ΟΡΕΙΝΗ : Συνέλευση με τους κατοίκους θεατές

«Ο κ.Αγγελίδης δεν έχει αντιληφθεί ότι οι εκλογές τελείωσαν και οφείλει κάπου – κάπου να ακούει και τους «υπη

Ο κ.Δήμαρχος και η δημοτική αρχή απέδειξαν για μια ακόμα φορά, ότι φοβούνται τους πολίτες. Δεν τους θέλουν συμμέτοχους και ενεργούς, αλλά παθητικούς θεατές, οι οποίοι ως μοναδικό «καθήκον» έχουν να ακούν την εξουσία, ωσάν να πρόκειται για μία διαρκή προεκλογική περίοδο. Ο κ.Αγγελίδης δεν έχει αντιληφθεί ότι οι εκλογές τελείωσαν και οφείλει κάπου – κάπου να ακούει και τους «υπηκόους» του.

Γράφει ο Παναγιώτης Κοτρώνης Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της «διάβασης πεζών»

 

Ο κ.Δήμαρχος και η δημοτική αρχή απέδειξαν για μια ακόμα φορά, ότι φοβούνται τους πολίτες. Δεν τους θέλουν συμμέτοχους και ενεργούς, αλλά παθητικούς θεατές, οι οποίοι ως μοναδικό «καθήκον» έχουν να ακούν την εξουσία, ωσάν να πρόκειται για μία διαρκή προεκλογική περίοδο. Ο κ.Αγγελίδης δεν έχει αντιληφθεί ότι οι εκλογές τελείωσαν και οφείλει κάπου – κάπου να ακούει και τους «υπηκόους» του.

 

Ανηφόρισαν λοιπόν προχθές Παρασκευή στην Ορεινή εν χορδαίς και οργάνοις ο κ.Δήμαρχος και καμιά πέντε – έξι αντιδήμαρχοι, για να εξηγήσουν στους κατοίκους πόσο καλοί είναι και πόσο φθηνά θα πληρώνουν το νερό.

 

Επί δύο ώρες και παραπάνω ( μέχρι τουλάχιστον τη δική μου αποχώρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας ), δεν πήρε το λόγο ούτε ένας δημότης, αν και φαινόταν, ότι ανυπομονούσαν μετά από 17 μήνες διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής να υποβάλλουν και καμιά ερώτηση. Μάταια όμως, γιατί φαίνεται, ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις του κ.Δημάρχου.

 

Μάλλον ήθελαν να αποφύγουν δύσκολες και δυσάρεστες ερωτήσεις, αφού έπρεπε πάση θυσία να «πειστούν» οι Ορεινιώτες, ότι δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Άλλωστε πάνω σε αυτήν την παραδοχή στήριξαν όλη την επικοινωνιακή τους προσπάθεια, για να θολώσουν τα νερά όσον αφορά την Τιμολογιακή Πολιτική της ΔΕΥΑΣ και φοβόταν μήπως εκτεθούν.

 

Παρ’ όλα αυτά και παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις όλων, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ μέχρι τον Δήμαρχο, ότι «ούτε ένα νοικοκυριό» δεν θα πληρώσει παραπάνω, ομολόγησαν (εν τη αφελεία τους ), ότι το 15% περίπου των νοικοκυριών της Ορεινής θα πληρώσει κάτι παραπάνω, αλλά δεν πρόκειται για σοβαρή επιβάρυνση. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, θεωρούν και το τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν είναι και τίποτα μερικά ευρώ παραπάνω. Φαίνεται, πως δεν έχουν αντιληφθεί, ότι αυτά τα κάτι παραπάνω, έχουν μαζευτεί πολλά ( εκκαθαριστικά της εφορίας που «καίνε» αφού φορολογούνται ακόμα και οι άστεγοι, χαράτσια, αυξήσεις ΔΕΗ κλπ ), εκτός αν ζουν σε άλλον πλανήτη.

 

Τα συμπεράσματά μου από αυτή τη συνέλευση, πέρα από την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και του κ.Δημάρχου, αφού όπως προανέφερα δεν «επέτρεψαν» με τον τρόπο τους στους κατοίκους να πάρουν το λόγο, είναι τα εξής :

 

ΠΡΩΤΟΝ:

Οι επιβαρύνσεις στους Ορεινιώτες όσον αφορά γενικά στα τέλη της ΔΕΥΑΣ, αλλά και ειδικότερα στην ύδρευση, θα είναι σημαντικές σε σχέση με το παρελθόν.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

Η αύξηση τουλάχιστον στο νερό είναι αδικαιολόγητη αφού το δίκτυο υπάρχει και λειτουργεί με μηδενικό κόστος για το δήμο, κάτι που δεν αμφισβήτησε κανείς από τη δημοτική αρχή.

 

ΤΡΙΤΟΝ:

Ομολόγησε ο κ.Δήμαρχος ότι η περίφημη αποκέντρωση του 80% των πόρων που θα πήγαινε λόγω πρόβλεψης του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», είναι μόνο θεωρητική, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ολιγόλεπτη εισήγησή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορεινής, εδώ και δεκαεφτά μήνες δεν «έπεσε ούτε σακί τσιμέντο», παρά τη συνεισφορά της Ορεινής στον προϋπολογισμό του δήμου με 173.000 ευρώ.

 

Τέλος από τα λεγόμενα αντιδημάρχων και δημάρχου, εγώ κατάλαβα ότι οι κάτοικοι της Ορεινής έχουν μόνο υποχρεώσεις και μάλιστα στο ακέραιο και προσαυξημένες σε σχέση με το παρελθόν, τα δικαιώματά τους όμως ( όπως υπηρεσίες από τη δημοτική αστυνομία, έργα κλπ ) δεν υφίστανται, αφού τα κονδύλια της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μειωμένα, οι αποστάσεις μεγάλες κλπ, κλπ. 

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Louis Vuitton Purses (Wednesday, 06 June 2012 11:09)

  77qijing
  There are providers provided where they will acquire those who are interested in renting the premises or perhaps buying this over the property after which facilitate the deal. They can additionally manage the home pertaining to landlords who may possibly not have the time nor your inclination to do so. Many people find it not possible to handle let premises, particularly if they are living out of the country. They are much happier to leave this particular in the hands of the professionals who can time everything on their behalf to make reports online.
  http://www.coachpursesoutlet-cheaps.org: Coach Purses
  http://www.louisvuittonpurses-usa.com: Louis Vuitton Purses
  http://www.louisvuittonwalletbelt-us.org: Louis Vuitton Belt
  http://www.oakleygascan-sunglasses.com: Oakley Gascan Sunglasses