Αξιοζήλευτος αθλητικός και πολιτισμικός θεσμό

Η ΕΛΜΕ Σερρών για την Ι΄ Μαθητιάδα

Μαθητιάδα προβάλλει το ιδεώδες του Ολυμπιακού Πνεύματος και ενθαρρύνει τις μαθήτριες και τους μαθητές να συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα με ευγενή άμιλλα, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Παράλληλα προωθεί τη διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος και το σεβασμό της διαφορετικότητας με τη λειτουργία του «Παραολυμπιακού Πάρκου» και τις δράσεις των Παραολυμπιακών Αθλημάτων’’.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών στηρίζει τη δημιουργική προσπάθεια και τη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας για την πραγματοποίηση της Ι΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ το Μάιο του 2012 στην Πρώτη Σερρών.

 

Θεωρεί ότι η Μαθητιάδα, εμπνευστές της οποίας υπήρξαν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, αποτελεί αξιοζήλευτο αθλητικό και πολιτισμικό θεσμό.

 

Η Μαθητιώσα νεολαία από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα και να πάρει μέρος σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

 

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σερρών ‘’η Μαθητιάδα προβάλλει το ιδεώδες του Ολυμπιακού Πνεύματος και ενθαρρύνει τις μαθήτριες και τους μαθητές να συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα με ευγενή άμιλλα, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Παράλληλα προωθεί τη διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος και το σεβασμό της διαφορετικότητας με τη λειτουργία του «Παραολυμπιακού Πάρκου» και τις δράσεις των Παραολυμπιακών Αθλημάτων’’.

 

Σημαντική στο θεσμό αυτό η εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών στην προετοιμασία και στην πραγματοποίηση των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 

Στην ίδια ανακοίνωση το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών συγχαίρει όλους τους διοργανωτές  και φυσικά τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην Ι΄ Μαθητιάδα και εύχεται καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις.

Write a comment

Comments: 0