Η «Κοντή μνήμη» της νέας ηγεσίας της ΝΟΔΕ

ΝΟΔΕ Σερρών κατά Μ. Κόλλια – Τσαρουχά

Η  κα Κόλλια – Τσαρουχά ως γυναίκα θεωρείται από πολλούς «συντρόφους» της στις Σέρρες «εύκολος στόχος»  και σχεδόν σε κάθε προεκλογική περίοδο ακούει να της «σέρνουν τα εξ αμάξης» επί δικαίων και αδίκων!  Δηλαδή είναι μια πάγια τακτική των «συνοδοιπόρων της» στη ΝΔ και κυρίως των αρσενικών! Και επειδή το «έργο το έχουν ξαναδεί» στις Σέρρες μάλλον δεν «πιάνει». 

Ο μόνος Σερραίος βουλευτής, που από την αρχή που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, ΔΕΝ έκανε «κολωτούμπες» είναι γένος θηλυκού. Η κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά από την αρχή είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο και έτσι συνέχισε υπακούοντας τις εντολές των περισσότερων Σερραίων.

 

Και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν ανέβηκε στη εξέδρα των επισήμων, αλλά επέλεξε να μείνει με τον κόσμο. Η πλειοψηφία των πολιτών της αποδέχθηκε χωρίς αποδοκιμασίες, εκτός μιας πολύ μικρής μειοψηφίας,  η οποία όμως την αποδοκίμασε όχι για την στάση της στο μνημόνιο, αλλά γιατί μετά την διαγραφή της  από τη ΝΔ επέλεξε να συστρατευτεί με το αντιμνημονιακό κόμμα που δημιούργησε ο  Πάνος Καμμένος.

 

Αυτός ο λόγος, (η αποδοχή του κόσμου)  αλλά και το γεγονός ότι η κα Κόλλια υπερασπίστηκε δημόσια, στα ΜΜΕ, τις επιλογές της ήταν αρκετός για να προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική οργάνωση της ΝΔ η οποία βάλλει κατά της Σερραίας βουλευτού και ζητά να παραδώσει την έδρα της τονίζοντας: «Παραιτηθείτε από το βουλευτικό αξίωμα  και επιστρέψτε την βουλευτική έδρα στο κόμμα της ΝΔ . Επιστρέψτε την βουλευτική έδρα σε αυτόν που πραγματικά ανήκει . Στον απλό ανώνυμο Σερραίο  νεοδημοκράτη που έδωσε και δίνει  αγώνες ανιδιοτελώς  όλα αυτά τα χρόνια  για την παράταξη» λησμονώντας  ότι η κα Κόλλια αυτό ακριβώς έκανε με το ΟΧΙ στο μνημόνιο. Υπηρέτησε τα συμφέροντα του λαού και ΟΧΙ του κόμματος!.

 

Λεπτομέρεια: η νυν διοίκηση της ΝΟΔΕ Σερρών, που ανέλαβε μετά την παραίτηση του Κώστα Στάγκου «θήτευσε» στο πλάι του Αντώνη Σαμαρά επι Πολιτικής Άνοιξης!  Θυμάστε; Του κόμματος που οι νεοδημοκράτες έβριζαν και κατηγορούσαν επειδή  «έριξε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

 

Λεπτομέρεια δεύτερη: η κα Κόλλια – Τσαρουχά ως γυναίκα θεωρείται από πολλούς «συντρόφους» της στις Σέρρες «εύκολος στόχος»  και σχεδόν σε κάθε προεκλογική περίοδο ακούει να της «σέρνουν τα εξ αμάξης» επι δικαίων και αδίκων!

 

 Δηλαδή είναι μια πάγια τακτική των «συνοδοιπόρων της» στη ΝΔ και κυρίως των αρσενικών! Και επειδή το «έργο το έχουν ξαναδεί» στις Σέρρες μάλλον δεν «πιάνει».

 

Αντιθέτως, διευκολύνει την ...μετανάστευση ψηφοφόρων σε έναν νομό που ενώ θεωρούνταν «Κάστρο της ΝΔ» (λόγω των Καραμανλήδων) και έδινε ποσοστά από 45% έως και 58%, τώρα –σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- δίνει ποσοστό κάτω από 30%, ενώ σε άνοδο βρίσκεται το κόμμα του κ. Καμμένου.

 

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Σερρών

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σερραία εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο απέκτησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες .

 

Θυμίζουμε  στην  Σερραία  εκπρόσωπο του νεοσύστατου κόμματος , ότι όπως ρητά αναφέρεται στα άρθρα του συντάγματος ( το οποίο η ίδια επικαλείται )  τα κόμματα αποκτούν νομιμοποίηση και υπόσταση , μόνο μέσα από την λαϊκή εντολή και ετυμηγορία , η οποία εκφράζεται στις εκλογές  .Δεν προκύπτουν  ούτε  ως αποτέλεσμα  προσωπικών  διαφωνιών  και πολύ περισσότερο δε ως μέσο  ικανοποίησης προσωπικών στόχων επιδιώξεων και κυρίως προσωπικής πολιτικής  επιβίωσης .

 

Ισχυριστήκατε   στις τηλεοπτικές σας εμφανίσεις  κ.Κόλλια  ότι αποχωρήσατε  από το κόμμα της ΝΔ, θυσιάζοντας και την υπουργική καρέκλα που σας  πρόσφεραν .

 

Επειδή όπως λέει και ο λαός ( τα συμφέροντα του οποίου ισχυρίζεστε ότι  υπηρετείτε  )  << τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου φάτο  >> είναι η ώρα των πράξεων .

 

Παραιτηθείτε από το βουλευτικό αξίωμα  και επιστρέψτε την βουλευτική έδρα στο κόμμα της ΝΔ . Επιστρέψτε την βουλευτική έδρα σε αυτόν που πραγματικά ανήκει .

 

Στον απλό ανώνυμο Σερραίο  νεοδημοκράτη που έδωσε και δίνει  αγώνες ανιδιοτελώς  όλα αυτά τα χρόνια  για την παράταξη .

 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσουν την μάχη της ελπίδας, κόντρα σε όλους αυτούς που ευθύνονται για τα σημερινά  αδιέξοδα.  Κόντρα στους βολεμένους εμπόρους του πόνου και της ανασφάλειας του λαού. Κόντρα στους δημαγωγούς που επενδύοντας στην δίκαιη οργή του κόσμου προσπαθούν να την εισπράξουν σε σταυρούς για να εξασφαλίσουν το δικό τους πολιτικό αύριο».

 

Και η απάντηση της Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά

Απαντώντας η κα Κόλλια – Τσαρουχά αναφέρει: «Ως βουλευτής ορκίστηκα να είμαι πιστή στην Πατρίδα μου και το δημοκρατικό πολίτευμα,  να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση και  η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή.

 

Θυμίζω στους Σερραίους συμπολίτες μου, ότι η επιλογή μου να καταψηφίσω και το 2ο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση δεν υπαγορεύτηκε ούτε από προσωπική διαφωνία, ούτε για ικανοποίηση προσωπικών στόχων αλλά ήταν μια καθαρή, τίμια,  ενσυνείδητη, επιβεβλημένη πολιτική επιλογή.

 

Επιλέγω να εκτεθώ για μια ακόμη φορά στην κρίση των Σερραίων πολιτών. Αν θα συνεχίσω να τους εκπροσωπώ είναι στην κρίση τους και στην επιλογή τους. Οι πολίτες με το δικό τους αλάνθαστο κριτήριο θα πράξουν το σωστό. Και βέβαια κανείς δεν μας εγγυήθηκε ποτέ ότι θα είμαστε για πάντα βουλευτές!

 

 Με το λαό της Νέας Δημοκρατίας και τους Σερραίους νεοδημοκράτες με συνδέουν κοινές ιδέες και οράματα, κοινοί αγώνες και κοινές αγωνίες και πάντως έχουν και μνήμες και θύμησες από το πολύ κοντινό μας παρελθόν.

 

Ας μας εξηγήσουν οι συντάκτες του σχετικού δελτίου τύπου  αν αληθεύουν οι πρόσφατες δηλώσεις ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν δεσμευτεί και ότι σκοπός είναι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φθάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.

 

Και επειδή γίνεται αναφορά σε βολεμένες εμπόρους του πόνου και της ανασφάλειας, να μας παρουσιάσουν τώρα τα ισοδύναμα μέτρα για τις προεκλογικές εξαγγελίες για τη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, την αποκατάσταση των συντάξεων και των χαμηλοσυνταξιούχων, την επιστροφή των επιδομάτων που ελάμβαναν οι πολύτεκνοι, την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ, το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για πέντε χρόνια, τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών και άλλα που ήδη καθημερινά ανεύθυνα υπόσχονται.

 

Μέχρι αυτό να γίνει, να απολογηθούν για την θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τη δημιουργία του Ειδικού Λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου με στόχο την αποκλειστική και άμεση εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και το σημείο εκείνο που αναφέρει ότι δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιοδήποτε σκοπό, και η αποδοχή του συγκεκριμένου λογαριασμού σημαίνει απλά πως η πατρίδα μας θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την εσωτερική στάση πληρωμών!!

 

Και σε ό,τι αφορά την οργή του κόσμου, αν όλοι μας είχαμε την τιμιότητα να κρατάμε το λόγο που δώσαμε και τη φρόνηση να μην τον δίναμε ποτέ, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η αγανάκτηση ούτε η οργή των συμπολιτών μας.

 

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να διαβεβαιώσω, ότι παραμένω πιστή στην παράταξή μου, στην μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη, προσηλωμένη στις αρχές και τις αξίες του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή. Οι συμπολίτες μου θα ορίσουν σύντομα το πολιτικό μου μέλλον, και θα καθορίσουν τις τύχες της πατρίδας μας  Αυτό να  σεβαστούμε!.

 

Σε ό,τι με αφορά, λογοδοτώ καθημερινά στους πολίτες και τους καλώ να πιστέψουν ότι υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις που δεν χρωστούν σε κανένα και μόνη τους επιθυμία είναι να υπηρετήσουν πραγματικά τους Έλληνες και το κοινό καλό όλων μας.

 

Στο χαλασμό του 2009, η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή είχε αγγίξει το ποσοστό  33,5% των Ελλήνων. Ο ίδιος μετά το βαρύ αποτέλεσμα ανέλαβε με θάρρος  την προσωπική του  ευθύνη, παραιτούμενος από την  Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως σήμερα ορισμένοι αδυνατούν να αντιληφθούν πού οδηγούν τη Νέα Δημοκρατία αλλά σύντομα θα κληθούν και αυτοί να λογοδοτήσουν. Όσο και αν προσπαθούν, όσο κι αν το επιθυμούν, η  Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή ποτέ δεν πρόκειται να γίνει Πολιτική Άνοιξη. 

 

Αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι ήμουν από τους ελάχιστους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,που δημόσια τοποθετήθηκα υπέρ του κ. Σαμαρά στις διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου. Ας το μη το ξεχνούν αυτό οι επανακάμψαντες ‘’όψιμοι Νεοδημοκράτες‘’.

 

Η προσχώρησή μου στο κίνημα των ‘’Ανεξαρτήτων Ελλήνων‘’  έχει να κάνει με την αναγνώριση των ευθυνών μας για την χρεοκοπία της πατρίδας μας σε κάθε επίπεδο, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό. Πίστευα και  πιστεύω  ότι οι διαπιστώσεις και οι καταγγελίες ήταν πάντοτε η αγαπημένη προσέγγιση των ανεύθυνων.

 

Τώρα όμως  χρειάζεται να διαμορφώσουμε νέες ιδέες και προτάσεις και πολύ περισσότερο νέες αντιλήψεις. Η αναγέννηση της χώρας, για να είναι επιτυχής, απαιτείται όλοι μας να θυμηθούμε όλες εκείνες τις ιδιότητες που πάντοτε χαρακτήριζαν τους Έλληνες.  Πιστεύω  ότι με τις λίγες μου δυνάμεις, αν το θελήσουν οι συμπολίτες μου,  θα συμβάλλω σε αυτόν τον Εθνικό σκοπό.

 

Θα ελάμβανα σοβαρά υπόψη μου τις παραινέσεις για την παραίτηση μου από το βουλευτικό αξίωμα και την επιστροφή της έδρας στη Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρέτησα υπεύθυνα, με συνέπεια και ήθος, εφόσον οι βουλευτικές έδρες  ήταν ιδιοκτησία του κάθε κόμματος.

 

Εν προκειμένω όμως αυτό δεν ισχύει, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Τη βουλευτική έδρα την υπηρέτησα και την υπηρετώ βάσει της ετυμηγορίας και βούλησης του Σερραϊκού λαού ο οποίος με τίμησε με την ψήφο του και συνεχίζει να με τιμά για την 12ετή μου ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και τη συνολική πολιτική μου παρουσία.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω,  ότι σε περίπτωση παραίτησής μου 1ος επιλαχών που θα ανελάμβανε  τη έδρα θα ήταν ο π. Υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής τον οποίο σέβομαι και τιμώ».

Write a comment

Comments: 0