Γιάννης πίνει, Γιάννης τρώει, Γιάννης κερνάει...

«Νύχτα» περνούν τις προνομιακές τροπολογίες υπέρ των κομμάτων

Κατά τη συνήθη τακτική τους, που τόσα δεινά μας έφερε, η νύχτα προσφέρεται για την ψήφιση τροπολογιών στη Βουλή. Κάπως έτσι, (αλήθεια πόσοι ήταν παρόντες;)  πέρασε και η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ενόψει εκλογών η οποία μάλιστα περιέχει και πολλά «ΔΕΝ» που δεν ισχύουν για όλους τους άλλους που χρωστούν στις τράπεζες και δεν πληρώνουν όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν έχουν.

Μπορεί κατά το λαϊκό άσμα η «νύχτα να θέλει έρωτα και πράγματα αφανέρωτα» αλλά η Βουλή θέλει να κρατήσει μόνο το δεύτερο στίχο...

 

Έτσι και μέχρι την διάλυση της Βουλής, που αναμένεται την Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται και κατατεθούν πολλές τροπολογίες. Ήδη οι «κακές γλώσσες» λένε ότι υπουργοί, υφυπουργοί και διάφοροι παρατρεχάμενοι ετοίμασαν 80 τροπολογίες, ωστόσο μάλλον δεν θα τα καταφέρουν, όπως τα κατάφεραν προχθές...

 

Κατά τη συνήθη τακτική τους, που τόσα δεινά μας έφερε, η νύχτα προσφέρεται για την ψήφιση τροπολογιών στη Βουλή. Κάπως έτσι, (αλήθεια πόσοι  βουλευτές ήταν παρόντες;)  πέρασε και η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ενόψει εκλογών η οποία μάλιστα περιέχει και πολλά «ΔΕΝ» που δεν ισχύουν για όλους τους άλλους που χρωστούν στις τράπεζες και δεν πληρώνουν όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν έχουν.

 

Όπως διαβάζουμε στο news247.gr τη νύχτα της Δευτέρας κατατέθηκε τροπολογία, που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κομμάτων, ενόψει εκλογών,  προστατεύοντας μάλιστα όσα χρωστάνε στις τράπεζες.

 

Σύμφωνα με την τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση", αποδεσμεύονται τα ποσά της τελευταίας δόσης του 2011, καθώς και της πρώτης και δεύτερης του 2012, της χρηματοδότησης των κομμάτων.

 

Μάλιστα, προβλέπεται τα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης να μην μπορούν να κατασχεθούν από τους πιστωτές, όπως και να μην εκχωρούνται από τα κόμματα, προφανώς προς τις τράπεζες.

 

Σημειώνεται, ότι λόγω των ανεξόφλητων υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες, είχαν "παγώσει" οι κρατικές χρηματοδοτήσεις, οι οποίες τώρα απελευθερώνονται. Υπενθυμίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία χρωστάνε περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ.

 

Όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, τα ποσά αποδεσμεύονται "προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών".

 

Οι τροπολογίες όμως δεν σταματούν εδώ. Με άλλη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται η χορήγηση εκλογικής αποζημίωσης σε υπαλλήλους τεσσάρων επιπλέον φορέων.

 

Έτσι, μετά τους υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου, των Περιφερειών και των Δήμων, αποζημίωση θα λαμβάνουν και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του ΕΤΑΑ.

 

Δημοκρατική συμμαχία «Απαξιώνουν και ευτελίζουν τους θεσμούς»

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης,  αναφερόμενος στο θέμα σε γραπτή δηλωση του αναφέρει:  «Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με τις δεκάδες τροπολογίες που ενσωματώνει στα ούτως ή άλλως πρόχειρα σχέδια νόμου που φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή, απαξιώνει το νομοθετικό έργο και ευτελίζει τους θεσμούς.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας με νέα τροπολογία «ξεκλείδωσαν» και νέες επιχορηγήσεις προς τα πολιτικά κόμματα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

 

Η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης είναι αυτή που έχει καταβαραθρώσει την πολιτική αξιοπιστία της χώρας και κύριοι υπεύθυνοι για αυτό είναι δυστυχώς οι κυβερνώντες της. Υιοθετήστε τώρα την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για μείωση 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων, με παράλληλη κατάργηση όλων των έκτακτων».

Write a comment

Comments: 0