Γερμανικές πιέσεις

Φοβούνται μη χάσουν τα έσοδα από την κερδοφόρα διαχείριση του Ελληνικού χρέους!

Βροχή πέφτουν τα τελεσίγραφα από το Βερολίνο, που φοβάται μη χάσει τα έσοδα από την κερδοφόρα διαχείρηση του Ελληνικού χρέους. Κερδοφόρα για την οικονομία της Γερμανίας εννοείται! Ετσι μετά την Μέρκελ, ακολούθησε ο "περίεργος" κ.Σόιμπλε και κατόπιν την σκυτάλη έλαβε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Βροχή πέφτουν τα τελεσίγραφα από το Βερολίνο, που φοβάται μη χάσει τα έσοδα από την κερδοφόρα διαχείρηση του Ελληνικού χρέους. Κερδοφόρα για την οικονομία της Γερμανίας εννοείται!

 

Ετσι μετά την Μέρκελ, ακολούθησε ο "περίεργος" κ.Σόιμπλε και κατόπιν την σκυτάλη έλαβε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

 

Δηλαδή, ιεραρχικά και με τη σειρά: Καγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και υπουργός Εξωτερικών! Σειρα τώρα θα έχουν οι Γερμανοί βιομήχανοι καθώς και οι τραπεζίτες, για να συμπληρωθεί το ... καρέ!

 

Όπως διαβάζουμε στο aegeantimes.gr ο γερμανός ΥΠΕΞ μιλώντας ενώπιον της γερμανικής κάτω Βουλής είπε: «Έχουμε την πρόθεση να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για την καταβολή της βοήθειας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει».

 

Σημείωσε επίσης, ότι η Γερμανία επιθυμεί τη διατήρηση ακέραιης της ευρωζώνης, αλλά τόνισε πως εξαρτάται από την Ελλάδα να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

 

«Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας. Θέλουμε να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί βοήθεια. Εάν η Ελλάδα απομακρυνθεί από τον συμπεφωνημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τότε η καταβολή των επόμενων δόσεων της βοήθειας δεν θα είναι δυνατή. Η αλληλεγγύη δεν είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο Γκίντο Βέστερβέλε τάχθηκε, παράλληλα, κατά της επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας. «Αποφασίσαμε το τέλος της πολιτικής της δημιουργίας χρέους... Οι συμφωνίες ανάμεσα στα κράτη δεν ακυρώνονται από τις νέες εκλογές».

 

Υπερβολική αλλά απαραίτητη η λιτότητα για τους Έλληνες, λέει η πλειοψηφία των Γερμανών

Στο μεταξύ οι Γερμανοί δείχνουν να κατανοούν ότι η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα είναι υπερβολική, ωστόσο εκτιμούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί, αλλιώς η χώρα θα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στη Γερμανία. Οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό για το μέλλον του ευρώ, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα,  όπως διαβάζουμε στο in.gr «συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» είναι η άποψη του 73% των Γερμανών, οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά από την εταιρεία ερευνών Toluna und Thoering Heer & Partner.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, το 60% των Γερμανών αντιμετωπίζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τη Γαλλία ως σοβαρή απειλή για το ευρώ, ωστόσο το 50% θεωρεί ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν επαρκούν, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθούν με στρατηγική ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

 

Μόνο το 25% πιστεύει ότι εφαρμόζεται η σωστή πολιτική, αλλά εκείνοι που συμφωνούν τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης να αναλαμβάνουν τα βάρη των χρεωμένων εταίρων τους φθάνουν το 30%.

 

Περισσότεροι, ωστόσο, από τους μισούς ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τους Έλληνες και δείχνουν κατανόηση για την οργή τους.

Write a comment

Comments: 0