Σκληρές ποινές στα αγροτοδικεία

Το ΚΚΕ Σερρών καταγγέλλει την απόφαση του ειρηνοδικείου Νιγρίτας

ΚΚΕ «Οι αγωνιζόμενοι φτωχοί αγρότες χρειάζεται άμεσα να βγάλουν συμπεράσματα, από το ποιον υπηρετεί χρόνια τώρα η πολιτική της ΕΕ, των ποσοστώσεων , των προστίμων, ποιος κυριολεκτικά έσκασε από τα κέρδη καταστρέφοντας παραγωγικές δυνατότητες του τόπου. Μόνο το κεφάλαιο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλέμποροι κέρδιζαν και κερδίζουν όλα αυτά τα χρόνια». 

H Ν.Ε Σερρών του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του ειρηνοδικείου Νιγρίτας  για επιβολή σκληρών ποινών, στους αγρότες της Βισαλτίας για τις κινητοποιήσεις τους στη γέφυρα του Στρυμόνα το 2010.

 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:  «Η πολιτική του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, της ερήμωσης της υπαίθρου, που φέρνει τη σφραγίδα της ΕΕ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της, είναι νύχι κρέας με την πολιτική της καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων. Είναι η πολιτική που πίνουν νερό στ όνομα της και η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η εξίσου φιλο ΕΕ αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Κ.Ο Σερρών του ΚΚΕ , βρέθηκε δίπλα στους αγρότες και όταν αγωνίζονταν στα μπλόκα τους,  και τώρα που διώκονται για τους αγώνες αυτούς και τους καλεί να μη λυγίσουν κάτω από τις εκφοβιστικές αυτές αποφάσεις.

 

Οι αγωνιζόμενοι φτωχοί αγρότες χρειάζεται άμεσα να βγάλουν συμπεράσματα, από το ποιον υπηρετεί χρόνια τώρα η πολιτική της ΕΕ, των ποσοστώσεων , των προστίμων, ποιος κυριολεκτικά έσκασε από τα κέρδη καταστρέφοντας παραγωγικές δυνατότητες του τόπου. Μόνο το κεφάλαιο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλέμποροι κέρδιζαν και κερδίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

 

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, οι φτωχοί αγρότες, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης , μπορούν να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, για να σπάσει τα μούτρα της η πολιτική της καταστολής.

 

Μπορούν να ανοίξουν δρόμο στην ανατροπή της εξουσίας που έχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στα χέρια τους, να κάνουν τον τεράστιο πλούτο της χώρας μας περιουσία του λαού, να εκτινάξουν την αγροτική παραγωγή αξιοποιώντας τα φυσικά και επιστημονικά πλεονεκτήματα του τόπου, σπάζοντας τις δεσμεύσεις της ΕΕ».

Write a comment

Comments: 0