«θέλω να κοιτώ τους συμπατριώτες μου στα μάτια»

Επαφές και ομιλίες του Υπ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Τζελέπη

«Δεν μπήκα στη πολιτική για να πλουτίσω, αλλά για να προσφέρω. Άλλωστε δεν είμαι ανεπάγγελτος.  Μπήκα στην πολιτική με διάθεση προσφοράς για τους συμπατριώτες μου. Θέλω να τους κοιτώ στα μάτια και να ξέρουν ότι έχουν απέναντι τους τον δικό τους άνθρωπο»  δηλώνει ο υπ. Βουλευτής  ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών ο κ. Μ. Τζελέπης.

Ο κ Τζελέπης στα πλαίσια των προεκλογικών επαφών του, επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Σερρών όπου είχε συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης με την Διοίκηση του και συγκεκριμένα με τους κκ Άλκη Απιδόπουλο, Θόδωρο Σεβασλίδη, Νίκο Στεργίου και Παύλο Δεμερτζή. Σε οικείο κλίμα αναπτύχθηκαν από την Διοίκηση, πολλά θέματα προτεραιοτήτων για το Εργατικό Κέντρο, που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης από την πολιτεία.

 

Επ’ αυτών ο βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης ανέπτυξε τις θέσεις του για τα εργασιακά, στα πλαίσια του μνημονίου, και την στάση που κράτησε στο θέμα του άρθρου 1 παρ 6 της δανειακής σύμβασης, αναλύοντας παράλληλα τις άμεσα εφαρμόσιμες προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, την επιτάχυνση υλοποίησης των προγραμμάτων απασχόλησης για την ανεργία των νέων, την καθολική υγειονομική προστασία που πρέπει να έχει το σύνολο των Ελλήνων και δη οι άνεργοι και φτωχοί, την επέκταση των ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά  και στις ατομικές επιχειρήσεις καθώς και την κατάστρωση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης.

 

Η συνέντευξη στο Τηλέ Επιλογές

«Δεν μπήκα στη πολιτική για να πλουτίσω, αλλά για να προσφέρω. Άλλωστε δεν είμαι ανεπάγγελτος.  Μπήκα στην πολιτική με διάθεση προσφοράς για τους συμπατριώτες μου. Θέλω να τους κοιτώ στα μάτια και να ξέρουν ότι έχουν απέναντι τους τον δικό τους άνθρωπο»  είπε, μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΤΗΛΕ – ΕΠΙΛΟΓΕΣ και την δημοσιογράφο Λία Μαυρίδου ο υπ.  Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης.

 

Ο βουλευτής απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος ενώ  επανέλαβε την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαϊου και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτές, επιλέγοντας το ΠΑΣΟΚ με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, καθώς με την ψήφο τους θα καθορίσουν όχι μόνο την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, αλλά θα επιλέξουν και τους υποψήφιους βουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν την επομένη των εκλογών στη Βουλή.

 

Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την δυσπιστία και την οργή των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» υπενθυμίζοντας την προσωπική του στάση σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούσαν παρεμβάσεις και προτάσεις σε νομοσχέδια και  καταθέσεις τροπολογιών, σε συνάρτηση με άλλους  υποψηφίους που εμφανίζουν ως έργα ή ως δράσεις τους, θέματα που δεν υλοποιήθηκαν ή έγιναν από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος

 

«Στα 2,5 χρόνια που υπηρέτησα στο Κοινοβούλιο οι παρεμβάσεις μου ήταν στοχευμένες και συγκεκριμένες με μόνο γνώμονα το συμφέρον αυτών που με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπώ στη Βουλή. Η κρισιμότητα των εκλογών τις έκτης Μαΐου δεν αφήνει σε κανέναν περιθώρια για λαϊκισμούς και κούφια λόγια. Άλλωστε δεν μπορώ να πω ψέματα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου» τόνισε.

 

Συγκέντρωση Ετεροδημοτών στη Θεσσαλονίκη

Το βράδυ της Τετάρτης ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης μίλησε σε συγκέντρωση ετεροδημοτών της Θεσσαλονίκης

 

Απευθυνόμενος στους Σερραίους της συμπρωτεύουσας ο κ. Τζελέπης αφού αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση του Παπανδρέου οδηγήθηκε στην επιλογή του μηχανισμού στήριξης, αναφέρθηκε στην αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ και άσκησε κριτική στη ΝΔ για την κατάσταση που παρέδωσε τη χώρα, επισημαίνοντας ότι λιποτάκτησε πολιτικά το 2009 και μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τη δική της αυτοκριτική αλλά εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ.  «Είμαι αγανακτισμένος, είμαι πολύ θυμωμένος.  Θυμωμένος γιατί αναγκάστηκα από τα δικά τους λάθη και με την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας να παραβώ τις ιδεολογικές μου αρχές, να παρακάμψω όλα εκείνα για τα οποία αγωνίστηκα τριάντα χρόνια, και τελικά να βρεθώ μαζί με όλους τους βουλευτές του Κινήματος, απολογούμενος, για παραλείψεις και πολιτικές αστοχίες αυτών που σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από το «Ζάππειο ΙΙΙ» και τα κοινωνικά ισοδύναμα ο κ. Τζελέπης παρέπεμψε σε δήλωση του κ Βενιζέλου ότι: « …με Κυβέρνηση Παπαδήμου και μιας πλειοψηφίας 240 Βουλευτών και δεν κατάφερε να βρει σοβαρές προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα τριακόσιων είκοσι πέντε εκατομμύριων και ζητά αυτοδυναμία γιατί θα βρει δήθεν δεκαεννέα δισεκατομμύρια !! ποιους νομίζει πως μπορεί να κοροϊδέψει;»

 

«Τα ψέματα τελείωσαν , οι προχειρότητες, οι ασάφειες και οι αερολογίες δεν θα βγάλουν την χώρα μας από το οικονομικό τέλμα που βρίσκεται, οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα  - σύνεση και πάνω απ’ όλα στοχευόμενες πολιτικές, με πολιτικό ηγέτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που δοκιμάστηκε στην πράξη και όχι κριμένο σαν τον κ Σαμαρά  στα παρασκήνια.

 

Ο κ Τζελέπης έκλεισε την ομιλία του καλώντας τους Σερραίους της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν τη νέα αρχή του ΠΑΣΟΚ και να ανανεώσουν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, έχοντας την ρητή δική του δέσμευση, πως θα είναι πάντα στο πλευρό τους, θα τους μιλά με την γλώσσα της αλήθειας και θα τους κοιτά στα μάτια.

Write a comment

Comments: 0