Συστράτευση Π. Καμμένου – Ν. Νικολόπουλου

Για να ριχθεί φως στο πως οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο

Ν. Νικολόπουλος «Ως Βουλευτής εκλεγμένος με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά και, κυρίως, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης, θα υπογράψω την πρόταση σου, η οποία με βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνο, διότι θέλω να πέσει άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί δυστυχώς αν πάλι,  επιβεβαιωθεί η υπαναχώρηση του Πρωθυπουργού, τότε η πρότασή σου θα έχει, εκτός από την υπογραφή μου, και την ολόθερμη δική μου υποστήριξη -εντός και εκτός της Βουλής...».

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς, λόγω και της κυβερνητικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, να ξέχασε γρήγορα την προεκλογική σημαία του για πλήρη ξεκαθάρισμα των συνθηκών που μας οδήγησαν στα σκληρά και επαχθή μνημόνια που «ξεζουμίζουν» τον ελληνικό λαό (αλλά σε καμία περίπτωση τους έχοντες, κατέχοντες, φοροφυγάδες, φοροκλέφτες και πάσης φύσεως κλέφτες και λαμόγια), ωστόσο δύο πρώην βουλευτές του που σήμερα χάραξαν άλλους δρόμους (ακριβώς λόγω της μη τήρησης των δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά) το θυμούνται και ζητούν να γίνει έρευνα.

 

Πρώτος ο Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Χθες την συστράτευση του στην υπόθεση αυτή ανακοίνωσε, με επιστολή του στον κ. Καμμένο, και ο πρώην υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος συντονιστής –πλέον- του κινήματος Αναγέννησης.

 

Η επιστολή

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει: « Κύριε Πρόεδρε,

 

Επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ξέρεις πολύ καλά πως αποτελεί και προσωπική πεποίθησή μου ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μας οδηγήθηκε στο 1ο Μνημόνιο.

 

Η δυσφήμηση και ο διασυρμός της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, οι δηλώσεις περί του «Τιτανικού», η αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, η άρνηση εφαρμογής των εισπρακτικών μέτρων της Κυβέρνησης Καραμανλή από το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, οι επώνυμες δηλώσεις Ελλήνων αλλά και ξένων αξιωματούχων, ότι το δίδυμο αυτό διαπραγματευόταν στο παρασκήνιο, την παράδοση της πατρίδας μας στο ΔΝΤ, παρά τις αντίθετες μάλιστα συμβουλές του ιδίου του Στρος Καν, δεν μπορεί να μένουν για πάντα αναπάντητα.  Και κυρίως, δεν είναι δυνατόν, η Βουλή των Ελλήνων να μην επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει μια και καλή, όλες αυτές τις θολές πτυχές της υπόθεσης και να πάρει θέση.

 

Εξάλλου, αυτή είναι και η συνολική πεποίθηση της Παράταξης της Ν.Δ., την οποία μάλιστα εξέφραζε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, μέχρι και την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, ο ίδιος ο Πρόεδρός της.

 

Γνωρίζεις πολύ καλά, ότι ποτέ δεν λιποψύχησα και με αμείωτη ένταση στο πρόσφατο παρελθόν, προσπάθησα να συμβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκάλυψη της αλήθειας, καταθέτοντας μάλιστα και στον Εισαγγελέα όλα όσα γνώριζα, και τα οποία και εσύ ερευνούσες, γύρω από το κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα CDS και την ελληνική χρεοκοπία.

 

Γνωρίζεις πολύ καλά επίσης, ότι δεν λιποψύχησα ούτε μετά τις εκλογές, και με ερώτησή μου που έχω καταθέσει στη Βουλή, προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά από τις αρχές Αυγούστου, έχω ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης, μεταφέροντας και τον θυμό των πολιτών που καθημερινά συναντώ, αλλά και την δυσπιστία τους ότι επιχειρείται «κουκούλωμα», καθώς και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φαίνεται να υπαναχωρεί πλέον έναντι της πολύ βασικής προεκλογικής του θέσης.

 

Γνωρίζεις επίσης πολύ καλά πως έστειλα επιστολή στον Πρωθυπουργό στις 05/09/2012 όπου αναφερόμενος στις προτάσεις για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, έγραψα μεταξύ άλλων: «Ελπίζω η σημερινή σας θέση να συμπίπτει με εκείνη που εκφράζατε μέχρι τις 17 Ιουνίου και η καθαρή και ευθεία βούλησή σας να μην επιτρέψει κανενός είδους παρερμηνείες και δημιουργία νέων στιγμάτων εις βάρος σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας» και κατέληγα: «…σας καλώ να συναινέσετε στις προτάσεις των άλλων δύο κομμάτων και να τις στηρίξετε».

 

Το ίδιο έκανα και με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα, στέλνοντας επιστολή, όπου μεταξύ άλλων τόνιζα: «…..σπεύδω να δηλώσω ευθέως, όχι απλά και τη δική μου συμφωνία στην ανάγκη σύστασης της εξεταστικής που θα επιχειρήσει να φωτίσει τις θολές πτυχές μιας ιστορίας που οδήγησε την χώρα και τον λαό σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, αλλά και την έμπρακτη στήριξή μου, εντός και εκτός Βουλής, στο αίτημα των δύο κομμάτων.

 

Αισθάνομαι την ανάγκη, ωστόσο, να διατυπώσω την άποψη πως τέτοιες, πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, που πιστεύω πως εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να αποκτούν διακομματική και υπερκομματική ταυτότητα.

 

Για τον λόγο αυτό απευθύνω έκκληση, έστω και τώρα, ώστε να υπάρξει κοινή κατάθεση πρότασης, ει δυνατόν και με την σύμπραξη και άλλων κομμάτων της Βουλής».

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ναι, λοιπόν, έμπρακτα συμμερίζομαι την θέση που υποστηρίζεις.

 

Γιατί πιστεύω πως η σημερινή Βουλή, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και με απόλυτη νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα, οφείλει να εξετάσει όλα τα στοιχεία και να διακριβώσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες, η Ελλάδα εξοβελίστηκε από τις αγορές, μετατρέποντας ένα πρόβλημα χρέους–παρόμοιο με αυτό που οι περισσότερες  χώρες του δυτικού κόσμου αντιμετωπίζουν– σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην τρόικα και το μνημόνιο.

 

Ως Βουλευτής εκλεγμένος με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά και, κυρίως, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης, θα υπογράψω την πρόταση σου, η οποία με βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνο, διότι θέλω να πέσει άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί δυστυχώς αν πάλι, πράγμα που απεύχομαι, επιβεβαιωθεί η υπαναχώρηση του Πρωθυπουργού σε ακόμα ένα κορυφαίο ζήτημα για το οποίο «πάλιν και πολλάκις» δεσμεύτηκε προεκλογικά στον Ελληνικό λαό και θελήσει να παραπεμφθεί η υπόθεση στις ελληνικές καλένδες, τότε η πρότασή σου θα έχει, εκτός από την υπογραφή μου, και την ολόθερμη δική μου υποστήριξη -εντός και εκτός της Βουλής- την συμπαράταξη όλων των φίλων, στελεχών και πυρήνων του «Κινήματος Αναγέννηση» (ΚΙΝ.Α).

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος  Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής ΑχαίαςΣυντονιστής ΚΙΝΑ.

Write a comment

Comments: 0