Παραίτηση - βόμβα του υφυπουργού Εργασίας, Ν. Νικολόπουλου

"Δεν θέλω να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα όσα διακήρυττα ως τομεάρχης Εργασίας"

"Εύχομαι να κάνω λάθος. Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της", σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος.

Σημαντικό πλήγμα για τις προσδοκίες και την αίσθηση ασφάλειας που προσπαθεί να εδραιώσει η κυβέρνηση αποτελεί η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ν. Νικολόπουλου, με τη μάλλον αιχμηρή εξήγηση ότι "το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή".

 

"Εύχομαι να κάνω λάθος. Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της", σημειώνει.

 

Ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει επίσης ότι ο ίδιος ουδέποτε αρνήθηκε "τις δύσκολες μάχες", αλλά και "ουδέποτε έβαλε οποιαδήποτε καρέκλα πάνω από την απαράβατη αρχή του ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος".

 

Δηλώνει ακόμη ότι παραμένει στη Νέα Δημοκρατία "απλός στρατιώτης του πατριωτικού του καθήκοντος" και συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

 

Εκφράζει τέλος τις ευχαριστίες του προς τον κ. Σαμαρά για την τιμή που του έκανε να τον εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχεται "να μας κάνει όλους περήφανους".

 

"Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι", καταλήγει η επιστολή.

 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολοπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του, δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμη και μόλις χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο Ν. Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντα του.

Πηγη sofokleousin.gr

Write a comment

Comments: 0