Θα κορυφωθεί το πολιτικο-οικονομικό θέατρο..

Έρχεται η λαϊκή θύελλα

Από τις προτάσεις που έχουν εξεταστεί ή διερευνώνται εξάγεται το συμπέρασμα ότι η κρίση πλησιάζει σε πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς τα σχέδια τα οποία απο την αρχή του <<πειράματος-Ελλάδα>> έχουν εκπονηθεί περιέχουν μεγάλο οικονομικό κοινωνικό και πολιτικό ρίσκο. Τα σχέδια του ΔΝΤ είναι προφανές ότι αναγνωρίζουν και επισημοποιούν το αναμενόμενο οικονομικό αδιέξοδο στην Ελλάδα.

Σχέδιο ώστε να στηριχτεί το ντόπιο δοσιλόγικο καθεστώς και να προστατευθεί η ευρωζώνη από την διάχυση της κρίσης χρέους φαίνεται ότι επιχειρείται να υλοποιηθεί την προσεχή περίοδο..

 

Ωστόσο από τις προτάσεις που έχουν εξεταστεί ή διερευνώνται εξάγεται το συμπέρασμα ότι η κρίση πλησιάζει σε πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς τα σχέδια τα οποία απο την αρχή του <<πειράματος-Ελλάδα>> έχουν εκπονηθεί περιέχουν μεγάλο οικονομικό κοινωνικό και πολιτικό ρίσκο. Τα σχέδια του ΔΝΤ είναι προφανές ότι αναγνωρίζουν και επισημοποιούν το αναμενόμενο οικονομικό αδιέξοδο στην Ελλάδα. 

 

Το ΔΝΤ φέρεται να τάσσεται-φυσικά-υπέρ της στήριξης του σάπιου οικονομικού και πολιτικού συστήματος της Ελλάδας προτείνοντας μείωση επιτοκίων και haircut ενώ ο ESM o μόνιμος μηχανισμός στήριξης θα μπορεί να παρεμβαίνει και στις πρωτογενείς αγορές δηλαδή στις δημοπρασίες ομολόγων.

 

Όλα αυτά δείχνουν ότι προλειαίνεται το έδαφος ώστε να επιχειρηθεί η διάσωση των ανδρεικέλων της Αθήνας και ταυτόχρονα να περιοριστούν οι ασφυκτικές πιέσεις στην Νότια Ευρώπη.

 

Δεν είναι σαφές αν τα μέτρα αυτά μπορούν να αποδώσουν και να αντιμετωπίσουν την <<κρίση>> στην ρίζα της αλλά φαίνεται ότι υπάρχει κινητοποίηση.

 

Με βάση δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο το ΔΝΤ φέρεται να αναζητά τρόπους ώστε να υπάρξει επιχείρηση στήριξης της ντόπιας οικονομικής και πολιτικάντικης ολιγαρχίας.

 

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν εξεταστεί είνα:

 

1)Να μειωθεί περαιτέρω το επιτόκιο με βάση το οποίο δανείζεται η Ελλάδα. Κατά ορισμένους χρειάζεται περαιτέρω μείωση 0,75%.

 

2)Να υποστεί haircut 30% η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες ώστε να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος.

 

3)Να υπάρξει συνολικό haircut 50% στα παλαιά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες καθώς στο πρώτο δάνειο που έλαβε η Ελλάδα από τον επίσημο τομέα την Τρόικα δηλαδή.

 

Οι προδιαγεγραμμένες εξελίξεις πλησιάζουν και το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα είναι προετοιμασμένο με εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να διασώσει τους ντόπιους οικονομικούς και πολιτικούς τοποτηρητές του που εξακολουθούν να δίνουν τη θεατρική τους παράσταση,αφού τα πάντα είναι προαποφασισμένα..

 

όμως η λαική θύελλα έρχεται..

 

Το ζήτημα είναι πόσο αποφασισμένες και κύρια προετοιμασμένες είναι οι λαικές δυνάμεις για τη μεγάλη αναμέτρηση ,που αναπόφευκτα βρίσκεται πρό των πυλών..

 

Πηγη: stopcartel

Write a comment

Comments: 0