Ευρωδραχμή: Η μόνη λύση για την Ελλάδα;

Με τη θέση του ΛΑΟΣ συμφωνούν όλο και περισσότεροι οικονομικοί παράγοντες

Α. Πέτιφορ: «Πιστεύω ότι η βασική προτεραιότητα για τον ελληνικό λαό αυτήν την στιγμή είναι να αναβιώσει την οικονομία του.  Να αναβιώσει τη ζήτηση μέσα στην Ελλάδα και να δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να βρει δουλειά. Ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων δεν έχουν εργασία».

Μετά τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας κ. Μάρεκ Μπέλκα ο οποίος είχε δηλώσει στα μέσα Μαρτίου ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα, είναι η καθιέρωση ενός διπλού νομισματικού συστήματος, υψηλόβαθμο στέλεχος του “New Economics Foundation”, η Κα. Άννα Πέτιφορ, σε συνέντευξή της συμφωνεί με τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ, πως η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, είναι η κυκλοφορία διπλού νομίσματος.     

 

«Αν έχετε ένα νόμισμα που θα λέγεται «το ελληνικό ευρώ», και θα δίνει τη δυνατότητα σε έναν Έλληνα αγρότη να πουλά λεμόνια σε ένα ελληνικό εστιατόριο, έτσι ώστε να κερδίζει κάποια χρήματα, και το εστιατόριο με τη σειρά του, να προσελκύει πελάτες που να τρώνε και να πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα, τότε η κίνηση αυτή του χρήματος θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβίωση της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Πιστεύω ότι η βασική προτεραιότητα για τον ελληνικό λαό αυτήν την στιγμή είναι να αναβιώσει την οικονομία του.  Να αναβιώσει τη ζήτηση μέσα στην Ελλάδα και να δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να βρει δουλειά. Ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων δεν έχουν εργασία. Το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό κόστος αυτής της κατάστασης είναι τεράστιο» καταλήγει στη συνέντευξή της η Κα Πέτιφορ.

 

Η Κα Πέτιφορ είναι διευθύντρια του “Policy Research in Macroeconomics” (Prime Institute) και υψηλόβαθμο μέλος στο “New Economics Foundation”

 

Είναι επίσης εκτελεστική διευθύντρια στην “Advocacy International”, που αναλαμβάνει έρευνες και παρέχει συμβουλές σε κυβερνήσεις και οργανισμούς σε θέματα χρηματοδοτήσεων και βιώσιμης ανάπτυξης.   

 

Έγινε ευρύτατα γνωστή γιατί ηγήθηκε της παγκόσμιας εκστρατείας Jubilee 2000 που απέβλεπε στην ακύρωση του χρέους, ύψους περίπου 100 δισ. δολαρίων, σε 42 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. 

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Louis Vuitton Belt (Wednesday, 06 June 2012 11:24)

  77qijing
  you find yourself wondering the reason why you in no way seem to slim down yet others are dropping excess weight therefore easily? It just will not seem reasonable, since you know that you are functioning just as difficult as they are, and sometimes even harder to achieve your goals.However those pounds seem to be sticking with you like adhesive. Follow this advice to help you level the actual playing field and obtain eliminate those pounds for good.? Cut down your stress: stress is one of the biggest issues when you want to lose weight. This is because if you are tensed the body may automatically produce tension hormones which will stop you from losing those undesirable pounds.
  http://www.coachpursesoutlet-cheaps.org: Coach Purses
  http://www.louisvuittonpurses-usa.com: Louis Vuitton Purses
  http://www.louisvuittonwalletbelt-us.org: Louis Vuitton Belt
  http://www.oakleygascan-sunglasses.com: Oakley Gascan Sunglasses