Η πίεση στην Ελλάδα θα συνεχιστεί

Τίποτε δεν αλλάζει διαμηνύει η Α. Μέρκελ

Το θέμα της Ελλάδας  επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο και αν και ειπώθηκαν πολλά η ουσία ουδέποτε ειπώθηκε στον μέσο Γερμανό ψηφοφόρο, που ακόμη και τώρα θεωρεί ότι  φορολογείται για να σώσει την Ελλάδα!

Μπορεί να είχε μια Πύρρειο Νίκη αφού ναι μεν κέρδισε αλλά για να κυβερνήσει πρέπει να συνεργαστεί με τον κυριότερο αντίπαλο της καθώς οι μέχρι τώρα συνεργάτες της δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, αλλά η Άγκελα Μέρκελ δεν το βάζει κάτω σε ότι αφορά την Ελλάδα.

 

Το θέμα της Ελλάδας άλλωστε επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο και αν και ειπώθηκαν πολλά η ουσία ουδέποτε ειπώθηκε στον μέσο Γερμανό ψηφοφόρο, που ακόμη και τώρα θεωρεί ότι  φορολογείται για να σώσει την Ελλάδα!

 

Η κυρία Μέρκελ πάντως δηλώνει: "Δεν πρέπει να πάψουμε να ασκούμε πίεση για την εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα", ενώ παράλληλα υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε η ίδια αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο θέμα.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν έχει πει την αλήθεια στους πολίτες, η Μέρκελ ανέφερε ότι "ο Σόιμπλε είχε μιλήσει για ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 στην γερμανική Βουλή", ενώ, όπως σημείωσε, "με τον δικό του, ανοιχτό τρόπο, το επανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο".

 

"Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το ζήτημα τέθηκε κατ' επανάληψη", δήλωσε η καγκελάριος και διευκρίνισε ότι "η ίδια προτιμά να τοποθετείται για τα ζητήματα που τίθενται άμεσα ενώπιόν της".

Write a comment

Comments: 0