Ο λαός στην εξουσία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε το πρόγραμμα της

ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Η μεγάλη πρόκλησή μπροστά μας είναι αυτό το βήμα να συνεχιστεί, να φτάσουμε στην πραγματική ανατροπή της  πολιτικής που ευθύνεται για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι».

Το πρόγραμμα της, ενόψει εκλογών έδωσε,  στη δημοσιότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημειώνοντας: «Στις εκλογές στις 6 Μάη ο λαός έκανε ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Καταδίκασε το δικομματισμό και τα κόμματα του μνημονίου. Απέτρεψε το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μνημονιακή κυβέρνηση. Τριάμισι εκατομμύρια γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ! Για πρώτη φορά μεταπολεμικά πάνω από 30% του εκλογικού σώματος στέκεται θετικά απέναντι στην  Αριστερά, ιδιαίτερα στις εργατουπόλεις και τις λαϊκές συνοικίες. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στην αναμέτρηση ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και τηn αντίδραση.

 

Η μεγάλη πρόκλησή μπροστά μας είναι αυτό το βήμα να συνεχιστεί, να φτάσουμε στην πραγματική ανατροπή της  πολιτικής που ευθύνεται για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι. Να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, χωρίς ΕΕ, ευρώ και Τρόικα, χωρίς το βραχνά του χρέους, για να περάσει η εξουσία και ο πλούτος στα χέρια των εργαζόμενων!»

 

Παράλληλα, τόνισαν: «Εδώ και δυο χρόνια τα τρομοκρατικά διλήμματα πέφτουν βροχή πάνω στα κεφάλια της κοινωνίας από τα παπαγαλάκια του συστήματος. “Μνημόνια ή χρεοκοπία”, μας λένε. Όμως, η εργαζόμενη πλειοψηφία απέρριψε την τρομοκρατία των Μνημονίων της χρεοκοπίας και με τους αγώνες και με την ψήφο της. Μετά άλλαξε το τροπάρι: ευρώ ή χάος. Όμως, καταστροφή είναι το ευρώ και οι πολιτικές της ΕΕ για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Εμείς διαλέγουμε την Ευρώπη των αγώνων, των εργαζομένων και του διεθνισμού, έξω και ενάντια στην ΕΕ. Αρνούμαστε την Ευρώπη του κεφαλαίου της καταστολής, της φτώχειας, του ευρώ και του ρατσισμού!

 

Και επειδή καταδικάστηκαν από τον λαό, μετά τις 6 του Μάη άλλαξαν βιολί! «Συντεταγμένη», «υπεύθυνη» επαναδιαπραγμάτευση, χωρίς κινδύνους και περιπέτειες,  ή ο «τυχοδιωκτισμός» της «μονομερούς καταγγελίας», αυτό είναι το δίλημμα που μας θέτουν αυτοί που έστειλαν επιστολές υποταγής στον Μπαρόζο κα την Μέρκελ. Εμείς λέμε ότι το τερατούργημα του Μνημονίου, των μισθών πείνας, της μαζικής ανεργίας, της κατάργησης των δημόσιων αγαθών δεν αλλάζει. Ούτε αλλάζει η δανειακή σύμβαση που έδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. Αυτή είναι η μόνη λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού,  που δικαιώνει τους αγώνες και τις απεργίες, τις πλατείες, τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις δύο χρόνων. Αυτή η λύση μόνο με τη δύναμη των αγώνων και του κινήματος μπορεί να επιβληθεί.

 

Σήμερα, η ελπίδα στρέφεται προς τα Αριστερά! Το αποτέλεσμα της 6ης του Μάη γέννησε ελπίδες και προσδοκίες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει αυτή η ελπίδα να γίνει πράξη. Να νικήσει και να δικαιωθεί Γι’ αυτό παλεύουμε ώστε ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι να καταδικάσουν το «μαύρο μέτωπο» του μνημονίου, της ΕΕ και του κεφαλαίου, να στραφούν αριστερά, να πειστούν ότι μόνο σε ρήξη με τους δανειστές και τις αγορές, την Τρόικα και την ΕΕ, μόνο κόντρα με τους νόμους της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, στο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της επαναστατικής αλλαγής. μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία αντάξια των σύγχρονων δυνατοτήτων».

 

Για να δείτε τη συνέντευξη των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πατήστε εδώ

Write a comment

Comments: 0