Εμπρός προς τα πίσω;

Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ζητά λοχαγός του ΚΕΝ Μεσολογγίου από νεοσύλλεκτους

«Ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι συγκεκριμένοι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί –και όχι όλοι- είναι δέσμιοι ακραίων αυταρχικών αντιλήψεων, τις οποίες αναπαράγουν  και επιχειρούν να επιβάλλουν αυθαίρετα στους υφισταμένους τους» σημειώνει το Δίκτυο.

Είναι φορές που αναρωτιέται κανείς:  τελικά, η ζωή αντιγράφει την τέχνη ή η τέχνη τη ζωή»;

 

Ειδικά όταν διαβάζω ή μαθαίνω για ειδήσεις όπως αυτή που δημοσιεύει το Diktiospartakos.blogspot.com  για Λοχαγό που ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων!

 

Τότε αυτόματα μου έρχεται στο μυαλό η φράση του Δημάρχου Πόποτα από την κωμική σειρά «Το καφέ της Χαράς» που ήταν και το σύνθημα του ως Δήμαρχος Κολοκοτρωνιτσίου: «Εμπρός προς τα πίσω».

 

Γιατί μόνο αυτό το σλόγκαν μπορεί να ταιριάζει σε αυτά που καταγγέλλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος  Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στο οποίο απευθύνθηκαν νεοσύλλεκτοι του ΚΕΝ Μεσολογγίου.

 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δικτύου: « Ένα ακραία αυταρχικό περιστατικό μας καταγγέλθηκε από νεοσύλλεκτους συναδέλφους φαντάρους στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Λοχαγός Θ.Μ, του Γ’ Λόχου, κάλεσε φαντάρους που δηλώνουν άθεοι και ζήτησαν να τύχουν πολιτικής ορκομωσίας να προσκομίσουν πιστοποιητικό των φρονημάτων τους από την Στρατολογία.

 

Μάλιστα τους απείλησε ότι θα «κουβαλούν αυτό τον χαρακτηρισμό σε όλη τους την ζωή».

 

Επίσης, θα τύχουν της τιμωρίας του στρατεύματος καθώς θα τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να λάβουν άδεια τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

 

Θα θέλαμε να μας ενημερώσει ο εν λόγω αξιωματικός από ποιο νόμο ή διαταγή προκύπτουν όλες αυτές οι απαιτήσεις και πως νομιμοποιείται η συμπεριφορά του. Μια επικίνδυνη και συνάμα προκλητική αντίληψη και στάση, που καταπατά τους νόμους και το Σύνταγμα, τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τις σχετικές διαταγές.

 

Μήπως κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον Λοχαγό τι σημαίνει «ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ»;

 

Ο διοικητής του ΚΕΝ Μεσολογγίου έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη, αυταρχική και απειλητική συμεπριφορά των στελεχών του.

 

Ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι συγκεκριμένοι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί –και όχι όλοι- είναι δέσμιοι ακραίων αυταρχικών αντιλήψεων, τις οποίες αναπαράγουν  και επιχειρούν να επιβάλλουν αυθαίρετα στους υφισταμένους τους.

 

Θα έλεγε κανείς ότι πλέον έχει μπει στο στόχαστρο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων και της νεολαίας.

 

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να μην σκύψουν το κεφάλι και να αντισταθούν στη παρανομία, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της ιεραρχίας.

 

Πρέπει τώρα να δημιουργήσουμε Επιτροπές Φαντάρων σε κάθε στρατόπεδο και να κλιμακώσουμε την καθημερινή μας συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

 

Τέλος, αναμένουμε την αντίδραση της διοίκησης του ΚΕΝ Μεσολογγίου και του ΓΕΣ».

Write a comment

Comments: 0