Μ. Μπόλαρης: ‘’Στροφή στο ποιοτικό, ανταγωνιστικό, εξαγώγιμο προϊόν’’

Για ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος

Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε πως ο κάμπος των Σερρών είναι από τους πλουσιότερους της χώρας με τρία ποτάμια, εύφορη γη όπου καλλιεργούνται τα πάντα εκτός των εσπεριδοειδών και έχει τις προϋποθέσεις για μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού τομέα.

Ο προβληματισμός για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, της αγροτικής παραγωγής, επικαθορίζεται από τη λογική, κυρίαρχη για χρόνια, της αναζήτησης επιδοτήσεων δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ με τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Ρίτσα Μπιζόγλη. Π

 

ροκρίθηκε δυστυχώς, είπε ο Σερραίος Υφυπουργός, αντί της ποιότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας η μαζική παραγωγή που συναρτάται από την επιδοτούμενη καλλιέργεια. Όπου επικράτησε η αντίθετη λογική, με προτίμηση στην ποιότητα του επώνυμου αγροτικού προϊόντος που μπορεί να προωθηθεί σε ακριβές αγορές τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, σημείωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

 

Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε πως ο κάμπος των Σερρών είναι από τους πλουσιότερους της χώρας με τρία ποτάμια, εύφορη γη όπου καλλιεργούνται τα πάντα εκτός των εσπεριδοειδών και έχει τις προϋποθέσεις για μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού τομέα.

 

Μετανάστες

 Κληθείς να σχολιάσει για το ζήτημα που προέκυψε με τη διαχείριση των χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας ο κ. Μπόλαρης είπε πως ακόμη και στην Ευρώπη δεν υπάρχει συγκροτημένη πολιτική για να υπενθυμίσει τις ψευδείς αναφορές του Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί για την αδυναμία της χώρα μας να διαφυλάξει τα ηπειρωτικά σύνορά της με την Τουρκία, παραγνωρίζοντας σκόπιμα πως οι μετανάστες περνάνε και από τη θαλάσσια σύνορα.

 

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, συνέχισε ο κ. Μπόλαρης, απαιτεί αναδιοργάνωση της πολιτικής τόσο από την Ε.Ε όσο και από τη χώρα μας. Χρειάζεται μια οργανωμένη διοίκηση που θα μπορεί να διεκπεραιώνει αποτελεσματικά τη διαχείριση των ατόμων που έρχονται στη χώρα μας ελέγχοντας κάθε περίπτωση.

 

Σε έξαρση τα ψυχικά νοσήματα

Αναφερόμενος στην έξαρση των ψυχικών νοσημάτων ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπογράμμισε πως οι εντάξεις των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την ψυχική υγεία σημείωσαν σημαντική πρόοδο το τελευταίο διάστημα με τις απορροφήσεις να φθάνουν 11% σε 80%.

 

Πληροφόρησε ακόμη πως το Υπουργείο ετοίμασε δράσεις μεγάλης έκτασης σε συνεργασία με ΓΣΕΕ ΚΑΙ οργανώσεις που θα συνδράμουν τους ανέργους ενώ έχει σχεδιασθεί και σύστημα συναγερμού με δίκτυο κοινωνικών αντένων για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

 

Ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ακόμη πως έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα Κέντρο Φροντίδας για τα άτομα που εμπλέκονται στο χώρο της παράνομης πορνείας και είναι εξαρτημένοι χρήστες και έχει σκοπό να τα βοηθήσει να απεξαρτηθούν.

Write a comment

Comments: 0