Το κοινωνικό πρόσωπο της Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.

Ενίσχυσαν ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στην Κρήτη

Η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών προβλημάτων που βιώνουμε στη χώρα μας, αναδείχτηκαν με μεγαλοπρέπεια ως τα μεγαλύτερα προτερήματα του Κυπριακού Λαού, που έχει μάθει να δείχνει τα αισθήματά του στην πράξη και με ουσία, αλλά ταυτόχρονα και με βαθύτατο συμβολισμό που αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες που στις μέρες μας έχουμε την αίσθηση ότι έχουν χαθεί.

Συγκίνηση προκάλεσε η ενέργεια των εκπαιδευτικών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κύπρου οι οποίοι, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου  (Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.), συγκέντρωσαν ποσό 8.000 ευρώ από το υστέρημα τους, το οποίο και πρόσφεραν στους μαθητές των δέκα ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. του νομού Ηρακλείου Κρήτης οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 

Όπως τονίζει η αντίστοιχη οργάνωση της Ελλάδας (ΟΛΤΕΕ) «Η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών προβλημάτων που βιώνουμε στη χώρα μας, αναδείχτηκαν με μεγαλοπρέπεια ως τα μεγαλύτερα προτερήματα του Κυπριακού Λαού, που έχει μάθει να δείχνει τα αισθήματά του στην πράξη και με ουσία, αλλά ταυτόχρονα και με βαθύτατο συμβολισμό που αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες που στις μέρες μας έχουμε την αίσθηση ότι έχουν χαθεί.

 

Το Δ.Σ της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. βαθύτατα συγκινημένο από την ενέργεια αυτή των αδελφών Κυπρίων συναδέλφων, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην Ο.Λ.Τ.Ε.Κ. εκ μέρους των Ελλήνων εκπαιδευτικών που εκπροσωπεί και εύχεται σε όλους το καλύτερο σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.

 

Το Δ.Σ της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. θεωρεί απαραίτητη και θα επιδιώξει τη στενή συνεργασία της Ομοσπονδίας με την Ο.Λ.Τ.Ε.Κ. στα θέματα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Παιδείας, Πολιτισμού, διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης, Έρευνας και Τεχνολογίας».

Write a comment

Comments: 0