Ποιος και γιατί παίζει με τις ζωές μας;

Τι επιδιώκουν;

Οργανώνουν μια δολοφονία και περιμένουν το τσουνάμι των εξελίξεων ευελπιστώντας σε τι;  Σε εκλογές;  Σε ανατροπή του πολιτεύματος;  Στην ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων; Στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης; 

Η εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο νέων παλικαριών, μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής «πάγωσε» στην κυριολεξία την ελληνική κοινή γνώμη.

 

Τα ερωτηματικά πολλά  και η ανησυχία μεγάλη.

 

Ποιος και γιατί θέλησε να σκοτώσει; Ήταν τρομοκρατικό χτύπημα από κάποια οργάνωση που θέλησε έτσι να δώσει το στίγμα της;  

 

Ήταν αντίποινα και αν ναι από ποιόν;

 

Ήταν προβοκάτσια ώστε να καταδειχθεί το σενάριο των δύο άκρων;

 

Όποιοι και να ήταν, ένα είναι σίγουρο: Ήταν επαγγελματίες, οι σφαίρες στόχευσαν στην καρδιά και στο κεφάλι από κοντινή απόσταση γεγονός που καταδεικνύει τόσο την αποφασιστικότητα των δολοφόνων όσο και την ψυχραιμία τους.

 

Η διπλή αυτή δολοφονία και ο βαρύτατος τραυματισμός του τρίτου νεαρού της παρέας τι επιπτώσεις θα έχει;

 

Οι πολιτικοί συνιστούν αδελφοσύνη και ηρεμία. Θα εισακουστούν όμως;

 

Γιατί θερμοκέφαλοι υπάρχουν παντού! Και ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός!

 

Ή μήπως αυτός ήταν ο στόχος;

Η αποσταθεροποίηση!

 

Αν αυτός ήταν ο στόχος τότε το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι οι κύκλοι που επιθυμούν να υπάρξει αποσταθεροποίηση έχουν αρχίσει, πλέον, να παίζουν –στην κυριολεξία- με τις ζωές μας.

 

Οργανώνουν μια δολοφονία και περιμένουν το τσουνάμι των εξελίξεων ευελπιστώντας σε τι;  Σε εκλογές;  Σε ανατροπή του πολιτεύματος;  Στην ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων; Στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης;

 

Αυτό και αν είναι επικίνδυνο.

 

Αν ο στόχος είναι να φανατίσουν για να οδηγηθούμε σε άλλες καταστάσεις δύσκολα θα το καταφέρουν. Οι θερμοκέφαλοι ίσως αρχικά αντιδράσουν όπως το περιμένουν και το υπολογίζουν οι ...ενορχηστρωτές, στη συνέχεια όμως;

 

Ο μέσος Έλληνας, με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετικά δύσπιστος και πολύ υποψιασμένος. Επίσης , έχει μάθει να «διαβάσει» τόσο πίσω από τις λέξεις και τις δηλώσεις όσο και πίσω από τις ενέργειες.

 

Οπότε δύσκολα θα αντιδράσει εν θερμώ!  

 

Αρχικά θα θυμώσει, θα φωνάξει, θα επιρρίψει ευθύνες και θα απειλήσει Θεούς και δαίμονες. Αφού όμως εκτονωθεί, θα σκεφθεί και θα ζυγίζει καταστάσεις. Θα αναρωτηθεί και θα περιμένει να δει τι θα κάνουν αυτοί  που θωρεί υπεύθυνους. (Και υπεύθυνοι –όπως μας έχει δείξει η ιστορία- είναι αυτοί που επωφελούνται περισσότερο μια κατάστασης).

 

Και μετά θα αντιδράσει.  Και η αντίδραση του θα είναι απρόβλεπτη. Άρα και επικίνδυνη...

 

Υπάρχει σύνδεση της δολοφονίας με τα όσα συμβαίνουν σε εσωτερικό και εξωτερικό;

Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο υπάρχει σύνδεση μεταξύ της δολοφονία με τα όσα συμβαίνουν με την Τρόικα στο εσωτερικό της, με τα όσα συμβαίνουν με την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση και τα όσα συμβαίνουν με τον «διεθνή» διπλωματικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας και Ρωσίας (με την τελευταία να μπαίνει πρόσφατα στο «παιχνίδι» με την υπόθεση «Σνόουντεν»).

 

Αν και επισήμως ουδείς έχει κάνει δηλώσεις, εντούτοις οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο μεταξύ Ρωσίας – Γερμανίας με στόχο να πλήξουν τις ΗΠΑ.

 

Αιχμή του δόρατος,  οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που αποκάλυψε ο πρώην πράκτορας – αναλυτής της CIAκαι της NSAΈντουαρν Σνόουντεν ο οποίος πριν λίγες ημέρες συναντήθηκε με Γερμανό Βουλευτή των Πρασίνων και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί το Βερολίνο για να ενημερώσει τις Γερμανικές αρχές για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

 

Αυτό, για αυτούς που ξέρουν, σημαίνει ότι υπάρχει η συναίνεση των Ρωσικών αρχών για να γίνει αυτή η επίσκεψη και η ενημέρωση. Απορίας άξιο είναι τι θα γίνει με τον ίδιο τον Σνόουντεν αν φύγει από την Ρωσία (πιθανόν χάνει την ασυλία του) και πάει στη Γερμανία για κατάθεση. Θα του παραχωρήσει ασυλία η Γερμανία; Αν ναι, πως θα το εξηγήσει στους συμμάχους της Αμερικανούς;

 

Και γιατί το θέμα των παρακολουθήσεων έχει γίνει σημαία; Είναι τόσο πρωτοφανές; Τόσο πρωτότυπο;  Οι σύμμαχοι (ακόμη και την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλον, αποκρύπτοντας ακόμη και ουσιώδες πληροφορίες!

 

Από την άλλη είναι γνωστό ότι πολλές αποκαλούμενες «προηγμένες χώρες» με το πρόσχημα της τρομοκρατίας (παλαιότερα ήταν η μαφία και τα καρτέλ ναρκωτικών) χρόνια τώρα παρακολουθούν τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτών, επιχειρηματιών και πολιτικών.

 

Εμπλοκή υπάρχει και στο θέμα της τρόικας. Το ΔΝΤ (που ελέγχεται  από τις ΗΠΑ) έχει διαφορετική άποψη (για τα οικονομικά ζητήματα των χωρών που είναι σε πρόγραμμα προσαρμογής) από ότι τα άλλα δύο μέλη της τρόικας (που ελέγχονται από την Γερμανία).

 

Σε αυτή τη φάση, το μήλο της έριδας είναι το πρόγραμμα της Ελλάδας. Ίσως γιατί είναι το μοναδικό πρόγραμμα (σε σχέση με τα προγράμματα που εφαρμόζονται στις άλλες χώρες) που όχι μόνο δεν έχει αποδώσει, αλλά όλα δείχνουν ότι Δεν ΜΠΟΡΕΙ να αποδώσει.

 

Ή είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει αυτό που όλοι θέλουν  (Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ασήμι, ουράνιο, λιγνίτης κ.α.) και ερίζουν για το ποιος θα πάρει το μερίδιο του λέοντος; (Εννοείται με το όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος).

 

Η τρόικα ζητά από την Ελλάδα να πάρει επιπλέον μέτρα 2 δις για το 2014 κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει χωρίς να υπάρξει «επανάσταση» από την πλευρά των πολιτών. Ήδη, οι πολίτες της Ελλάδας πληρώνουν επιπλέον 13 φόρους σε σχέση με τους άλλους λαούς, έχοντας παράλληλα το αρνητικό ρεκόρ στην ανεργία και τη φτώχια.

 

Τα δύο μέλη της τρόικας (ΕΕ και ΕΚΤ) διαμηνύουν ότι αν δεν ληφθούν τα επιπλέον μέτρα δεν θα έρθουν για συζητήσεις, δηλαδή θα καθυστερήσει η επόμενη δόση. Το τρίτο μέλος, δηλαδή το ΔΝΤ δηλώνει ότι έχει διαφορετική εκτίμηση και ότι ο εκπρόσωπος του, ο γνωστός και πολύς  Πώλ Τόμσεν θα έρθει στην Ελλάδα.

 

Και εμείς στην Ελλάδα φτάσαμε να αναρωτιόμαστε: Τελικά ποιοι είναι οι φίλοι μας; Οι Γερμανοί (από τους οποίους έχουμε φριχτές μνήμες και σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε να ακολουθούν την τακτική των προγόνων τους) ή οι Αμερικανοί (οι οποίοι ευθύνονται –μαζί με τους Έλληνες πολιτικούς- για όλα τα μεγαλύτερα δεινά  της χώρας μετά την απελευθέρωση);

 

Ή μήπως τελικά, για όλα φταίει ο κακός μας εαυτός;

 

 

Α.Ι. 

Write a comment

Comments: 0