Το 3ο Δημ. Σχ. Σερρών πρεσβευτής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Συμμετοχή στη κατάρριψη Ρεκόρ Guinness

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών είναι ένα από τα Έξι Σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με τη συνεργασία τού Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Βρετανικού Συμβουλίου και της Unesco, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο και το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τις Σέρρες την Τρίτη 15 Μαΐου.

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, από τις  10.45-14.00, θα γίνουν εκδηλώσεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στήριξης τής Ολυμπιακής Εκεχειρίας «Imagine Peace».

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών είναι ένα από τα Έξι Σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με τη συνεργασία τού Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Βρετανικού Συμβουλίου και της Unesco, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο και το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τις Σέρρες την Τρίτη 15 Μαΐου. Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με τις έννοιες της εκεχειρίας, της φιλίας, του ‘ευ αγωνίζεσθε’ και της συνεργασίας.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια και δράσεις στα Αγγλικά με εξειδικευμένους καθηγητές τού Βρετανικού Συμβουλίου και Έλληνες Ολυμπιονίκες.

 

 Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, ώρα 15.00 ακριβώς, όταν η Φλόγα θα παραδίδεται στο Δήμαρχο τού Λονδίνου, θα οργανωθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικού χορού στον Κόσμο «Big Dance Schools Pledge», την ίδια ώρα σε Σχολεία απ’ όλο τον Κόσμο, για να καταρριφθεί το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness.

 

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών θα συμμετάσχουν στην κατάρριψη του Ρεκόρ Guinness στην αυλή του Σχολείου.

Write a comment

Comments: 0