Εφαρμογή του νόμου για τα ταξί

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ρόλο συντονιστή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις  που προβλέπονται από το νόμο 4070/2012 σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των ταξί ανά έδρα περιφερειακής ενότητας.

Η εφαρμογή του Νόμου 4070/2012 για τον καθορισμό των εδρών των αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης- ταξί ανά Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα Δ. Λευκόπουλου και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σήμερα Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, και ώρα 9:30 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198).

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθ. Φωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ. Τζόλλας, ο Γεν. Διευθυντής Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΠΚΜ Ν. Τσοτσόλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδης, εκπρόσωποι Δημάρχων των Δήμων εντός των ορίων της ΠΚΜ, οι πρόεδροι των σωματείων ταξί, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ρόλο συντονιστή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις  που προβλέπονται από το νόμο 4070/2012 σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των ταξί ανά έδρα περιφερειακής ενότητας. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ. παρουσίασαν τις θέσεις τους αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου, ενώ παράλληλα εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και στα οποία χρειάζεται να δοθεί άμεση λύση.

 

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τους επαγγελματίες των ταξί να καταθέσουν υπομνήματα με τις τελικές προτάσεις  τους μέχρι την Παρασκευή 1/6/2012,  οι οποίες και θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. την προσεχή Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012. Στη συνέχεια, το κείμενο των προτάσεων θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, προκειμένου να εκδοθεί   η σχετική απόφαση για τον καθορισμό των εδρών των ΕΔΧ αυτοκινήτων  εντός των ορίων αρμοδιότητας κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων.

Write a comment

Comments: 0