Λαϊκές αγορές

Διπλωματική εργασία φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών

Σκοπός της εργασίας ήταν η  ανάλυση και κατανόηση του συστήματος με το οποίο λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, η παρουσίαση μεθόδου σχεδιασμού τους και η βελτίωση του τρόπου εκτέλεσης των εργασιών μέσω της ανάπτυξης ενός αυτοματοποιημένου υπολογιστικού συστήματος που το χαρακτηρίζουν ταχύτητα, ευκολία στη χρήση και διαφάνεια στις διαδικασίες. 

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Σερρών, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, έγινε παρουσίαση διπλωματικής εργασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και Διαχείριση Λαϊκών Αγορών  - Η περίπτωση των Σερρών» των φοιτητών του τμήματος Γεωπληροφορικής – Τοπογραφίας  του ΤΕΙ Σερρών κ.κ. Νικόλαου Δεμιρτζήογλου και Δήμητρας Τοπαλίδου. Η εργασία έγινε υπό την επίβλεψη των καθηγητών κ.κ. Ε. Παναγιωτόπουλου, Γλυκερίας Καριώτου και Γεωργίου Καρυώτη.

 

Σκοπός της εργασίας ήταν η  ανάλυση και κατανόηση του συστήματος με το οποίο λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, η παρουσίαση μεθόδου σχεδιασμού τους και η βελτίωση του τρόπου εκτέλεσης των εργασιών μέσω της ανάπτυξης ενός αυτοματοποιημένου υπολογιστικού συστήματος που το χαρακτηρίζουν ταχύτητα, ευκολία στη χρήση και διαφάνεια στις διαδικασίες.

 

 Ελήφθησαν υπόψη όλες οι εν δυνάμει δυσκολίες  και συνέπειες από τη λειτουργία των λαϊκών κι έγιναν και επανειλημμένες αυτοψίες για την καταγραφή τους, ιδιαίτερα για αυτή των Σερρών.

 

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι  Σερρών κ.κ. Μυστακίδης και Γρηγοριάδης με την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου για τις Λαϊκές Αγορές κ.Χατζηπαζαρλή, ο αντιδήμαρχος  Σιντικής  κ. Πασχαλίδης και οι αρμόδιοι υπάλληλοι κ.κ. Τσολακίδης και Ιωαννίδης, ως εκπρόσωποι του Δήμου Εμμανουήλ Παπά κ.κ. Ν. Κωστής και Β.Σύρπας , ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμφίπολης κ. Δ. Μελίτος, από το Δ. Βισαλτίας ο ειδικός συνεργάτης κ. Α. Γκανάτσιος και ο κ. Στρ. Καδής, ο πρόεδρος των  παραγωγών Νομού Σερρών κ. Καλαιτζής, από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Σερρών ο Δ/ντής κ. Βαρούδης και ο κ. Ρόιδος, από το ΤΕΙ Σερρών οι καθηγητές κ.κ. Ε. Παναγιωτόπουλος, Γεώργιος Καριώτης, Γλυκερία Καριώτου και Λίλα Θεοδωρίδου.

 

Τη διαδικασία συντόνισε ο Δ/ντής Ανάπτυξης ΠΕ Σερρών κ. Αθανάσιος Ματάκος, ο οποίος στην εισηγητική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της εργασίας αναφορικά με τα προβλήματα που επιλύονται στην διαχείριση των λαϊκών αγορών.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η σημασία της χρήσης της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που δημιουργήθηκε.

 

Οι καθηγητές του ΤΕΙ επεσήμαναν την αξία της διασύνδεσης της περιφέρειας, της Αυτοδιοίκησης και του ΤΕΙ για τη δημιουργία τέτοιων αυτοματισμών-εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση σημαντικών πρακτικών προβλημάτων,

ενώ οι εκπρόσωποι των Δήμων αναφέρθηκαν στην σημαντική βοήθεια που θα έχουν από την εργασία για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών  και ζήτησαν  τη συνεργασία με τη Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς επίσης να τους παραχωρηθεί αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου για την παρακολούθηση των λαϊκών.

Write a comment

Comments: 0