Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής

Ενημέρωση της πρωτοβουλίας Δημοτών διευρυμένου Δήμου Ηράκλειας

Στο Νομό Σερρών, έχουν υποβάλει αίτηση ενδιαφέροντος  για την υλοποίηση  του  προγράμματος  τα τοπικά   ΚΕΚ και τα οποία εδρεύουν επί το πλείστον στην πόλη των Σερρών,  Στα Κέντρα αυτά  μπορούν, επίσης, να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησής τους , ή για πληροφορίες όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής του προγράμματος, τα γνωστικά αντικείμενα που θα διδαχτούν  κ.α.

Η  Σ.Ε. της  Πρωτοβουλίας Δημοτών του διευρυμένου Δήμου Ηράκλειας με ανακοίνωση της ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι  θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα (πιθανότατα εντός του Ιουνίου ) επιδοτούμενο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που αφορά κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Πληροφορικής και Επικοινωνιών ) .

 

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 100 ωρών και η επιδότηση ανέρχεται στα 500 ευρώ.  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων άρχισε στις 5 Απριλίου και λήγει στις 25 Μαϊου 2012. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης http://www.voucher.gov.gr/.( σχετική ανακοίνωση, καθώς και όλη η πρόσκληση του προγράμματος είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.dimosiraklias.gr/).

 

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας που μπορούν  να βρουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι  στην ειδική ιστοσελίδα που προαναφέραμε. Οι συνδημότες μας που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να απευθύνονται και σε εμάς για  την υποβολή της αίτησής τους . Τα στοιχεία που χρειάζονται είναι ο  ΑΦΜ του ανέργου, ο αριθμός κάρτας της ανεργίας, ο αριθμός ταυτότητας ή  διαβατηρίου, ο ΑΜΚΑ,  καθώς και αριθμός  IBAN τραπεζικού λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας.

 

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι τα πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ( ΚΕΚ ) σε όλη την Ελλάδα.

 

Στο Νομό Σερρών, έχουν υποβάλει αίτηση ενδιαφέροντος  για την υλοποίηση  του  προγράμματος  τα τοπικά   ΚΕΚ και τα οποία εδρεύουν επί το πλείστον στην πόλη των Σερρών,  Στα Κέντρα αυτά  μπορούν, επίσης, να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησής τους , ή για πληροφορίες όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής του προγράμματος, τα γνωστικά αντικείμενα που θα διδαχτούν  κ.α.

 

Τα ΚΕΚ, τα οποία μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής ,  είναι τα παρακάτω:

 -«Γη», Σέρρες Θ. Καντά 9  , τηλ. 2321036081 )

-«Εύβουλος» , Σέρρες Βιζυηνού 17, ή Υψηλάντου 1 τηλ. 23210 23235

-«ΙΝV»  Σέρρες, Βιζυηνού 17 2 ή Υψηλάντου 1τηλ.  2321056568

 -«Μεσογειακό Συμβουλευτικό Σύστημα»,  Λευκώνας τηλ. 2321-50588

 -«Στάθης Πανταζής- ΕΠΕ» Σέρρες, Ευζώνων και Κασομούλη,  τηλ. 23210 36081.

-«Φίλιππος»,  Δράμα ( με παράρτημα στον  Λευκώνα ) τηλ. 2521037071

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Δημοτών «Σε  επικοινωνία που είχαμε με υπεύθυνους των  Κέντρων ζητήσαμε να πληροφορηθούμε   αν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος στην Ηράκλεια ή σε κάποιο από τα χωριά του Δήμου μας, εφ΄ όσον υποβληθεί αριθμός αιτήσεων ικανός για να σχηματιστεί  τμήμα.

 

Η απάντηση που πήραμε είναι ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει, γιατί τα πιστοποιημένα Κέντρα διαθέτουν κάποιες προβλεπόμενες υποδομές-προδιαγραφές,  που συνήθως δεν υπάρχουν σε άλλους χώρους με εγκαταστάσεις Η/Υ. Μας ενημέρωσαν, όμως, ότι σε  πολλά ανάλογα  προγράμματα που μέχρι τώρα υλοποιήθηκαν,  τα έξοδα μετακίνησης για τους συμμετέχοντες καλύφθηκαν , με αποζημίωση που έλαβαν οι δικαιούχοι, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση του τόπου κατοικίας τους.

 

Εμείς τους ζητήσαμε παρ όλα ταύτα να δημιουργήσουν ανάλογους χώρους και στο  δήμο μας,   για να υλοποιούνται προγράμματα κατάρτισης και περιφερειακά και όχι όλα στην πόλη-ή πλησίον- των Σερρών.

 

Δικαίωμα, τέλος ,  συμμετοχής στη δράση και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι».

Write a comment

Comments: 0