί δυστυχώς αν πάλι,  επιβεβαιωθεί η υπαναχώρηση του Πρωθυπουργού, τότε η πρότασή σου θα έχει, εκτός από την υπογραφή μου, και την ολόθερμη δική μου υποστήριξη -εντός και εκτός της Βουλής...».

Read More 0 Comments

Wed

12

Sep

2012

Ο Αλέξης Μητρόπουλος στις Σέρρες

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Την Παρασκευή 14 του Σεπτέμβρη  θα βρίσκεται στις Σέρρες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, με επικεφαλής το βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο και τους εργατολόγους Θεοφάνη Τεμπονέρα και Δημήτρη Μητρόπουλο. Θα έχουν επαφές με φορείς του νομού, ενώ στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει η ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας.

Read More 0 Comments

Fri

07

Sep

2012

Σε στάση πληρωμών οι μισοί Δήμοι

Εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ για τον Οκτώβριο

«Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι μισοί δήμοι (σ.σ. περίπου 160) θα έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας τον Οκτώβριο εάν δεν ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της ΚΕΔΕ και οι 15 προτάσεις της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ.

Read More 0 Comments

Wed

05

Sep

2012

Πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων ζητά ο Σόιμπλε

Επιχείρηση «εμπιστοσύνη» Μέρος Β στο Βερολίνο

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Βερολίνο αναδεικνύεται ως «κεντρικό ζήτημα» η «πλήρης τήρηση των δεσμεύσεων» εκ μέρους της Αθήνας, ενώ επαναλαμβάνεται ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μόνο στη βάση της έκθεσης που θα συντάξει η τρόικα. 

 

Read More 0 Comments

Wed

05

Sep

2012

Αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη στους Υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης αναφέρεται στις διαμαρτυρίες του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, με την οποία επισημαίνεται «η παντελής έλλειψη τουριστικής πολιτικής για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας».

Read More 0 Comments

Wed

05

Sep

2012

«Σέρρες...ένας Νομός για όλους»

Το ΕΒΕΣ στην 77η ΔΕΘ

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών  με το σύνθημα «Σέρρες...ένας Νομός για όλους!» ετοίμασε την επιχειρηματική παρουσία του Νομού Σερρών στην 77Η Δ.Ε.Θ και δίνει για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών έχοντας εξασφαλίσει το κεντρικό περίπτερο «12», για την προβολή των προϊόντων του Νομού αλλά και του τουριστικού του πλούτου.

Read More 0 Comments

Wed

05

Sep

2012

Πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Συμμετέχουν Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ Σερρών

Το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Σερρών καλούν τους εργαζόμενους , άνεργους και συνταξιούχους να συμμετέχουν αγωνιστικά στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη.

Read More 0 Comments

Mon

06

Aug

2012

Ώρα μηδέν για τους Δήμους;

Μετά τους μισθούς τέλος και σε κοινωνικές δομές

Τον κίνδυνο, μετά την αδυναμία καταβολής μισθών, οι δήμοι να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν τις στοιχειώδεις κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ,σχολεία, ΚΗΦΗ, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινωνικά παντοπωλεία, Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών και άστεγων, παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων κ.λπ.) πρόκειται να αναδείξει, το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ.

Read More 0 Comments

Mon

06

Aug

2012

Άποροι με τεράστια εμβάσματα στο εξωτερικό

Δισκέτες «φωτιά» στα χέρια του Υπ. Οικονομικών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής», στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποσταλεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τρεις δισκέτες με χιλιάδες ονόματα και διευθύνσεις πολιτών που έστειλαν την τριετία 2009-2011 εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ ο καθένας και μέχρι 100.000.000 ευρώ και τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Read More 0 Comments

Fri

03

Aug

2012

Προσλήψεις σε δήμους του Ν. Σερρών

Με πεντάμηνες συμβάσεις

Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε δήμους του νομού Σερρών θα απασχοληθούν συνολικά χιλίων εκατόν δέκα (1110) άτομα για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Σερρών, που εντάσσεται στο Ε.Π.  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Read More 0 Comments

Thu

02

Aug

2012

«Σε αδιέξοδο και ζοφερή πορεία ο αγροτικός τομέας»

Η θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ για την ΑΤΕ

Η ΠΑΣΕΓΕΣ θα μελετήσει προσεκτικά όλα τα σημεία της απόφασης αυτής, θα επισημάνει αναλυτικά τα κενά και τις παραλείψεις της, ζητώντας από τη Κυβέρνηση, την Αντιπολίτευση, τα πολιτικά κόμματα και την Τράπεζα της Ελλάδος, να τοποθετηθούν με σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που θα επισημανθούν.

Read More 0 Comments

Thu

02

Aug

2012

Πρόσκληση σε Σερραίους επιχειρηματίες

Για συνεργασία και προβολή προϊοντων στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόξενος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη εκτίμηση στις Σέρρες τονίζοντας ότι μετά τη Θεσσαλονίκη είναι η πιο γνωστή πόλη στην Τουρκία και τόνισε πως πολλές προσωπικότητες της χώρας του έχουν γεννηθεί στην πόλη. Μάλιστα επεσήμανε σε όλους τους τόνους πως ο Νομός Σερρών πρέπει να κάνει ακόμη πιο γνωστό το όνομα του στη γείτονα χώρα αλλά να διαφημίσει και τα προϊόντα του.

Read More 0 Comments

Tue

31

Jul

2012

Δυνατότητες χρηματοδότησης

Μέσω του τοπικού προγράμματος LEADER

 Η ημερίδα, που διοργανώνουν ΑΝΕΣΕΡ και Δήμος Εμμανουήλ Παππά,  απευθύνεται στον τοπικό πληθυσμό και εντάσσεται στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των εν δυνάμει επενδυτών σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Read More 0 Comments

Mon

30

Jul

2012

Ασκήσεις ισορροπίας για την κυβέρνηση

Σε εκκρεμότητα μέτρα 2 δισ.

Ο κατάλογος πάντως πρέπει να έχει «κλείσει» έως σήμερα Δευτέρα καθώς τα περιθώρια είναι πολύ στενά με δεδομένο ότι οι επικεφαλής της τρόικας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και μια αναχώρησή τους χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία για τα 11,5 δισ. που η ίδια η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «όπλο στη μάχη για την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής», δεν θα βοηθούσε καθόλου το κλίμα.

Read More 0 Comments

Mon

30

Jul

2012

"Ελλάδα - Ευρωπαϊκή Ένωση Μαζί"

Κοινωνική καμπάνια με προβολή τηλεοπτικών σποτ

Η σημαντική αυτή προσπάθεια αποσκοπεί στην καταγραφή θετικών εμπειριών, απόψεων και μηνυμάτων για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική, μέσα από τη ματιά ορισμένων διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού, της επιστήμης και του αθλητισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Read More 0 Comments

Mon

23

Jul

2012

Εμπόριο ελπίδας με τα δάνεια

Ανεπίσημες διαρροές για haircut με επίσημες διαψεύσεις.

Επισήμως πάντως το Μαξίμου παραπέμπει στη δέσμευση Σαμαρά για μείωση του ποσού των δόσεων στο 30% του συνολικού εισοδήματος και ούτε λέξη πέρα από αυτό. Κύκλοι πάντως της ΔΗΜΑΡ επιμένουν για επικείμενο haircut στα κόκκινα δάνεια, τα οποία προσεγγίζουν τα 50 δισ.

Read More 1 Comments

Fri

20

Jul

2012

Για να φανεί το έργο της κυβέρνησης

Κατάργηση–συγχώνευση 10 φορέων του δημοσίου

Ακόμη, η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργούνται οι νόμοι που προβλέπουν ότι ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κατέχει περισσότερο από το 20% μετοχών σε εταιρείες του δημοσίου και επέβαλαν στο δημόσιο να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 50% των μετοχών κάθε κρατικού φορέα.

Read More 0 Comments

Wed

18

Jul

2012

Θα μάθουμε επιτέλους, την αλήθεια;

Σπάει η ομερτά στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ο Νίκος Ζήγρας, που εκτιμάται ότι είναι ο άνθρωπος – «κλειδί» πίσω από τις υπεράκτιες εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση με το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος έκανε χθες στροφή 180 μοιρών και ζήτησε να δώσει συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή. 

Read More 0 Comments

Wed

18

Jul

2012

Σχεδιασμός αγροτικής ανάπτυξης μετά το 2013

Ο κ. Μέγκλας, παρουσίασε, το όραμά του για τον αγροτικό τομέα της χώρας μας, που δεν είναι άλλο από την αύξηση, μετά το 2013, των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας  εντός της Ε.Ε.,  με απώτερο στόχο οι εξαγωγές να φτάσουν τα 57 δις €  από τα περίπου 3 δις. € που είναι σήμερα.

Read More 0 Comments

Tue

17

Jul

2012

Ανασύνταξη της χώρας για έξοδο από την κρίση

Ζητούν έξι πολιτικές πρωτοβουλίες της Κεντροαριστεράς

Υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση πρέπει «να απευθυνθεί στις δημιουργικές δυνάμεις για μια εθνική συνεννόηση σε ένα Σχέδιο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα το 2020» και τονίζουν ότι «εκκρεμεί η διαμόρφωση της νέας πολιτικής πρότασης-απάντησης των δυνάμεων του χώρου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού με όρους σύγχρονους και συμμετοχικούς».

Read More 0 Comments

Wed

11

Jul

2012

Κλειστά τα Σάββατα τα εμπορικά στις Σέρρες

Υπερίσχυσε η πλειοψηφία

Χθες νωρίς το απόγευμα  και στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία των εγγεγραμμένων και οικονομικώς τακτοποιημένων μελών του Συλλόγου, συμφώνα με τη σχετική απόφαση του Έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Πέμπτης 5 Ιουλίου 2012, για τον καθορισμό του θερινού ωραρίου 2012.

Read More 2 Comments

Tue

10

Jul

2012

Αγωγή 300.000 ευρώ κατά Π. Ψωμιάδη για δυσφήμιση

Τρεμόπουλος: «Η εθνολαϊκιστική ρητορεία εναντίον μου δε θα περάσει»

Ο  Π. Ψωμιάδης είχε δηλώσει ότι ο Μ. Τρεμόπουλος είναι «ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ζήτησε τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία», ενώ αντιθέτως, ο Μ. Τρεμόπουλος είχε δώσει μάχη στο ευρωκοινοβούλιο κατά του εθνικισμού, εμμένοντας σταθερά στην πρόταση περί εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Read More 1 Comments

Mon

09

Jul

2012

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

179 ναι και 121 όχι

Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 «ναι» και 121 «όχι» έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας που συγκρότησαν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Read More 0 Comments

Mon

09

Jul

2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται

Εκστρατεία ενημέρωσης και εγγραφές μελών

«Δεν ξεκινάμε τώρα πορεία προς το λαό, αλλά από νέα αφετηρία συνεχίζουμε μαζί με το λαό την κοινή μας αυτή πορεία, την πορεία λαϊκής χειραφέτησης για να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή, να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου και να φέρουμε το λαό στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως θεσμικό και πολιτικό υποκείμενο του λαού στην εξουσία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Read More 0 Comments

Mon

09

Jul

2012

Παραίτηση - βόμβα του υφυπουργού Εργασίας, Ν. Νικολόπουλου

"Δεν θέλω να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα όσα διακήρυττα ως τομεάρχης Εργασίας"

"Εύχομαι να κάνω λάθος. Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της", σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος.

Read More 0 Comments

Mon

09

Jul

2012

«Γη και ύδωρ» αλλά και ΗΛΙΟΣ

Προσφέρεται από την Ελλάδα στην Γερμανία

Με χρήματα του Ελληνικού ΕΣΠΑ, του Ελληνικού Αναπτυξιακού νόμου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η Γερμανία θα «χρηματοδοτήσει» τη γερμανική επένδυση ΗΛΙΟΣ στην Ελλάδα, αυτό προκύπτει από απάντηση του γερμανού επιτρόπου της ΕΕ για την ενέργεια κ. Oettinger στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Read More 0 Comments

Mon

25

Jun

2012

Σκληρές ποινές στα αγροτοδικεία

Το ΚΚΕ Σερρών καταγγέλλει την απόφαση του ειρηνοδικείου Νιγρίτας

ΚΚΕ «Οι αγωνιζόμενοι φτωχοί αγρότες χρειάζεται άμεσα να βγάλουν συμπεράσματα, από το ποιον υπηρετεί χρόνια τώρα η πολιτική της ΕΕ, των ποσοστώσεων , των προστίμων, ποιος κυριολεκτικά έσκασε από τα κέρδη καταστρέφοντας παραγωγικές δυνατότητες του τόπου. Μόνο το κεφάλαιο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλέμποροι κέρδιζαν και κερδίζουν όλα αυτά τα χρόνια». 

Read More 0 Comments

Wed

20

Jun

2012

Έτοιμη η κυβέρνηση.

Ορκίζεται ο Α. Σαμαράς

Στελέχη από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ διαμόρφωσαν την πολιτική διακήρυξη της νέας κυβέρνησης από την οποία θα απουσιάζουν αναφορές σε συγκεκριμένα μέτρα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για ένα κείμενο πολιτικών προθέσεων και όχι για το σκαρίφιμα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

 

Read More 0 Comments

Wed

20

Jun

2012

Η καταλήστευση του ΕΟΔΕΑΠ

Κοινή δήλωση Τ. Κουίκ – Σ. Στανωτά

«Ανάλογα προβλήματα εμφανίστηκαν ήδη στα περισσότερα ασφαλιστικά  Ταμεία. Οι Έλληνες ασφαλισμένοι δικαιούνται να απαιτούν την άμεση επιστροφή των χρημάτων τους. Βέβαια, η υπό σχηματισμό Κυβέρνηση, με τις οδηγίες της διαπλοκής, είναι περισσότερο πιθανό να συνεχίσει τη ληστρική αφαίμαξη των Ταμείων, παρά να αποκαταστήσει την περιουσία τους».

Read More 0 Comments

Wed

20

Jun

2012

Αγροτοδικείων συνέχεια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των αγροτών

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών «Αυτοί που, με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους αποδιάρθρωσαν την παραγωγική βάση της χώρας και εκμηδένισαν τα εισοδήματα των αγροτών  βυθίζοντας καθημερινά στην εξαθλίωση την περιοχή μας, πιστεύουν ότι ποινικοποιώντας τους αγώνες θα συνεχίσουν ανεμπόδιστα τα καταστροφικά τους σχέδια».

Read More 0 Comments

Tue

19

Jun

2012

Σύντομα ο σχηματισμός κυβέρνησης

Πιέζουν εταίροι και πιστωτές

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – συζητήσεων που γίνονται ενόψει της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας- έπεσε και η πρόταση για παρουσία και των τριών πολιτικών αρχηγών μαζί με τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, στην κρίσιμη σύνοδο των Ευρωπαίων στις 25 του μήνα προκειμένου να θέσουν το θέμα της ανάπτυξης για την χώρα.

Read More 0 Comments

Tue

19

Jun

2012

«Οι Έλληνες αντιμετωπίζονται εχθρικά λόγω της Γερμανίας»

Δήλωση Π. Καμμένου για ξένα ΜΜε για την πολιτική της Γερμανίας και τη διαφθορά (SIEMENS)

Π. Καμμένος «Όταν με προσωπική εντολή της κυρίας Μέρκελ δεν παραδίδεται στην Ελλάδα ο  γενικός Διευθυντής της   SIEMENS, ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος γνωρίζει  εκείνους που πλήρωνε και δωροδοκούσε, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαλευκάνει τις υποθέσεις και να οδηγήσει τους πολιτικούς αυτούς στη φυλακή και βεβαίως εκτός της  πολιτικής». 

Read More 0 Comments

Mon

18

Jun

2012

Ο Α. Σαμαράς έλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή

Ανακούφιση σε Ευρώπη και πιστωτές

Την πρώτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνηση έλαβε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια. «Απαιτείται εθνική συνεννόηση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζοντας αισιοδοξία για την έκβαση της εντολής. «Σας εύχομαι καλή επιτυχία, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ούτε μία ώρα ακυβέρνητη» απάντησε ο κ. Παπούλιας.

Read More 0 Comments

Fri

15

Jun

2012

Εξακολουθούν να προκαλούν!

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ συστάσεις στους ΈΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόρους

Με προκλητικό άρθρο σε ελληνικά και γερμανικά, οι Financial Times Deutschland απευθύνουν πρωτοφανή «σύσταση στους ψηφοφόρους» εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Το άρθρο που φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα έχει τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» και καλεί τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Νέα Δημοκρατία, μια σύσταση που δηλώνουν ότι κάνουν «με βαριά καρδιά».

Read More 0 Comments

Fri

15

Jun

2012

Έσπασε το ...Μερκοζί

Ολάντ-Μόντι και Ραχόι στριμώχνουν τη Μέρκελ

«Η πρόοδος που έχει γίνει δεν είναι αρκετή. Πρέπει να ενισχυθούν τα αδύναμα μέρη του συστήματος», δήλωσε  ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι. Νωρίτερα η Αγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η Ευρώπη χρειάζεται πολιτική ενοποίηση και επεσήμανε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της.

Read More 0 Comments

Wed

13

Jun

2012

Προνοιακά επιδόματα

€25,6 εκατ. σε 8 δήμους από το ΥΠΕΣ

Στην καταβολή 25.622.230,64 ευρώ σε έξι δήμους (Αγίας Παρασκευής, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Καλλιθέας, Ναυπακτίας, Πειραιώς, Σερρών και Ξάνθης) προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2012.

Read More 0 Comments

Wed

13

Jun

2012

Κίνημα δεν πληρώνω

Η αλληλεγγύη στην πράξη

«Η κάθοδος του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές, δεν έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι έχει ως κύριο στόχο την διάδοση των ιδεών μας και την εμπέδωση του αισθήματος της αλληλεγγύης και της ανυπακοής στα πλατειά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει σε ανακοίνωση του το Κίνημα.

Read More 0 Comments

Wed

13

Jun

2012

Ο λαός στην εξουσία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε το πρόγραμμα της

ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Η μεγάλη πρόκλησή μπροστά μας είναι αυτό το βήμα να συνεχιστεί, να φτάσουμε στην πραγματική ανατροπή της  πολιτικής που ευθύνεται για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι».

Read More 0 Comments

Tue

12

Jun

2012

Πολιτικές «μετατοπίσεις»

Με στόχο να πληγούν «συγγενή» κόμματα...

Οι προσχωρήσεις –αποχωρήσεις υποψηφίων βουλευτών και στελεχών κομμάτων, την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, δημιουργούν εντυπώσεις και δυναμική σημαντική για τα κόμματα, σε σχέση με το μετεκλογικό ποσοστό τους. Γι΄ αυτό και προέκυψε νέο «τσουνάμι» πολιτικών μετατοπίσεων, της τελευταίας στιγμής. Τις εντυπώσεις κερδίζει η ΝΔ.

Read More 0 Comments

Tue

12

Jun

2012

«Δεν έχουμε σχέση με το κόμμα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Διευκρινίσεις της Επιτροπής Σερραίων ενάντια στα χαράτσια

Επιτροπή Σερραίων ενάντια στα χαράτσια: «Πληροφορούμε,  τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας ότι η Επιτροπή Σερραίων ενάντια στα χαράτσια δεν έχει καμία απολύτως εκλογική σχέση με το κόμμα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. (Η Επιτροπή μας δε συμμετέχει με συνδυασμό στις εκλογές.)»

Read More 0 Comments

Mon

11

Jun

2012

Εβδομάδα αλήθειας και εθνικής ευθύνης

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους κλιμάκια με υποψηφίους βουλευτές

Την προσπάθεια των στελεχών του κινήματος ενισχύει σημαντικά η μεγάλη πρωτοβουλία του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, να θέσει με επιστολή του προς τους άλλους αρχηγούς τα πραγματικά Εθνικά ζητήματα της επόμενης Κυριακής και κυρίως της Δευτέρας που η χώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να κυβερνηθεί.

Read More 0 Comments

Fri

08

Jun

2012

Χρυσαυγίτης μοιράζει χαστούκια και νερά

Σε όσες τόλμησαν να διαφωνήσουν

Το περιστατικό, που σημειώθηκε στην πρωινή εκπομπή του Αντένα του Γιώργου Παπαδάκη και καταδίκασε όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέως  Ελένης Ράϊκου που ζητά την σύλληψη του Κασιδιάρη ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι υπόδικος για το αδίκημα της συμμετοχής σε ληστεία που επρόκειτο να δικαστεί προχθές αλλά ανεβλήθη, λόγω παρέλευσης ώρας,  για τις 11 Ιουνίου.

 

Read More 0 Comments

Fri

08

Jun

2012

Όλα θα κριθούν σε… τρίτες εκλογές

Η παραμονή στο ευρώ το διακύβευμα

Όπως σχολιάζει το Reuters, πολλά διεθνή μέσα παρομοιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ούγκο Τσάβες, καθώς υπόσχεται να ανατρέψει τα μέτρα του μνημονίου και να κρατικοποιήσει τις τράπεζες. Οι Έλληνες ψηφοφόροι εμφανίζονται σκεπτικοί απέναντι στην αντικαπιταλιστική ρητορική του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κι ο ίδιος ίσως δεν είναι σε θέση να εξαργυρώσει την επιτυχία του.

Read More 0 Comments

Thu

07

Jun

2012

Απασχόληση για 12.298 ανέργους

Μέσω ΟΤΑ

Κεντρικός στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται μέσω Αναπτυξιακών Συμπράξεων στη συντριπτική πλειονότητα των οποίων συμμετέχουν Οργανισμοί Τοπικοί Αυτοδιοίκησης (περιφέρειες και δήμοι), είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, μέσω της ένταξης και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Read More 0 Comments

Thu

07

Jun

2012

Γι’ αυτούς θα εφαρμοστεί το «πόθεν έσχες»;

Πότε θα ελεγχθούν με το «πόθεν έσχες» για παράνομο πλουτισμό;;;

Πρόκειται, για αυτούς που πλούτισαν διαχειριζόμενοι «άυλα’ προγράμματα για φτωχούς και ανέργους μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και δια βίου μάθησης και προγράμματα ψηφιακού περιεχομένου της Κοινωνίας της Πληροφορίας την τελευταία εικοσαετία με μηδαμινό παραγωγικό αντίκρισμα.

Read More 0 Comments

Thu

07

Jun

2012

Πόσο διεφθαρμένη είναι η γερμανική πολιτική;

Και πως ορίζεται η διαφθορά;

«Γινόμαστε έτσι διεθνώς γελοίοι, όταν υποδεικνύουμε στους άλλους ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν πιο δραστικά τη διαφθορά», υποστηρίζει ο Κρίστιαν Χούμποργκ, επικεφαλής του γερμανικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας. «Αλλά οι κυρίες και οι κύριοι βουλευτές στη χώρα μας δεν είναι σε θέση να ψηφίσουν ένα νόμο που να καλύπτει τις απαιτήσεις της Διεθνούς Σύμβασης των ΗΕ. Γι αυτό και ζητάμε επιτέλους αυστηρότερες ποινές για βουλευτές που χρηματίζονται. Δεν πάει άλλο».

Read More 0 Comments

Wed

06

Jun

2012

Εκλογές 2012

Συμμετέχουν 22 κόμματα

Σε 22 ανέρχονται τελικώς τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ «παρών» στην αναμέτρηση δηλώνουν και περίπου 25 μεμονωμένοι υποψήφιοι σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, οι περισσότεροι στη Β΄ Αθήνας.

Read More 1 Comments

Wed

06

Jun

2012

«Ενώ καταγγέλλουν τη δανειακή σύμβαση μοιράζουν απατηλές υποσχέσεις με τα χρήματα της σύμβασης!»

Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη

Μ. Μπόλαρης: «Αν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν την πολυτέλεια να μιλάνε για αλλαγή όρων ή ακύρωση είναι επειδή η πολιτική που εφαρμόσθηκε τα τελευταία χρόνια  κράτησε τη χώρα στην ευρωζώνη. Σήμερα που έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μέχρι τώρα συζητήσουμε. Με τις προϋπολογισμένες δράσεις που προτείνουμε έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εξόδου από τη χώρα».

Read More 1 Comments

Wed

06

Jun

2012

Ευρωδραχμή: Η μόνη λύση για την Ελλάδα;

Με τη θέση του ΛΑΟΣ συμφωνούν όλο και περισσότεροι οικονομικοί παράγοντες

Α. Πέτιφορ: «Πιστεύω ότι η βασική προτεραιότητα για τον ελληνικό λαό αυτήν την στιγμή είναι να αναβιώσει την οικονομία του.  Να αναβιώσει τη ζήτηση μέσα στην Ελλάδα και να δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να βρει δουλειά. Ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων δεν έχουν εργασία».

Read More 1 Comments

Wed

06

Jun

2012

Οι Γερμανοί επικροτούν τη στάση Μέρκελ

Στο θέμα της Ελλάδας

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό (62%) των Γερμανών που συμφωνούν με την επιμονή της Άνγκελα Μέρκελ στην εφαρμογή πολιτικής αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα, παρά την κριτική που δέχεται, ακόμη και από την Γαλλία. Υψηλό (59%) είναι το ποσοστό εκείνων οι οποίοι δεν έχουν κατανόηση για όσους Έλληνες θέλουν να ψηφίσουν δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική.

Read More 1 Comments

Fri

01

Jun

2012

Πως εξασφάλισαν τα λεφτά τους!

«Πίσω στην τσέπη της τρόικας η βοήθεια των δανειστών στην Ελλάδα»

«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες.

Read More 0 Comments

Fri

01

Jun

2012

Χορήγηση άδειας αεροψεκασμών

Για την καταπολέμηση κουνουπιών σε περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης

Η άδεια για τους αεροψεκασμούς δόθηκε έως τώρα σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς επίσης στη δυτική ύπαιθρο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην Π.Ε Σερρών, στην παραλιακή ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και στους ορυζόνες της Π.Ε Ημαθίας.

Read More 0 Comments