Σε αργία ο αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλονίκης

Γ. Τσαμασλής: «Δεν έχω καμία εμπλοκή»

Γ. Τσαμασλής: «Εγώ ψήφισα απλώς για την κατασκευή του δρόμου και δεν είχα απολύτως καμία άλλη εμπλοκή, άμεση ή έμμεση με το έργο, τις συμβάσεις που υπεγράφησαν, τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν».

«Εγώ ψήφισα απλώς για την κατασκευή του δρόμου και δεν είχα απολύτως καμία άλλη εμπλοκή, άμεση ή έμμεση με το έργο, τις συμβάσεις που υπεγράφησαν, τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν»

 

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής που σήμερα τέθηκε σε αργία με απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.

 

Ο ίδιος τονίζει ότι περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης που προγραμματίστηκε για την πρώτη του Οκτώβρη, ζητά να μην υπάρξει αναβολή καθώς και ότι θα σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης.

 

Η δήλωση του κ. Γ. Τσαμασλή

Συγκεκριμένα στην γραπτή δήλωση του ο κ. Τσαμασλής αναφέρει:

 

Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με θέτει σε αργία από τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι.

 

Σεβόμενος απόλυτα τους νόμους, θέλω να τονίσω σε όλους τους συμπολίτες μου, πως η κατηγορία που μου έχει απαγγελθεί και για την οποία τίθεμαι σε αργία, αφορά το γεγονός  ότι το 2000, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψήφισα θετικά στην πρόταση για την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου στη Νομαρχιακή Επιτροπή της οποίας και ήμουν μέλος.

 

Μία απόφαση που, λόγω της σπουδαιότητας της για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, ελήφθη ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης του τότε Νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου και της σύμφωνης γνώμης του αρχηγού της παράταξης μας, Χρήστου Κοσκινά.

 

Έκτοτε, και μετά τη μία και μοναδική μου ψήφο, δεν είχα απολύτως καμία άλλη εμπλοκή, άμεση ή έμμεση με το έργο, τις συμβάσεις που υπεγράφησαν, τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.                     

               

Σε ότι με αφορά, μετά τη σημερινή εξέλιξη και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή μου, θα εργαστώ απερίσπαστος για να τεκμηριώσω την αθωότητά μου. Το μόνο που ζητώ είναι να μην υπάρξει νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο, την απόφαση του οποίου θα σεβαστώ απόλυτα. Η απόφαση αυτή ελπίζω ότι  θα αποτελέσει την απάντηση σε όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό μου το τελευταίο διάστημα.

 

Τέλος, θέλω να ξεκαθαρίσω πως σε περίπτωση δικαίωσής μου από το δικαστήριο, μόλις εκδοθεί η απόφαση, επιστρέφω αυτοδικαίως στα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

 

Περιμένω την εκδίκαση της υπόθεσης την 1η Οκτωβρίου 2013, όπως έχει οριστεί, προσβλέπω στη δικαιοσύνη την οποία και εμπιστεύομαι απόλυτα.

 

Οι αρμοδιότητες του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης στον Θεοφάνη Παπά 

Επιδόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανασίου Καρούντζου, με την οποία τέθηκαν σε αργία ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής και ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης.

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη και προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διοικητική λειτουργία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με απόφασή του, ανέθεσε την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, στον Θεοφάνη Παπά, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης.

 

 Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε :  «Απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η θεσμική θωράκιση, καθώς και η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Δεν θα επιτρέψω να δημιουργήσει προσχώματα στην πορεία του έργου και τις υπηρεσίες που παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους συμπολίτες μας, καμία υπόθεση, πόσο μάλλον υποθέσεις που αφορούν σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παρελθόν επί νομαρχιακών διοικήσεων και σήμερα διερευνά η δικαιοσύνη.

 

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, κατέστησα σαφές ότι δεν πρόκειται η Περιφέρειά μας να ξαναμπεί σε περιπέτειες, όπως επίσης και ότι προσωπικά δεν θα ανεχτώ οποιαδήποτε σκιά σε θέματα διαφάνειας, ενεργώντας πάντα άμεσα και εντός του πλαισίου που ορίζει ο νόμος.»

 

Δήλωση Φάνη Παπά μετά την ανάθεση αρμοδιοτήτων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Σε γραπτή δήωση του ο νέος αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπάς αναφέρει:

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπιστοσύνη, που δείχνει στο πρόσωπό μου. Με όλες μου τις δυνάμεις και σε συνεργασία με όλη την ομάδα των Περιφερειακών Συμβούλων, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του, ώστε να μην προκύψει διοικητικό κενό στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης».

Write a comment

Comments: 0