«Δωρεάν φάρμακα για όλο το λαό»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Σερρών

«Το φάρμακο και η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους ώστε να παρέχεται στους ασθενείς χωρίς δυσκολίες και εμπόδια. Αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο ένας αποκλειστικά δημόσιος φορέας που θα λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία του λαού και όχι οι ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν με βάση το κέρδος». 

 

Η Λαϊκή Επιτροπή Σερρών, η Γραμματεία Σερρών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.), ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών και το Σωματείο Συνταξιούχων Σερρών του ΙΚΑ, καλούν όλο το λαό των Σερρών στην συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην ΙΚΑ) την Τετάρτη 13/6/2012 και ώρα 9:30 π.μ. για να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη φαρμάκων τόσο από τα δημόσια φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων λόγω χρεών όσο και από την καταβολή τοις μετρητοίς από τους ασθενείς για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία.

 

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους «Ο λαός έχει πληρώσει με τις εισφορές του στα ασφαλιστικά του ταμεία για τα φάρμακά του και δεν μπορεί να μη του τα παρέχει το δημόσιο. Το φάρμακο και η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους ώστε να παρέχεται στους ασθενείς χωρίς δυσκολίες και εμπόδια. Αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο ένας αποκλειστικά δημόσιος φορέας που θα λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία του λαού και όχι οι ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν με βάση το κέρδος. 

Write a comment

Comments: 0