Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η παχυσαρκία

Ευτυχώς προνοεί η φύση

Η καθιστική ζωή, η έλλειψη γυμναστικής και η κατανάλωση έτοιμων γευμάτων ή αγορασμένων από τα ταχυφαγεία, μπορεί να μας προσφέρει ευκολία, αλλά σίγουρα δεν μας προσφέρει ευ-ημερία και σίγουρα μακροπρόθεσμα επιβαρύνει την υγεία μας.

Η καθιστική ζωή, η έλλειψη γυμναστικής και η κατανάλωση έτοιμων γευμάτων ή αγορασμένων από τα ταχυφαγεία, μπορεί να μας προσφέρει ευκολία, αλλά σίγουρα δεν μας προσφέρει ευ-ημερία και σίγουρα μακροπρόθεσμα επιβαρύνει την υγεία μας.

 

Σε όσους σήμανε το καμπανάκι κινδύνου, είτε μετά από ένα καρδιακό ή άλλο πρόβλημα υγείας, είτε από παραφουσκωμένους δείκτες μετά από εργαστηριακές εξετάσεις, ο τρόπος ζωής άλλαξε.

 

Το περπάτημα, η κατανάλωση νερού και πολλών φρούτων και λαχανικών, καθώς και η κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος,  μπήκε στην καθημερινότητα τους και σταδιακά βλέπουν τα οφέλη.

 

Όσοι υιοθέτησαν την Μεσογειακή διατροφή, νιώθουν καλύτερα, κοιμούνται καλύτερα, οι δείκτες τους  (όταν κάνουν εξετάσεις)  είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, δεν νιώθουν κουρασμένοι, έχουν περισσότερη ενέργεια και γενικά έχουν αποκτήσει ένα αξιοζήλευτο επίπεδο ζωής. Η ζωή τους έγινε ποιοτική.

 

Δυστυχώς, για όλους του υπόλοιπους από εμάς, που δεν δεχθήκαμε ή δεν ακούσαμε κανένα «καμπανάκι κινδύνου», η ζωή εξακολουθεί στους προηγούμενους ρυθμούς. Αναζητάμε την ευκολία μας, γιατί η καθημερινότητα μας κουράζει και το στρες έχει αυξηθεί. Αν και γνωρίζουμε για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής το αφήνουμε για το μέλλον.

 

Αποτέλεσμα, η παχυσαρκία.  

 

Η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Αυτό το γνωρίζουν ειδικοί οι οποίοι με συνεχείς έρευνες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αποτρέψουν τους καταναλωτές από έναν παθητικό και εύκολο τρόπο ζωής και να τους οδηγήσουν στην υιοθέτηση πιο υγιεινών συμπεριφορών.

 

Οι τελευταίες έρευνες στην Ευρώπη δείχνουν ότι το πρόβλημα αντί να εξαλειφτεί, διογκώνεται . Μάλιστα, από τις έρευνες προκύπτει πως η διατροφή της μέλλουσας μητέρας, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, επηρεάζει και το βρέφος πριν ακόμη γεννηθεί με αποτέλεσμα όσο μεγαλώνει να υιοθετεί τον ίδιο τρόπο διατροφής.

 

Το θαύμα

Ευτυχώς, για όλους εμάς:  τους  ...τεμπέληδες, τους αναβλητικούς, εμάς που λέμε «θα αρχίσω δίαιτα την Δευτέρα» , κάποιοι επιστήμονες αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες μας κάνουν έρευνες πάνω σε βασικά συστατικά που μας δίνει η μάνα γη και ανακαλύπτουν θαυματουργούς τρόπους ώστε χωρίς να ιδρώσουμε στα γυμναστήρια, χωρίς να αλλάξουμε άμεσα και δραστικά την διατροφή μας να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

 

Όλοι λίγο – πολύ γνωρίζεται για τους πράσινους κόκκους καφέ. Πολλοί θα έχετε ακούσει τους δύσπιστους που λένε «αποκλείεται» , σίγουρα όμως κάποιοι από εσάς έχετε στον  κύκλο σας άτομα που το δοκίμασαν και είχαν θεαματικά αποτελέσματα.

 

Και σίγουρα σας έχουν πει ότι όχι μόνο δεν ένιωθαν την συνήθη αδυναμία που σημειώνεται σε δίαιτες, αλλά αντίθετα ένιωθαν ενεργητικότητα, κοιμόντουσαν καλύτερα και από τις εξετάσεις που έκαναν, είδαν ότι οι δείκτες τους ομαλοποιήθηκαν.

 

Πως λειτουργεί

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν χωρίς επεξεργασία. Για να κυριολεκτούμε πρόκειται για τους κόκκους του καφέ στην φυσική τους μορφή, που παλαιότερα τους χρησιμοποιούσαν για να παρασκευάσουν τσάι.

 

Δεν έχουν την ίδια γεύση που έχει ο καφές μετά την επεξεργασία του, δηλαδή το καβούρντισμα, αλλά αυτό είναι και το μυστικό του.  Επειδή, δεν ψήθηκαν δεν χάθηκε το χλωρογενικό οξύ το οποίο ευθύνεται για τα θαυμαστά αποτελέσματα απώλειας βάρους.

 

Όσοι ξεπέρασαν τις αναστολές και τις αμφιβολίες τους και τα δοκίμασαν λένε ότι είχαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους.

 

Οι επιτυχίες αυτές, προκαλούν έκπληξη ακόμη και στους ιατρικούς κύκλους οι οποίοι τον τελευταίο καιρό,  παρακολουθούν στενά το αντικείμενο μη αντιλαμβανόμενοι ακόμη τον τρόπο που δρα στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Όμως η μητέρα φύση έχει προνοήσει πριν από εμάς για μας.  Οι θαυματουργοί μηχανισμοί της το αποδεικνύουν. Από την αρχή μας έδωσε όλα τα εφόδια για να ζούμε καλά και σε αρμονία μαζί της. Για κάποια χρόνια το ξεχάσαμε και τιμωρηθήκαμε, τώρα ήρθε η ώρα να το ξαναθυμηθούμε.

Write a comment

Comments: 0