Χρυσαυγίτης μοιράζει χαστούκια και νερά

Σε όσες τόλμησαν να διαφωνήσουν

Το περιστατικό, που σημειώθηκε στην πρωινή εκπομπή του Αντένα του Γιώργου Παπαδάκη και καταδίκασε όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέως  Ελένης Ράϊκου που ζητά την σύλληψη του Κασιδιάρη ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι υπόδικος για το αδίκημα της συμμετοχής σε ληστεία που επρόκειτο να δικαστεί προχθές αλλά ανεβλήθη, λόγω παρέλευσης ώρας,  για τις 11 Ιουνίου.

 

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η άνανδρη επίθεση , και μάλιστα on camera, του Ηλία Κασιδιάρη βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο της Χρυσής Αυγής κατά των βουλευτών και εκ νέου υποψήφιων Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ.

 

Το περιστατικό, που σημειώθηκε στην πρωινή εκπομπή του Αντένα του Γιώργου Παπαδάκη και καταδίκασε όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέως  Ελένης Ράϊκου που ζητά την σύλληψη του Κασιδιάρη ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι υπόδικος για το αδίκημα της συμμετοχής σε ληστεία που επρόκειτο να δικαστεί προχθές αλλά ανεβλήθη, λόγω παρέλευσης ώρας,  για τις 11 Ιουνίου.

 

Παράλληλα, η Εισαγγελία διευκρινίζει,  ότι ο Ηλ.Κασιδιάρης δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών.

 

Με το θέμα ασχολήθηκαν όλα τα ΜΜΕ , ενώ το γύρο του κόσμου κάνει μέσω των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ το βίντεο με την επίθεση. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται με λεπτομέρειες στην βιαιοπραγία και την Χρυσή Αυγή και υπογραμμίζουν το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική πολιτική σκηνή.

 

Τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ αναπαράγουν στις online εκδόσεις τους την είδηση της επίθεσης υποψηφίου της Χρυσής Αυγής στις πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

 

Όπως διαβάζουμε στην DeutscheWelle δημοσιεύματα συνοδεύονται με φωτογραφία από την εκπομπή του Αντ1, όπου ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής χαστουκίζει τη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη.

 

«Έλληνας νεοναζί επιτίθεται σε γυναίκες σε τοκ σόου» επιγράφει την είδηση το Focus. Ίδιος είναι ο τίτλος και στο Stern, ενώ η Die Zeit στην ιστοσελίδα της γράφει: «Βουλευτής ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος ξυλοκοπά συνάδελφο». Η εφημερίδα Die Welt αναφέρει στον τίτλο «Νεοναζί ξυλοκοπά γυναίκα πολιτικό σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή» και παρατηρεί: «Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού ελληνικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε δύο πολιτικούς. Μία από αυτές την χτύπησε τρεις φορές στο πρόσωπο». Παρατίθενται τα γεγονότα και σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Κασιδιάρη και ότι το γεγονός καταδικάστηκε έντονα από την κυβέρνηση.

 

Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου N24 και με τίτλο «Έλληνας νεοναζί ξυλοκοπά πολιτικό» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εκρηκτική κατάσταση σε talkshow της ελληνικής τηλεόρασης. Κατόπιν λογομαχίας, ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος  Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, περιέβρεξε με ένα ποτήρι νερό την εκπρόσωπο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κα Ρένα Δούρου , με ένα ποτήρι νερό. Εν συνεχεία επιτέθηκε στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ, κα Λιάνα Κανέλλη με δύο χαστούκια και μια γροθιά…Η εισαγγελία της Αθήνας διέταξε έρευνα και τη σύλληψη του δράστη. Κατά του Κασιδιάρη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη  νομική διαδικασία για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε ληστεία. Ο καυγάς ξεκίνησε όταν οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στην εν λόγω δίωξή του…».

 

Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου N-TV γίνεται αναφορά στο επεισόδιο με τίτλο « Έλληνας Νεοναζί τα παίρνει στο κρανίο. Ξυλοδαρμός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής λογομαχίας» και σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Λίγο πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν γνώμη για τους υποψηφίους μέσω της πρωινής εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Όταν έγινε αναφορά σε μια νομική διαδικασία που έχει κινηθεί ήδη κατά του εκπροσώπου του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Κασιδιάρη, αυτός ξέσπασε σε βιαιοπραγίες και εν συνεχεία διέφυγε».

 

Χρυσαυγίτες κατά υποψήφιων βουλευτών ΠΑΣΟΚ και στο Σιδηρόκαστρο

Κρούσμα με χρυσαυγίτες σημειώθηκε και στοΣιδηρόκαστρο Σερρών. Αφορμή στάθηκε ο εγκάρδιος χαιρετισμός υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ με ψηφοφόρους που βρίσκονταν σε καφετέρια του Σιδηροκάστρου.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το συμβάν ξεκίνησε από την αντίδραση των μελών της Χρυσής Αυγής για την παρουσία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, στον οποίο αρχικά επιτέθηκαν για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατέληξαν με προσωπικές ύβρεις εναντίον του.

 

Η επέμβαση του πρώην βουλευτή και εκ νέου υποψηφίου, Στάθη Κουτμερίδη, πυροδότησε την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανεβούν επικίνδυνα.

 

Καταλυτική στάθηκε η άμεση επέμβαση του ιερέα που βρισκόταν μπροστά στο συμβάν, καθώς και των πελατών του καταστήματος που απέτρεψε την περαιτέρω εμπλοκή των μελών της Χρυσής Αυγής και των μελών του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ.

 

Άμεση ήταν η επέμβαση του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, όπου προσέφυγαν οι εμπλεκόμενοι για να υποβάλλουν μήνυση για φραστική επίθεση, ύβρεις και συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Ψήφισμα για το περιστατικό βίας σε τηλεοπτική εκπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο κεντρικής Μακεδονίας

Ψήφισμα για το περιστατικό βίας σε τηλεοπτική εκπομπή εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος.

 

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει τις απαράδεκτες συμπεριφορές, προκλήσεις και φαινόμενα βίας από και εναντίον εκπροσώπων κομμάτων. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την κοινωνία και τη  λειτουργία της Δημοκρατίας.  Στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα, είναι ανάγκη οι πολίτες να επιδείξουν σύνεση και ψυχραιμία και ενωμένοι να καταδικάσουν τις ακρότητες απ’ όπου κι αν προέρχονται.»

 

Δήλωση καταδίκης του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών Μάρκου Μπόλαρη για τις βιαιοπραγίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης.

«Η καταδίκη και ο αποτροπιασμός για τις βιαιοπραγίες που διέπραξε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης πρέπει να είναι ομόθυμη και κατηγορηματική. Πράξεις που προσβάλλουν τον πολιτικό μας πολιτισμό και διασύρουν την εικόνα της χώρας διεθνώς, είναι αποτέλεσμα ακραίων συμπεριφορών και θέσεων που βλασταίνουν πάνω στο έδαφος συγκεκριμένων πολιτικών πρακτικών που συντηρούνται στη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Στην κρίσιμη για τον τόπο περίοδο, η συζήτηση για τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εκφυλίζεται σε τηλεοπτικό θέαμα για χαιρέκακη κατανάλωση, με ευθύνη όσων προσδοκούν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

 

Οι πολιτικές δυνάμεις που συνέπρατταν πριν λίγους μήνες στις βιαιοπραγίες και στις ασχήμιες κατά των πολιτικών και του κοινοβουλευτικού μας συστήματος βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες με τη λογική που οι ίδιες εξέθρεψαν.

 

Όσοι αναλογίζονται πως η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί νηφάλια και υπεύθυνη στάση, με τεκμηριωμένες θέσεις για έξοδο από την κρίση, προσβλέπουν σε μια άλλη αντίληψη περί πολιτικής. Αυτής που αντί να επιβραβεύει την απαξίωση των θεσμών προτάσσει ως ζητούμενο μια διαφορετική λειτουργία του κράτους με διαφάνεια και σεβασμό στον πολίτη. Απορρίπτοντας τη δημαγωγία και την πόλωση που οδηγεί σε επικίνδυνες εκτροπές, το ΠΑΣΟΚ είναι η δημοκρατική σταθερά του πολιτικού μας συστήματος που αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να εμπνεύσει μια ελπιδοφόρα επανεκκίνηση για την ελληνική κοινωνία».

 

Δήλωση υποψήφιου βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στάθη Κουτμερίδη για τα γεγονότα

"Σε αυτή την ιστορικά δυσκολότερη περίοδο που περνάει η χώρα μας, με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, κάποια κατευθυνόμενα εξωθεσμικά κέντρα βρήκαν την ιδανική ευκαιρία να δημιουργήσουν συνθήκες εκφασισμού, αναρχίας και τρομοκρατίας στην ελληνική κοινωνία.

 

Ας αντιληφθούν οι εκφραστές του φασισμού πως όποια πρόσκαιρη νομιμοποίηση τους έδωσε στο θυμό του ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας γρήγορα θα εξανεμιστεί με τις πράξεις τους και τις συμπεριφορές τους.

 

Ας γνωρίζουν οι νοσταλγοί του ναζισμού πως η δημοκρατία στη χώρα μας ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται. Το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είναι πρωτίστως υπαρξιακό.

 

Θέλουμε πολιτική σταθερότητα ή ακυβερνησία και αναρχία;  Θέλουμε δημοκρατία ή τρομοκρατία; Οι πολίτες ας αποφασίσουν."

 

Δήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Σερρών

Με αφορμή τις  σκηνές   βιοπραγίας του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής  Ηλία Κασιδιαρη εναντίον της Βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη που  παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες σήμερα 7 Ιουνίου 2012, τις καταδικάζουμε, είναι ντροπή για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα και δεν μπορεί κάποιοι να μεταφέρουν τους νόμους της ζούγκλας».

Write a comment

Comments: 0