Οι μαθητές προωθούν το ποδήλατο

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Η πρώτη ποδαλατοπορεία θα ξεκινήσει από το 15ο-21ο δημ. Σχολείο Σερρών με κατάληξη στο Δημαρχείο, όπου οι μαθητές θα παραδώσουν προς έκθεση τις εργασίες τους (αφίσες, ζωγραφιές και με κεντρικό θέμα την προώθηση του ποδήλατου)και θα επιδώσουν τις προτάσεις τους για βιώσιμη μετακίνηση στο Δήμαρχο Σερραίων, Πέτρο Αγγελίδη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, 300 περίπου μαθητές –τριες από τα δημοτικά σχολεία της 2ης εκπαιδευτικής Περιφέρειας Σερρών (15ο, 21ο,11ο, 12ο, 13ο και Πειραματικό δημοτικό σχολείο) θα πραγματοποιήσουν ποδηλατοπορείες, την Παρασκευή 21/9/2012 και ώρα έναρξης 9.00π.μ.

 

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ποδαλατοπορεία θα ξεκινήσει από το 15ο-21ο δημ. Σχολείο Σερρών στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Ρακιτζή και Μιαούλη και θα συνεχίσει στις οδούς Γρηγορίου Ρακιτζή-Εμμ. Παπά-Βενιζέλου-Ερμού και κατάληξη στο Δημαρχείο, όπου οι μαθητές θα παραδώσουν προς έκθεση τις εργασίες τους (αφίσες, ζωγραφιές και με κεντρικό θέμα την προώθηση του ποδήλατου)και θα επιδώσουν τις προτάσεις τους για βιώσιμη μετακίνηση στο Δήμαρχο Σερραίων, Πέτρο Αγγελίδη

 

Η δεύτερη ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει από το 12ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, στη διασταύρωση των οδών Καπετάν Μητρούση και Βύρωνος, θα συνεχίσει στη Βύρωνος – Αθηνάς, -Ολύμπου- Φλέμιγκ -Κιλκίς-Μεραρχίας με κατάληξη στο Δημαρχείο για παράδοση των εργασιών και των προτάσεών των παιδιών στο Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.

 

Τους μαθητές και τις μαθήτριες των παραπάνω δημοτικών σχολείων θα συνοδεύουν εκπαιδευτικοί, εθελοντές γονείς και φυσικά προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Σερρών και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Write a comment

Comments: 0