Αναίτιες οι προσαγωγές των Σερραίων

Η «Διάβαση Πεζών» καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν στην παρέλαση

«Διάβαση Πεζών»: «Σε αυτό τον ιστορικό για τον κόσμο της εργασίας, την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς κίνδυνο οι μόνοι που μπορούμε να απαντήσουμε είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πολίτες, γυναίκες και άνδρες. Γιατί το αορίστου χρόνου ζοφερό μέλλον, που εγκαθίσταται με μεθοδική βία, αφορά άμεσα τόσο εμάς όσο και τα παιδιά μας».

Η «διάβαση πεζών» θεωρεί απαράδεκτα και καταγγέλλει τα πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης που λήφθηκαν κατά την παρέλαση εορτασμού της επετείου της επανάστασης του 1821.

 

Καταγγέλλει, επίσης, τις αναίτιες και απρόκλητες προσαγωγές πολιτών που κρατήθηκαν αρκετές ώρες στην Αστυνομία Σερρών.

 

Επισημαίνει ότι η εξέγερση του ‘21 αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, δημοκρατικού κράτους απαλλαγμένου από «προστάτες» και «εγγυητές». Αυτό συνάγεται και από τα πρώτα επαναστατικά ελληνικά συντάγματα. Είναι, κατά συνέπεια, απολύτως δικαιολογημένες και επιβεβλημένες πολιτικά οι οργανωμένες αντιδράσεις πολιτών και φορέων απέναντι σε πολιτικές επιλογές που τείνουν να αναιρέσουν ακόμη και τις θεμελιώδεις αρχές της ανεξαρτησίας και δημοκρατίας, οι οποίες διατυπώθηκαν στα πρώτα εκείνα θεσμικά κείμενα σύστασης του νέου ελληνικού κράτους.

 

«Από τη συγκυβέρνηση επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου αναίρεση εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, προκειμένου να επιβληθεί η μοναδική «αλήθεια» των επικυρίαρχων μηχανισμών οικονομικής και πολιτικής εξουσίας (Τρόικα και ΔΝΤ).

 

Και, δυστυχώς, στην υπόθεση αυτή οι τοπικοί μας άρχοντες (Δήμαρχος, Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και Αντιπεριφερειάρχης) αποδείχτηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως. Καλυπτόμενοι πίσω από την «αναγκαιότητα» αυτού του «μονόδρομου» που μας επιβλήθηκε, δεν έχασαν την ευκαιρία να επαινέσουν τα μέτρα και τη δραστηριότητα της αστυνομίας. Φαίνεται πως γι’ αυτούς πρωταρχικό μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να εξασφαλίζει «λαμπρές» και «άψογες» παράτες, την ώρα που η κοινωνία ρίχνεται στον καιάδα.

 

Σε αυτό τον ιστορικό για τον κόσμο της εργασίας, την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς κίνδυνο οι μόνοι που μπορούμε να απαντήσουμε είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πολίτες, γυναίκες και άνδρες. Γιατί το αορίστου χρόνου ζοφερό μέλλον, που εγκαθίσταται με μεθοδική βία, αφορά άμεσα τόσο εμάς όσο και τα παιδιά μας» αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Write a comment

Comments: 0