Ασθενείς στην Ελλάδα του 2012

Μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία λόγω έλλειψης Ιατρών

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας απέστειλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή περιγράφοντας τις άσχημες συνθήκες που υπάρχουν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο η παθολογική κλινική του οποίου υπολειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται σε γειτονικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας απέστειλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή περιγράφοντας τις άσχημες συνθήκες που υπάρχουν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο η παθολογική κλινική του οποίου υπολειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται σε γειτονικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

Η επιστολή

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η κα Μακρή; «"Από το βράδυ 18 Μαίου 2012, έντρομοι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην οποία έχω εκλεγεί Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες,  με ενημερώνουν ότι ασθενείς της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Κοζάνης και των Γρεβενών.

 

Έχω επικοινωνήσει με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, η οποία με ενημέρωσε σχετικά και με διαβεβαίωσε ότι από πλευράς διοικήσεως του νοσοκομείου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί το τραγικό αυτό γεγονός, όμως δεν κατέστη  δυνατή η επίλυσή του.

 

Όπως με ενημέρωσε, η παθολογική κλινική λειτουργεί εδώ και μήνες με δύο μόνο  γιατρούς, οι οποίοι αδυνατούν  να καλύψουν την κλινική καθώς έχουν υπερβεί τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης,  σωματική εξουθένωση η οποία, σύμφωνα και  με συνεχείς επιστολές διαμαρτυρίας προς την  διοίκηση του νοσοκομείου,  μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την ζωή των ασθενών. 

 

Ο δανεικός γιατρός από το νοσοκομείο Γρεβενών που αποδέχτηκε φιλότιμα  το κάλεσμα της κάλυψης  εφημεριών της κλινικής , βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό  πρόβλημα υγείας με την καρδιά του.

 

Οι προσλήψεις των  δύο επικουρικών γιατρών, που απεγνωσμένα το νοσοκομείο ζητούσε επί μήνες από το Υπουργείο Υγείας  πάγωσαν λόγω εκλογών, αφού η προκήρυξη των θέσεων έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών.

 

 Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, είχε προειδοποιήσει για την κίνδυνο που εγκυμονούσε η κατάσταση και με  ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει  ότι : "Η Διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας αντιμετώπισαν με τη γνωστή απάθεια το ζήτημα".

 

Σε μια περιοχή με αυξημένα εργατικά ατυχήματα, με καρκινοπάθειες λόγω της σφοδρής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος,  σε μια περιοχή που έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές στο δρόμο αναζήτησης ενός νοσοκομείου, σας υπενθυμίζω το περιστατικό απώλειας της ζωής ενός παδιού κατά την αναζήτηση παιδιατρικής κλινικής, η  απάθεια και  η καταστροφική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση  στην υγεία κατ’ εντολή της τρόικας, με τον τ. Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να επιχαίρει κάθε φορά που κλείνει μια Κλινική ή ένα Νοσοκομείο, οδήγησε ένα ακόμη νοσοκομείο της χώρας στο να βάλει λουκέτο.

 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά , καταγγέλουμε την προηγούμενη κυβέρνηση και καθιστούμε υπεύθυνους για το «λουκέτο»  του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου τον κύριο Λοβέρδο και την κυβέρνηση που υπηρέτησε.

 

Κύριε Υπουργέ ως βουλευτής του πολύπαθου Νομού Κοζάνης, σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του σοβαρού αυτού θέματος  και προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής  και γενικότερα στην επίλυση των θεμάτων  του νοσοκομείου καθώς  ελοχέυει ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας και άλλων κλινικών του νοσοκομείου όπως της μαιευτικής και παιδιατρικής». 

Write a comment

Comments: 0