Νέος κεφαλικός φόρος

Χαράτσι στις πλάτες των ελλήνων πολιτών - αγροτών

Τι κοροϊδία είναι αυτή, που φτάσαμε, να μας φορολογούν ότι κινείτε σ΄ αυτήν την χώρα, ακόμη και την αναπνοή μας έχουν σκοπό να μας φορολογήσουν.. Τι πολιτική είναι αυτή που το μόνο που κάνουν είναι να επιβάλουν νέους φόρους, φόρους παντού, ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης;

 Γράφει ο δικηγόρος Γιάντσιος Ιωάννης

 

Με επτά ειδικούς συντελεστές θα γίνεται από τον Ιανουάριο 2014 η φορολόγηση των 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων εκτός σχεδίου γης στη χώρα μας, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του υπουργείου οικονομικών που θα δοθεί για έγκριση στην τρόικα που μας κυβερνά και μας ξεζουμίζει εδώ και 4 χρόνια, με την αμέριστη βοήθεια των ελληνικών κυβερνήσεων.

 

Να τους χαιρόμαστε!!!!. Στο 1,5 ευρώ το στρέμμα προβλέπεται να είναι ο βασικός συντελεστής φορολογίας για τα αγροτεμάχια, ο οποίος θα αυξομειώνεται ανάλογα με τη θέση του οικοπέδου, την έκταση, τη χρήση και άλλους παράγοντες. Ο φόρος μπορεί να ξεκινήσει από 0,3 ευρώ ανά στρέμμα σε περίπτωση μεγάλης δασικής έκτασης και να φθάσει έως τα 47,25 ευρώ ανά στρέμμα για εκτάσεις - φιλέτα , ενώ σε περίπτωση που υπάρχει και κατοικία, τα 236,25 ευρώ ανά στρέμμα!!!!

 

Απίθανα!!!!

 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα καλύψει έσοδο 150 εκατ. ευρώ από τα 2,9 δισ. ευρώ  του ενιαίου τέλους ακινήτων.

 

 

Και εκεί που μας ''βομβάρδιζαν'' πως θα καταργηθεί το Χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και θα γίνει ένας δίκαιος (????) φόρος ακινήτων, ποιό μειωμένος από το χαράτσι, έρχονται με μια μαεστρία προπαγάνδας να μας πουν πως άλλα μέτρα δεν θα πάρουν, άλλα θα φορολογήσουν τα αγροτεμάχια, τα μαντριά, τα κοτέτσια και λοιπά ακίνητα τα οποία τι είναι???

 

Δεν είναι νέοι φόροι???

 

Τι κοροϊδία είναι αυτή, που φτάσαμε, να μας φορολογούν ότι κινείτε σ΄ αυτήν την χώρα, ακόμη και την αναπνοή μας έχουν σκοπό να μας φορολογήσουν.. Τι πολιτική είναι αυτή που το μόνο που κάνουν είναι να επιβάλουν νέους φόρους, φόρους παντού, ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, ΔΕΗ, νερό, επικοινωνία, αγροτεμάχια, μαντριά/?, καλά δεν αναφέρομαι στους φόρους που επιβάλλονται μέσο της εφορίας!!!!!).

 

Κόλαση έχει γίνει η ζωή των πολιτών αυτής της χώρας με τα επανωτά χαράτσια και τους φόρους της τρόϊκας και της κυβέρνησης που υπέκυψε στα συμφέροντα των δανειστών μας και παίζει τον ρόλο του εφοριακού που μαζεύει χρήματα για τα αφεντικά του. Λυπηρό, για έναν τέτοιο πανάρχαιο και περήφανο λαό να τον έχουν καταντήσει επαίτη στην ίδια του την χώρα.

 

Εύγε!!

 

Στους κυβερνόντες για το θεάρεστο έργο που επιτελούν στους δανειστές μας. Όπως καταλαβαίνετε, λύση δεν υπάρχει με τους φόρους αν οι πολίτες δεν αναλάβουν την τύχη τους στα χέρια τους.

 

 

Με τιμή, και καλή δύναμη σ΄ όλους!!!!!

Γιάντσιος Ιωάννης

Write a comment

Comments: 0