Μιχάλης Τζελέπης: «Η αγροτιά θα δώσει τη λύση»

Επαφές και συναντήσεις του υπ. βουλευτή στην περιοχή Σιντικής

Ο κ Τζελέπης έκανε ειδική αναφορά  για το αγροτικό πετρέλαιο, θέμα για το οποίο ασχολήθηκε ιδιαίτερα κατά την βουλευτική του θητεία, επισημαίνοντας πως  στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης για τη φορολογία των υγρών καυσίμων, μέσω της κάρτας του αγρότη-καταναλωτή καυσίμων, διασφαλίζει πως μπορούμε να προστατεύσουμε τον αγρότη, καταπολεμώντας κάθε κύκλωμα λαθρεμπορίας.   

«Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα μετά τις εκλογές σ’ ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο ώστε η ανάπτυξη να έρθει γρήγορα. Η δημιουργία αυτού του μοντέλου ξεκινά από την άμεση και έμμεση επιστροφή στον πρωτογενή τομέα παραγωγής  που μπορεί να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τις διατροφικές της χώρας, να δώσει δουλειά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κυρίως να συμβάλει στην οικονομία της χώρας με πολύτιμα χρήματα από την μείωση των εισαγωγών, ενώ παράλληλα ενισχύει το εισόδημα των παραγωγών και κτηνοτρόφων» είπε ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης κατά τις επαφές που είχε με κατοίκους των ακριτικών περιοχών του διευρυμένου Δήμου Σιντικής που επισκέφθηκε χθες.

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημιουργία του αγροτικού ΕΤΕΑΝ, δηλαδή του  Αγροτικού Ταμείου Ενίσχυσης, το οποίο μπορεί να προικοδοτηθεί αμέσως από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ενώ κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, από το ίδιο πρόγραμμα, θα δοθούν ως δέσμη κινήτρων πρώτης εγκατάστασης για τους νέους αγρότες, καθώς και ότι στο πλαίσιο του εθνικού φορολογικού συστήματος οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα αγροτικά μηχανήματα, τα εφόδια γενικά της πρωτογενούς παραγωγής, εντάσσονται στον χαμηλότερο δυνατό συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας.

 

Ο κ Τζελέπης κλείνοντας έκανε ειδική αναφορά  για το αγροτικό πετρέλαιο, θέμα για το οποίο ασχολήθηκε ιδιαίτερα κατά την βουλευτική του θητεία, επισημαίνοντας πως το αγροτικό πετρέλαιο στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης για τη φορολογία των υγρών καυσίμων, μέσω της κάρτας του αγρότη-καταναλωτή καυσίμων, διασφαλίζει πως μπορούμε να προστατεύσουμε τον αγρότη, καταπολεμώντας κάθε κύκλωμα λαθρεμπορίας.   

Write a comment

Comments: 0