Μεταφορά μαθητών

Για ανισότητες κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: ‘’ Οι όποιες δεσμεύσεις Δήμων και Περιφέρειας δεν απαντούν στην πραγματικότητα, καθώς η μόνη λύση είναι η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, η έγκαιρη διασφάλιση κονδυλίου για την συνέχιση της μεταφοράς και η μη κατάργηση ή συγχώνευση άλλων σχολείων. Λύση που πρέπει να δοθεί άμεσα, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων’’.

‘’Την εγκληματική πρακτική των καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολείων, που πλήττει σημαντικά το δημόσιο αγαθό της παιδείας, θίγοντας ιδιαίτερα το δικαίωμα ίσης πρόσβασης σε αυτό των μαθητών απομακρυσμένων χωριών, έρχεται να συμπληρώσει η ασυνέπεια του κράτους ως προς την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της μεταφοράς των μαθητών αυτών. Το ποσό που οφείλει το Δημόσιο μόνο στο ΚΤΕΛ Σερρών για την μεταφορά των μαθητών φαίνεται να αγγίζει τα 4 εκατ. Ευρώ, καθιστώντας αβέβαιη τη συνέχισή της  στο άμεσο μέλλον’’ τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

 

Όπως τονίζει ‘’Πρόκειται ξεκάθαρα για άλλη μία έκφραση της μνημονιακής πολιτικής, που δίνει προτεραιότητα στην αποπληρωμή τοκογλυφικών δανείων και τραπεζικών απαιτήσεων, προβάλλοντάς την ως εθνικό συμφέρον, ενώ αφήνει σε τελευταία μοίρα την κάλυψη κοινωνικών αγαθών, όπως η παιδεία. Σο στόχαστρο τίθενται τα παιδιά των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, οι οικογένειες των οποίων θα αναγκαστούν να επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετακίνησής τους. Η πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία επαφίεται πλέον αποκλειστικά στην ανοχή των ΚΤΕΛ για πιθανή παράταση της υπέρογκης πίστωσης, όπως αντίστοιχα συνέβη και με τα Ραδιοταξί που εκτελούν σχετικά δρομολόγια.

 

Οι όποιες δεσμεύσεις Δήμων και Περιφέρειας δεν απαντούν στην πραγματικότητα, καθώς η μόνη λύση είναι η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, η έγκαιρη διασφάλιση κονδυλίου για την συνέχιση της μεταφοράς και η μη κατάργηση ή συγχώνευση άλλων σχολείων. Λύση που πρέπει να δοθεί άμεσα, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έγινε φανερή η προσπάθεια επιστροφής του σχολείου δεκαετίες πίσω, χωρίς δασκάλους, βιβλία, υποδομές.  Αυτό δεν είναι το σχολείο του μέλλοντος, αλλά το σχολείο του μνημονίου. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ που οφείλουμε στα παιδιά και το μέλλον μας, στην κάλπη αλλά και με μαζικούς, ενωτικούς, πανεκπαιδευτικούς αγώνες.

 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ, ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ’’.

Write a comment

Comments: 0