Φορολόγηση αγροτεμαχίων

Συνάντηση Γ. Στρουρνάρα, Γ. Βρούτση, Μ. Τζελέπη

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τζελέπης ανέπτυξε, στον Υπουργό Οικονομικών  τις θέσεις του για την φορολογία των αγροτεμαχίων, τονίζοντας ότι αν εφαρμοστούν όπως δημοσιοποιηθήκαν θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής.

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα,  παρουσία και του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση είχε σήμερα ο Υποδιοικητής του ΟΓΑ κ. Μιχάλης Τζελέπης για θέματα του ΟΓΑ.

 

Μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τζελέπης ειχε την δυνατότητα να αναπτύξει στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα τις θέσεις του για την φορολογία των αγροτεμαχίων τονίζοντας ότι  οι συντελεστές φορολογίας, που έχουν δημοσιευθεί για τα αγροτεμάχια, θα είναι η ταφόπλακα για την πρωτογενή παραγωγή και πρότεινε να υπάρξει σημαντική μείωση τους.

 

Όσον αφορά τους  κατ επάγγελμα αγρότες ο υποδιοικητής του ΟΓΑ Μιχάλης Τζελέπης πρότεινε να υπάρχει ένα αφορολογητο όριο, επισημαίνοντας ότι σε καμιά άλλη επαγγελματική ομάδα  δεν φορολογείται ο συντελεστής παραγωγής αλλά το οικονομικό αποτέλεσμα.

 

Ο Υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας  ζήτησε αναλυτικά και εγγράφως τις θέσεις αυτές για να τις μελετήσει.

Write a comment

Comments: 0