Υπογράφηκαν οι εγκύκλιοι για τις εκλογές

Από τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση

Ελληνικές εκλογές τελευταία νέα και ειδήσεις σήμερα

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες με εξαίρεση τους ψηφοφόρους που έχουν ξεπεράσει το 70ό έτος της ηλικίας τους και όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν για λόγους υγείας.

Υπογράφηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση οι εγκύκλιοι για τις εκλογές, με τις οποίες καθορίζονται οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, οι εκλογικές εγκύκλιοι καθορίζουν το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν τα κόμματα και οι κρατικές υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

 

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες με εξαίρεση τους ψηφοφόρους που έχουν ξεπεράσει το 70ό έτος της ηλικίας τους και όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν για λόγους υγείας. Οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εάν έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση στους δήμους που διαμένουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφασιστεί η λειτουργία εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών είναι να εγγραφούν τουλάχιστον 40 ετεροδημότες στον ειδικό εκλογικό κατάλογο.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το δημόσιο, ανακαλούνται όλες οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων από την 11η Απριλίου μέχρι και την 6η Μαΐου και δίνεται η εντολή να διευκολυνθούν όσοι εργαζόμενοι ζητήσουν εκλογική άδεια, για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

 

Οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίοι υπηρετούν σε περιοχή η οποία δεν είναι η εκλογική περιφέρεια που είναι εγγεγραμμένοι, θα ψηφίσουν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

 

Επίσης, καθορίζεται ότι τα εκλογικά τμήματα που θα συγκροτηθούν σε όλη την επικράτεια δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 600 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους το καθένα.

 

Πηγη ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Write a comment

Comments: 0