Για να φανεί το έργο της κυβέρνησης

Κατάργηση–συγχώνευση 10 φορέων του δημοσίου

Ακόμη, η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργούνται οι νόμοι που προβλέπουν ότι ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κατέχει περισσότερο από το 20% μετοχών σε εταιρείες του δημοσίου και επέβαλαν στο δημόσιο να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 50% των μετοχών κάθε κρατικού φορέα.

Σε αγώνα δρόμου πρόκειται να επιδοθεί τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση μέχρι και τη νέα άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη.

 

Στόχος είναι να φανεί έργο, ούτως ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα στη διαπραγμάτευση ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο πρώτος και μεγάλος στόχος, είναι να προχωρήσει η κατάργηση ή συγχώνευση 10 φορέων του δημοσίου μέχρι και την επόμενη Πέμπτη.

 

 Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει το «Έθνος», η προσπάθεια για κατάργηση – συγχώνευση των δέκα φορέων του δημοσίου μέχρι και τις 26 Ιουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος καταργήσεων-συγχωνεύσεων, που, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο Χρ. Σταϊκούρας- φτάνει τους 255 οργανισμούς.

 

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση έχει βαρύ πρόγραμμα και για τον Αύγουστο. Αρχικά, πρόθεσή της είναι να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΠΑ, των Κρατικών Λαχείων, των δύο θυγατρικών εταιρειών της Αγροτικής, ΣΕΚΑΠ και Δωδώνη, καθώς επίσης και η πώληση του κτιρίου IBC στο Μαρούσι.

 

Ακόμη, η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργούνται οι νόμοι που προβλέπουν ότι ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κατέχει περισσότερο από το 20% μετοχών σε εταιρείες του δημοσίου και επέβαλαν στο δημόσιο να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 50% των μετοχών κάθε κρατικού φορέα. Σημειώνεται ότι ειδικότερα για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.

 

Η κυβέρνηση, σχεδιάζει επίσης να προωθήσει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, κάτι που θα φέρει σημαντικές μειώσεις αποδοχών σε περίπου 68.000 υπαλλήλους και ειδικά στα υψηλόβαθμα στελέχη.

 

Επίσης, αποφασίστηκε η περικοπή στις δαπάνες των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι έχουν προειδοποιήσει με κάθε τρόπο -απειλώντας ακόμη και με παραιτήσεις- ότι δεν θα δεχθούν νέες περικοπές στους πόρους τους.

 

Τέλος, εξαπολύεται κυνήγι για τον εντοπισμό των «μαϊμού» συντάξεων με τη συνδρομή του ΚΕΠΥΟ. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν υπάρξει και τα πρώτα αποτελέσματα από τις σχετικές διασταυρώσεις στοιχείων.

Πηγη ΕΚΛΟΓΙΚΑ 

Write a comment

Comments: 0