Γιατί η Αριστερά δεν μπορεί να συνεννοηθεί;

Στο ‘’κενό’’ η πρόταση του Αλ. Τσίπρα

Όχι ήταν η απάντηση τόσο από το ΚΚΕ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων στις μονοεδρικές περιφέρειες με ένα «σαφές αντιμνημονιακό πρόταγμα». Το μεν ΚΚΕ αμφισβητεί την «γνησιότητα της» η δε ΔΗΜΑΡ  έκανε λόγο για «επικοινωνιακό τέχνασμα».

 

Πρόταση για προεκλογική συνεργασία της Αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες «με ένα σαφές αντιμνημονιακό πρόταγμα», απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

 

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «το Βήμα» «είναι οκτώ έδρες, ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ» και τονίζει ότι «μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του μνημονίου».

 

«Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά» δηλώνει, ενώ εξηγεί ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να γίνει «στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε». «Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

 

Το ΟΧΙ  της ΔΗΜΑΡ

Απαντώντας η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει: «Η  πολιτική δεν μπορεί να εξαντλείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αν η κοινή κάθοδος ήταν δυνατή και σκόπιμη για 8 νόμους γιατί άραγε δεν θα ήταν και για την υπόλοιπη χώρα;

 

Εμείς δεν θέλουμε να δίνουμε θολό και αμφιλεγόμενο πολιτικό μήνυμα στους πολίτες. Κοινή εκλογική κάθοδος των κομμάτων της αριστεράς στην παρούσα φάση, έχουμε και άλλες φορές δηλώσει ότι με πολιτικούς όρους, δεν είναι δυνατή. Τα κόμματα της αριστεράς δεν αθροίζονται με βάση και τις διαφωνίες που έχουν σε ζητήματα στρατηγικών, όπως για παράδειγμα ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας».

 

ΌΧΙ και από το ΚΚΕ

Για ενίσχυση «τρομοκρατικών» διλημμάτων στις επερχόμενες εκλογές , χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, προειδοποίησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ , κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης , αμφισβήτησε τη γνησιότητα της «πρότασης Τσίπρα» για συνεργασία στις μονοεδρικές περιοχές.

 

Η κα Παπαρήγα απέρριψε την πρόταση που απηύθυνε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για συνεργασία στις μονοεδρικές περιφέρειες. Οπως είπε, εμείς δεν θέλουμε να συνδράμουμε στο «φούσκωμα» και στο «ξεφούσκωμα» του κινήματος και στη λογική «ο πνιγμένος να πιάνεται από τα μαλλιά του».

Write a comment

Comments: 0