Αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη στους Υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης αναφέρεται στις διαμαρτυρίες του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, με την οποία επισημαίνεται «η παντελής έλλειψη τουριστικής πολιτικής για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας».

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης σχετικά με την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας, κοινοποιώντας την επιστολή και στους Υπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρο Καράογλου και τον ειδικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

 

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης αναφέρεται στις διαμαρτυρίες του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, με την οποία επισημαίνεται «η παντελής έλλειψη τουριστικής πολιτικής για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας». Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης αναφέρεται στις προσπάθειες της ίδιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε κάθε μορφή εναλλακτικού τουρισμού, παρά την έλλειψη στήριξης από την κεντρική κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια και υπογραμμίζει την ανάγκη σωστής σήμανσης του οδικού δικτύου «καθώς στην περιοχή μας έχουμε εξαιρετικές εγκαταστάσεις στα Λουτρά του Λαγκαδά, της Απολλωνίας, του Σιδηροκάστρου, του Αγγίστρου, του Πόζαρ».

 

Ο κ. Δ. Ψωμιάδης ζητά από τον Υπουργό να ενεργήσει τα δέοντα, «ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη πολιτική προβολής των ιαματικών πηγών και των λουτροπόλεων, ιδίως μέσα από το οδικό δίκτυο». «Σε μία εποχή που ο τόπος έχει ανάγκη από επενδύσεις, ο θεραπευτικός τουρισμός για την εθνική μας οικονομία, την υγεία, την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας είναι μία εξαιρετικά σημαντική λύση», καταλήγει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.

 

Η επιστολή

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπλ. Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Λάβαμε την από 10-8-2012 επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και των Λουτροπόλεων Ελλάδας, με την οποία επισημαίνεται η παντελής έλλειψη τουριστικής πολιτικής για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας.

 

Αναμφίβολα η πατρίδα μας διαθέτει πλούτο ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων, χωρίς ο θεραπευτικός τουρισμός να είναι αναλόγως αναπτυγμένος. Αυτό οφείλεται ιδίως στην έλλειψη κεντρικής πολιτικής τουριστικής προβολής, παρά τις προσπάθειες των κατά τόπους αρχών προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Εμείς ανέκαθεν, ως Νομαρχία Θεσσαλονίκης παλαιότερα και τώρα πια ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζουμε την ανάπτυξη των κάθε μορφής εναλλακτικού τουρισμού, παρά την έλλειψη στήριξης από την κεντρική κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήταν ευχής έργον η σωστή σήμανση του οδικού δικτύου καθώς στην περιοχή μας έχουμε εξαιρετικές εγκαταστάσεις στα Λουτρά του Λαγκαδά, της Απολλωνίας, του Σιδηροκάστρου, του Αγγίστρου, του Πόζαρ.

 

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη πολιτική προβολής των ιαματικών πηγών και των λουτροπόλεων, ιδίως μέσα από το οδικό δίκτυο. Σε μία εποχή που ο τόπος έχει ανάγκη από επενδύσεις, ο θεραπευτικός τουρισμός για την εθνική μας οικονομία, την υγεία, την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας είναι μία εξαιρετικά σημαντική λύση.»

Write a comment

Comments: 0