Λαθρομετανάστευση

Όταν η ανικανότητα γίνεται εθνικό πρόβλημα

Τα στρατόπεδα που ρημάζουν, και τα θυμήθηκαν τώρα, ρημάζουν  εδώ και χρόνια, τόσα χρόνια όσα  φουντώνει και  η λαθρομετανάστευση.  Υποδομές δεν έχουν για να φιλοξενήσουν ανθρώπους και μέχρι να δημιουργηθούν αυτές και χρήμα- που δεν έχουμε ως χώρα-  θα ξοδευτεί και χρόνος θα περάσει. Εκτός και αν έχουν σκοπό να τους «μαντρώσουν εκεί» και να μεταφέρουν το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες. 

Και ξαφνικά προέκυψε θέμα λαθρομεταναστών!

 

Ξαφνικά είπαν οι αρμόδιοι να ασχοληθούν με το θέμα, προεκλογική περίοδος γαρ και ξαφνικά τα μεγάλα τηλεοπτικά πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια άρχισαν να δείχνουν –σε καθημερινό επίπεδο- τα μαύρα χάλια στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ένα κέντρο που χρόνια τώρα, ακόμη και οι μη αθηναίοι ξέρουν  ότι και επικίνδυνο είναι και ότι παράνομο ζητά η ψυχούλα σου εκεί θα το βρεις. Αστειευόμενοι, μάλιστα πριν από χρόνια, Αθηναίοι και μη έλεγαν ότι στο «για να κυκλοφορήσεις στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να ξέρεις και άλλη γλώσσα εκτός των Ελληνικών»

 

Το ίδιο ξαφνικά άρχισαν να μας βομβαρδίζουν με  έρευνες για τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία και να μας λένε ότι ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί, επανεμφανίστηκαν.  Ότι επανεμφανίστηκε η φυματίωση, είναι γνωστό εδώ και μια δεκαετία (τουλάχιστον), όπως γνωστό είναι ότι μας ήρθε μαζί με τους λαθρομετανάστες.

 

Ότι υπάρχει έξαρση του έιτζ το μάθαμε τον προηγούμενο χρόνο και μάλιστα οι «φίλοι μας οι Γερμανοί» είχαν κάνει και θέμα σε ορισμένες εφημερίδες τους υπονοώντας ότι οι Έλληνες προτιμούν να κολλήσουν έιτζ για να πάρουν επίδομα!

 

Το ίδιο ξαφνικά ανακάλυψαν το μέγεθος του προβλήματος και οι Ευρωπαίοι οι οποίοι όμως μας άφησαν μόνους τόσο καιρό να τα βγάλουμε πέρα. Ή όχι; Μήπως έχουν δίκαιο αυτοί που λένε ότι χρήματα από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης υπήρχαν και για την Ελλάδα, αλλά εμείς δεν τα καταδεχθήκαμε;

 

Μάλλον η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Και κονδύλια που δεν πήραμε ,υπήρχαν, αλλά και η ΕΕ δεν μας βοήθησε ως όφειλε, δεδομένου ότι μέχρι το 2011 η Ελλάδα ήταν το τελευταίο της σύνορο προς την Ασία, την ήπειρο που μας έρχονται οι περισσότεροι λαθρομετανάστες!

 

Το σίγουρο  είναι ότι οι ντόπιοι πολιτικοί δεν ασχολήθηκαν με το θέμα. Οι αρμόδιες αρχές γνωρίζουν πολύ καλά και τι γίνεται και πως γίνεται. Το γιατί δεν το αντιμετώπισαν είναι το μεγάλο ερώτημα. 

 

Τα στρατόπεδα που ρημάζουν, και τα θυμήθηκαν τώρα, ρημάζουν  εδώ και χρόνια, τόσα χρόνια όσα χρειάστηκαν για να φουντώσει η λαθρομετανάστευση.  Υποδομές δεν έχουν για να φιλοξενήσουν ανθρώπους και μέχρι να δημιουργηθούν αυτές και χρήμα- που δεν έχουμε ως χώρα-  θα ξοδευτεί και χρόνος θα περάσει. Εκτός και αν έχουν σκοπό να τους «μαντρώσουν εκεί» και να μεταφέρουν το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες.

 

Επειδή από λόγια πολλά χορτάσαμε, και σχέδια επι χάρτου  είδαμε,  όπως και μακέτες έργων, αλλά και νόμους στα χαρτιά που ΔΕΝ εφαρμόζουμε είδαμε,  τις πραγματικές τους προθέσεις θα τις δούμε στο κοντινό μέλλον.

 

Μέχρι τότε όμως θα βλέπουμε, θα ακούμε και θα διαβάζουμε υποκριτικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για την «κακιά Ελλάδα» και τους ιθαγενείς πολιτικούς να αλληλοκατηγορούνται για πράγματα που δεν έκαναν θαρρείς και αυτοί δεν άσκησαν ποτές εξουσία.

Write a comment

Comments: 0